_____________________




Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа





Пројекат




Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________






ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2014.

Датум: 09. Oktobar 2014 16:03 Категорија: догађања


У Културном центру „Чукарица“, поводом манифестације ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2014, 26. септембра у 18 часова отворена је изложба „Историја писма и ширење писма“.

Отварању изложбе присуствовали су и чланови Новинарске секције наше школе Јелена Митић, Теодора Васић, Милица Аџић и Ивона Илић, ученице VI 4, и Анђела Александрић, Маја Данковић, Маша Дејановић и Николина Милосављевић, ученице VI 6, са наставницом Мирјаном Петровић Тешић.
 

О изложби је говорио професор Иван Стратимировић, а гости су били Удружење грађана „Култура ћирилице“. Предавање „Развој писма и историја ћирилице” одржао је Драгољуб Антић, истраживач историје писма и народа. Изложбу је отворио Миодраг Ракочевић, директор КЦ „Чукарица“, а током ове изузетно пријатне вечери слушали смо музичке нумере које су извели чланови Ансамбла за рану музику „Flauto Dolce“.

Изложбу писма чине експонати који представљају калиграфске радове наших највећих уметника писма и типографске радове пројектаната ћириличних азбука. Историја писма је представљена сликама артефаката, табелама и картама, који показују археолошке налазе и друге документе из историје и ширења писма.

Посебно смо уживали у Демонстрацији калиграфских вештина, а у тајне ових вештина упутила нас је професорка Татјана Јанковић.

Чланови Новинарске секције