_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


обавештење

Наша школа се придружује штрајку

Датум: 28. Januar 2015 18:16 Категорија: обавештење

Драги наши родитељи и ученици,

Данас  сам од стране два репрезентативна Синдиката  ФБОШ и Сидиката просветних радника Србије, добила писмену једногласну  Одлуку о ступању у законски штрајк од 30 минута. Ова oдлука ступа на снагу у четвртак 29. јануара 2015.године.
У складу са овом Одлуком  дужна сам да организујем наставу по следећем распореду:
Звоно ће се оглашавати на 30 минута.
Јутарња смена почиње у 8,00 часова а послеподневна  у 14,00;
Продужени боравак ће радити по следећем распореду:
Јутарња смена (настава )- 8,00-10,30 (4.час) односно 11,05 (5.час)
Долазак другог учитеља, након редовне наставе. У  14,00 часова учитељ из продуженог боравка завршава радно време;

ДЕЖУРНА УЧИОНИЦА (ЈЕДНА) ЗА НАЈХИТНИЈЕ СЛУЧАЈЕВЕ  РАДИЋЕ ОД 14,00-16,30 ЧАСОВА;
Распоред звона изложен је на сва три школска улаза а можете га прочитати и у наставку ове објаве.

Аленка Пантић
директор школе
 

Прочитај

Крај првог полугодишта

Датум: 22. Decembar 2014 12:01 Категорија: обавештење


Обавештавамо све ученике и родитеље наше школе да се прво полугодиште школске 2014/15.године завршава у уторак 30.децембра 2014. када уједно почиње и зимски распуст.Тога дана настава ће бити скраћена у обе смене на пола сата.Послеподневна смена почиње у 12,00 часова.
Продужени боравак ће радити до13,00 часова а дежурна учионица до 14,00часова.
Према календару васпитно- образовног рада,први радни дан у другом полугодишту је уторак-20.јануар 2015.по устаљеном распореду-црвена смена пре подне,плава смена после подне.
 


Прочитај

Без штрајка у нашој школи

Датум: 21. Decembar 2014 18:28 Категорија: обавештење


У понедељак 22.12.2014. настава се одржава по редовном рспореду и без скраћења часова.

Прочитај

Недеља програмирања

Датум: 20. Decembar 2014 22:02 Категорија: обавештење

“Сат програмирања” је глобална кампања коју и ове године организује непрофитна организација Code.org у оквиру глобалног догађаја који носи назив “Недеља програмирања” (Computer Science Education Week), а која има за циљ да демистификује појам програмирања и покаже како свако без обзира на пол или године може да научи основе програмирања. Акцију подржавају највеће светске компаније као што су Google, Facebook, Amazon, Microsoft и друге. Недеља програмирања је трајала од 8. до 15. децембра, и наша школа је узела учешће у овој акцији и на часовима Техничког и информатичког образовања и Информатике и рачунарства су се опробали ученици са својим наставницама Јасмином Јанковић и Јеленом Бигом.
 
  

Прочитај

Тепих Сјерпински

Датум: 20. Decembar 2014 21:53 Категорија: обавештење


ОШ "Ђорђе Крстић" је завршила свој Тепих Сјерпинки. У пројекту су учествовала два одељења петог разреда са разредним старешинама Александром Мишић и Јеленом Воларов. Пројекат смо реализовале на часовима одељењске заједнице у току три недеље. На првом часу смо ученике упознале са фракталима кроз ппт презентацију коју је припремила наставница Јелена Воларов. На том часу су ученици направили тепихе друге итерације. Следећег часа смо писали поруке својим шпанским другарима користећи Полибијев систем кодирања. На трећем часу смо сложили тепихе треће итерација а на самом крају и заједнички тепих четврте итерације. Уживали смо у пројекту сви, како ученици тако и наставнице. Овај фрактал ће бити саставни део јединственог фрактала којис е слаже 2016. године у Шпанији а чији делови настају у преко 200 школа широм планете.
 
  

Прочитај

За сунчану јесен живота

Датум: 20. Decembar 2014 21:50 Категорија: обавештење


На литерарно-ликовном конкурсу "За сунчану јесен живота" у организацији "Црвеног крста" Чукарице, наши ученици већ традиционално освајају награде. Јоксимовић Анђела 2-1 је освојила треће место за ликовни рад а Ана Гутеша 6-3 друго место залитерарни састав. Честитамо награђеним ученицима и наставницама Јадранки Несторовић и Весни Новичић које својим преданим радом одржавају ову успешну сарадњу са "Црвеним крстом" на Чукарици.
 

Прочитај

Скраћени часови

Датум: 17. Decembar 2014 12:49 Категорија: обавештење

ОБАВЕШТЕЊЕ
Обавештавамо ученике  да ће  у  петак 19. децембра часови бити скраћени и трајаће по 30 минута. Поподневна смена ће почети у 12 часова.
Настава у продуженом боравку траје до 13 часова а дежурна соба до 14 часова.

Прочитај

Чеп за хендикеп!

Датум: 02. Decembar 2014 15:43 Категорија: обавештење


Наша школа прикључује се хуманитарној акцији „Чеп за хендикеп“. Циљ акције је да се новцем добијеним од рециклаже пластичних чепова купе инвалидска колица за особе којима су колица потребна. Кутије у које можете убацивати пластичне чепове биће постављене на два места – поред огледала на првом спрату и у ходнику продуженог боравка. Чепове које бисте иначе бацили, сачувајте и убаците у кутију. На тај начин сви заједно чувамо животну средину и поможемо онима којима је помоћ потребна.
Важно је да знате да акција нема такмичарски дух већ да треба да нам помогне да схватимо да малим гестом можемо помоћи некоме да удобније живи и лепше се осећа.
Посебно хвала Војиславу Велимировићу из VII/5 који је средио и улепшао кутије за чепове!

 

Прочитај

Поводом штрајка просветних радника

Датум: 17. Novembar 2014 11:19 Категорија: обавештење

Обавештавамо све ученике и родитеље наше школе да се од понедељка 17.новембра 2014. настава у нашој школи одвија уобичајено. Часови трају 45 минута.

Прочитај

Обавештење

Датум: 13. Novembar 2014 07:41 Категорија: обавештење


Субота 15. новембар је радни дан. Радиће се по распореду за четвртак а часови  ће бити скраћени и трајаће по 30 минута. Поподневна смена почиње у 12 часова. Црвена смена иде у школу пре подне а плава поподне.
 

Прочитај