_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Почетак другог полугодишта

Датум: 20. Januar 2022 17:23 Категорија: обавештење

Поштовани ученици и родитељи,

На основу дописа МПТР (број 601-03-00033/21/2021-15, дана 20.01.2022.год) и одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа обавештавамо Вас да друго полугодиште школске 2021-2022.године почиње у понедељак 24.јануара. Ученици млађих разреда наставу похађају непосредно у школи у целом саставу одељења са часовима који трају по 45 минута. Ученици старијих разреда похађају комбиновани модел наставе (А и Б групе) са часовима који трају по 45 минута.

 

У понедељак 24.јануара у првој смени од 8 сати наставу прате ученици А групе старијих разреда црвене смене (индекси одељења 4, 5 и 6),  по важећем распореду.

У понедељак 24.јануара у другој смени од 14 часова наставу прате ученици А групе старијих разреда плаве смене (индекси одељења 1, 2 и 3),  по важећем распореду.

У уторак 25.јануара у првој смени од 8 сати наставу прате ученици Б групе старијих разреда црвене смене (индекси одељења 4, 5 и 6),  по важећем распореду.

У уторак 25.јануара у другој смени од 14 часова наставу прате ученици Б групе старијих разреда плаве смене (индекси одељења 1, 2 и 3),  по важећем распореду


Група А је на настави и у среду 26. јануара, а група Б у петак 28. јануара. 

Ученици када нису на настави у школи пратиће наставу преко гугл учионица.


Утврђени распоред коришћења просторија за одељење остаје непромењен те ученици настављају да прате наставу у просторији у којој су били у току првог полугодишта.

Важна одлука МПТР о начину употребе заштитних средстава, за ученике, наставнке и све запослене у школи гласи: “За време и током боравка у школи, од момента укласка у школско двориште до напуштања школског дворишта обавезна је употреба заштитних маски за све актере образовања“.

За ученике, симптоматске и асимптоматске случајеве COVID-19, изолација траје 7 (седам) дана, а дете се у школу враћа са потврдом лекара педијатра да је способно да се врати у колектив. Обавеза родитеља је да, уколико ученик не долази на наставу, о томе одмах обавести ОС (порука, вибер, мејл).

Ученик не долази на наставу и уколико је неко од чланова породице оболео од Ковида и то у трајању од 5 дана од дана контакта. О томе родитељ такође одмах обавештава ОС док ученик остаје у кућној самоизолацији. По повратку у школу после самоизолације није потребна лекарска потврда али је неопходна примена појачаних мере заштите тог ученика и препорука је ношења К95 маске у школи (у трајању од 5 дана).

Молимо све родитеље да помогну у очувању здравља свих актера у образовању тиме што ће свакодневно да обезбеде заштитне маске за своје дете.

Срећан и здрав почетак другог полугодишта!

Јелена Воларов, директорка школе