_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Екскурзија - други разред

Дестинација: (Пећинци – Музеј хлеба – Засавица)
 
Дана 20.10.2014. године ученици 2/1, 2/2, 2/3, 2/4, 2/5 и 2/6 кренули су на једнодневни излет (Пећинци-Музеј хлеба, сеоско домаћинство-Засавица). 
Полазак испред школе био је у 8 сати, а повратак у 19 сати.  
У првом аутобусу били су ученици одељења 2/2 и 2/6, а у другом су били ученици одељења 2/1, 2/3, 2/4, 2/5. 

 
Ученици су стигли у Пећинце око пола десет и у прелепом окружењу уживали у игри на великим зеленим површинама. Затим су разгледали Музеј хлеба и слушали занимљиво предавање чика Јеремије – домаћина овог лепог објекта. 
Видели су многе алате за обраду земље, научили су шта је све потребно да бисмо добили хлеб, како се пшеница меље на жрвњу, уживали у прелепим сликама овог врсног уметника.
 
Након тога ученици су стигли на велико сеоско домаћинство где су провели два сата у игри и разгледању домаћих животиња . На овом прелепом домаћинству ученици су ручали, а затим се упутили у удобне аутобусе.
 
Стигли смо у Засавицу, чувени резерват природе и уживали у необичним сликама природе . Деца су слушала предавање о овом чувеном резервату, гледајући слике ретких биљних и животињских врста. 
Остатак времена провели смо у игри, јахању магарца, дружењу...
 
У Београд смо стигли у 19 часова, испред школе где су нас дочекали родитељи. Време је било лепо, расположење на нивоу, туристички водичи и возачи веома професионални, а сви планирани циљеви и задаци беспрекорно су реализовани.
Руководилац  Одељенског већа
Татјана Голијанин - Поповић