_____________________




Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа





Пројекат




Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________






Обавештење

Датум: 19. Septembar 2023 13:09 Категорија: обавештење


У ситуацији када, као школа, улажемо велики напор да обезбедимо нов школски намештај, окречимо неке школске просторије и одржавамо школу како би свима било пријатно да у њој проводимо свој радни дан, поједини ученици праве велику материјалну штету уништавајући имовину школе - ломе клупе и столице, жврљају по зидовима у школским просторијама и по фасади школе, а претходне недеље поломљени су и тушеви и ВЦ шоља у свлачионицама фискултурне сале. Овакво ружно понашање показујете баш ви, наши ученици, чиме смо јако разочарани.
Подсећам вас да су, по Правилнику о понашању ОШ „Ђорђе Крстић“,  ученици дужни да чувају школску имовину. За сваку начињену штету одговорност сносе ученици и родитељи, који имају обавезу да евентуалну штету надокнаде.
По члану Закона о основама система образовања и васпитања, обавеза свих ученика је да чувају имовину школе, као и чистоћу и њен естетски изглед, и кршење ове обавезе спада у теже повреде обавеза ученика, за које директор школе покреће дисциплински поступак на који позива ученике, њихове родитеље и остале учеснике. Као најтежу казну, за учестало кршење ове обавезе, предвиђено је да Наставничко веће, као казну, изгласа премештај ученика у другу школу.
Молим све ђаке да се у школи понашају примерно, онако како су научени у својим породицама. Школа је наша друга кућа у којој проводимо велики део дана и у којој треба да нам свима буде лепо и пријатно.
Подсећам вас да примерно понашање значи и пристојно одевање. Шортсеви, кратке сукње, кратке мајице и папуче су неприкладна одећа и обућа за школу.
Надајући се да нам је свима подједнако стало да у школи боравимо у здравом, лепом и подстицајном окружењу за учење, позивам ученике да својим понашањем покажу зрелост и одговорност.
Управа и запослени ОШ "Ђорђе Крстић"