_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Екскурзија - трећи разред

   Дестинација: Бања Врујци - Струганик - Ваљево
 
          У школској 2014/2015. години, организовање екскурзије ученика трећег разреда поверено је туристичкој агенцији „Либерти травел“ из Београда. Након анкетирања родитеља и потписивања Уговора бр. 76/2014. између Агенције и родитеља, екскурзија је реализована. Првобитни термин (17. 10.) промељен је због временских прилика. Једнодневна екскурзија је реализована у понедељак, 20. 10. 2014. године поласком свих шест одељења трећег разреда и њихових разредних старешина.
         Дастинација: Бања Врујци - Струганик - Ваљево
          Полазак испред Школе планиран за 8 сати, одложен је за 8,30  због кашњења представника полиције који су задужени за проверу аутобуса. Три аутобуса, високе туристичке класе, одговорни возачи и представници Агенције, умногоме су допринели доброј организацији пута.
          Прво место које смо посетили је Бања Врујци. Деца су имала могућност да доручкују, одморе се и поиграју у природи или прошетају до оближњег извора лековите воде. Проблем на који смо наишли и који треба узети у обзир у наредном периоду је недостатак тоалета. Наиме, запослени у хотелу и ресторанима нису дозволили деци да користе тоалет.
         Уследио је занимљив пут до села Струганик и посета родној кући Живојина Мишића. Деца су присуствовала правом малом часу историје и народне традиције захваљујући  предусретљивом кустосу музеја и нашем домаћину господину Миодрагу Мишићу. Прича о животу славног српског војводе, примерена узрасту деце, предмети у кући, фотографије из Првог светског рата и изложба оружја, лутка генерала Живојина Мишића али и необични сувенири, амбар, вајат, били су прави доживљај.
          Даље, пут нас је водио до Ваљева. Након ручка, прошетали смо овим симпатичним градићем. Споменици Десанки Максимовић и Живојину Мишићу, надалеко познат градски центар Тешњар, са старим кућама и радионицама давно заборављених заната, чувени сладолеџија и градска чесма, у потпуности су окупирали дечју пажњу.
          Такође, треба нагласити и да је овај пут пжљиво искоришћен за понављање разних садржаја природе и друшва у народна традиције.
          Допутовали смо у Београд око 19 сати.
 Ивана Ћуковић, руководилац Одељенског већа