_____________________




Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа





Пројекат




Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________






Живот од Снова

Датум: 21. Oktobar 2016 12:04 Категорија: догађања

„Живот од Снова“ назив је најновије збирке дечјих песама у издању Пријатеља деце Чукарице. Збирка садржи осамдесет и пет песама ученика чукаричких основних школа, које су настале у оквиру Песничких сусрета деце и младих Чукарице 2016. Међу ауторима ове вредне књиге налази се и десеторо наших ученика. То су: Реља Каровић, Исидора Марковић, Петра Коцић, Јагода Томић, Душан Ћоровић, Јана Петровић, Исидора Петровић, Анђела Радосављевић и Тијана Планић.
Збирка је, у присуству великог броја гостију и уз занимљив програм,  промовисана у сали Галерије 73 на Бановом брду у оквиру Дечје недеље 2016. У програму су учествовали представници Пријатеља деце Чукарице, дечји песници који су били у жирију такмичења, хор и оркестар Саше Костића,  такмичари из дванаест чукаричких основних школа и други заинтересовани гости. Међу званицама су били и учесници такмичења из наше школе, који су дошли у пратњи наставника, библиотекарке и чланова својих породица.
Посебно место у Галерији 73 имала је колекција од петнаестак збирки које су од 1996. године објављиване по завршетку такмичења. Ова мала али вредна колекција власништво је наше школске библиотеке и сведочи о континуитету одржавања Песничких сусрета деце и младих Чукарице и учешћа ученика наше школе у тој манифестацији. Од ове јесени она је богатија за још једну књигу, чији је примерак добио и сваки ученик који је учествовао у такмичењу.