_____________________


Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


обавештење

Важно обавештење

Датум: 16. Oktobar 2014 07:32 Категорија: обавештење

Екскурзије које су планиране за четвртак 16. октобар и петак 17. октобар се одлажу до даљњег. О терминима реализације ових екскурзија ученици и родитељи ће бити накнадно обавештени.
У петак 17. октобра настава се одржава по редовном рааспореду за све ученике.

Прочитај

Важно обавештење

Датум: 14. Oktobar 2014 13:21 Категорија: обавештење

Обавештавамо ученике и њихове родитеље да у  четвртак 16. октобра  неће бити наставе због одржавања војне параде.
Часови од тога дана ће бити надокнађени у суботу 15. новембра када ће се радити по распореду за четвртак.
Ученици шестог разреда тога дана иду на планирану екскурзију.

Прочитај

Обележавање дана поште

Датум: 07. Oktobar 2014 13:56 Категорија: обавештење


Прочитај

Супер распуст

Датум: 24. Septembar 2014 13:39 Категорија: обавештење

Јавни час ,,Супер распуст" биће одржан у четвртак 25.9.2014. године са почетком у 18 h, у свечаној сали школе. Позивамо родитеље и ученике који су били део реализације пројекта ,,Супер распуста" на Тари у јулу месецу 2014.
Наставник историје-Весна Новичић

Прочитај

Угледни час из физике

Датум: 23. Septembar 2014 16:16 Категорија: обавештење


Како слонови "разговарају", како се китови орјентишу и зашто су нам слепи мишеви толико важни, су само нека питања на која су покушали да одговоре ученици 8-3. Допринос дискусији дао је и Алекса Џудовић својим плакатом "Инфразвук".
 
    

Прочитај

Филм о Ђорђу Крстићу

Датум: 20. Septembar 2014 17:04 Категорија: обавештење

Кратак филм који је осмислила и направила наша колегиница Александра Мишић, говори о Ђорђу Крстићу, познатом српском сликару. Филм је приказан на приредби поводом Дана школе а настао је за време пројекта "Школски календар сећања" у којем је учествовало пет наставника и око двадесет ученика наше школе.   

Прочитај

Урош и ученици

Датум: 18. Septembar 2014 06:18 Категорија: обавештење

Половина наших трећака већ недељу дана проводи на рекреативној настави са својим учитељицама и другарима. Онима који су остали у школи приредили смо утешну награду – дружење с Урошем Петровићем у школској библиотеци. Присуство, наравно, није било обавезно, али је већина ученика дошла на време заједно са својим учитељицама и библиотека је зачас била препуна. Препознатљив по својим необичним књигама, оригиналан, провокативан и харизматичан, Урош је одмах увукао ученике у свет својих загонетних прича, мозгалица и провокативних питања. Библиотека је наједанпут постала својеврсна вежбаоница логичког и креативног мишљења, концентарције и активног слушања. Ученици су показали да знају да „мисле својом главом“ кад им се за то пружи права прилика и подршка. Најуспешнији и најбржи међу њима били су управо они који највише читају у школској библиотеци. Ништа необично!

   

Прочитај

Поклони за ђаке прваке

Датум: 15. Septembar 2014 22:24 Категорија: обавештење

Као и сваке године ГО Чукарица је спремила пригодне пакетиће за ђаке прваке на целој општини. Нашим првацима поклоне је уручио Ђорђе Голубовић одборник у ГО Чукарица а иначе наставник математике у 13. гимназији.

   


Прочитај

Центар за таленте у нашој школи

Датум: 13. Septembar 2014 07:53 Категорија: обавештење

Ученици IV-4, IV-5 и IV-6 су имали, 9. септембра, госте на часовима природе и друштва. Промотери Центра за таленте су им испричали разне интересантне приче а најзанимљивија је била прича о египатским мумијама. Ученици су уз добре инструкције, као прави истраживачи, припремили комаде јабука да дуго остану свеже, баш као што су то радили древни Египћани. Са Центром за таленте контакт су оствариле наставница Љиљана Иванчевић и школски психолог Марија Колунџија.
 
   

Прочитај

Да ли је

Датум: 13. Septembar 2014 07:49 Категорија: обавештење


У четвртак и петак, 11. и 12. септембра 2014, ученици 5. разреда учествовали су у радионицама „Како настаје часопис“. Радионице су одржане у школској библиотеци, а водила их је Драгица Ивановић, главна уредница часиписа за децу „Нај“ (ИК „Нова школа“) са својим сарадницима. Кроз разговор и дискусију са уредницима у првом делу радионице ученици су су били у прилици да се ближе упознају с појмовима важним за настанак и уређивање часописа (уредништво, редакција, рубрике, прелом, ислустрације итд.), а затим су се, подељени у групе, и сами нашли у улогама уредника, илустратора, критичара. Корист од заједничког рада била је обострана. Ученици су израдили креативне и вредне продукте, а уредници часописа „Нај“ добили директну повратну информацију о томе како циљна група којој се обраћају процењује њихов часопис и идеје о томе шта би могли побољшати.
 
   

Прочитај