_____________________




Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа





Пројекат




Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________






Марина Матијаш - Умеће стварања

Датум: 17. Novembar 2015 12:26 Категорија: обавештење

22.10.2015. у Музеју Примењене уметности одржана је додела награда 50.Дечјег октобарског салона, где је Марина Матијаш ученица 5-6 разреда Основне школе “Ђорђе Крстић” из Београда заблистала освојивши прву награду за 3-д рад “Умеће путовања”. 
Овогодишња тема салона је била “Умеће стварања” и међу 3000 радова деце узраста од 5-15 година из Србије, Републике Српске и Црне Горе селектовано је 370 радова из 107 дечјих установа. 
Већ две године Марина је члан удружења за изучавање,очување и предавање старих заната Пиктум из Београда, и учествовала је са својим радовима, ове године, на десетогодишњој изложби удружења Пиктум у Дечјем Културном Центру “Април у Београду”, као и на низ међународних конкурса на пољу графике И сликарства. Једна од њених наставница из удружења, Јелена Николиш је такође награђена на 50.Дечјем октобарском салону.
Марина поседује невероватну полетност у креативном разигравању са разним материјалима, тежећи да се ликовно оствари у сликању И вајању. То потстиче њену маштовитост,која се одражава на њеним радовима и чини је сретном у стварању.
Од срца јој желимо да настави овако пријатно да нас изненађује својим остварењима.