_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


обавештење

Тепих Сјерпински

Датум: 20. Decembar 2014 21:53 Категорија: обавештење


ОШ "Ђорђе Крстић" је завршила свој Тепих Сјерпинки. У пројекту су учествовала два одељења петог разреда са разредним старешинама Александром Мишић и Јеленом Воларов. Пројекат смо реализовале на часовима одељењске заједнице у току три недеље. На првом часу смо ученике упознале са фракталима кроз ппт презентацију коју је припремила наставница Јелена Воларов. На том часу су ученици направили тепихе друге итерације. Следећег часа смо писали поруке својим шпанским другарима користећи Полибијев систем кодирања. На трећем часу смо сложили тепихе треће итерација а на самом крају и заједнички тепих четврте итерације. Уживали смо у пројекту сви, како ученици тако и наставнице. Овај фрактал ће бити саставни део јединственог фрактала којис е слаже 2016. године у Шпанији а чији делови настају у преко 200 школа широм планете.
 
  

Прочитај

За сунчану јесен живота

Датум: 20. Decembar 2014 21:50 Категорија: обавештење


На литерарно-ликовном конкурсу "За сунчану јесен живота" у организацији "Црвеног крста" Чукарице, наши ученици већ традиционално освајају награде. Јоксимовић Анђела 2-1 је освојила треће место за ликовни рад а Ана Гутеша 6-3 друго место залитерарни састав. Честитамо награђеним ученицима и наставницама Јадранки Несторовић и Весни Новичић које својим преданим радом одржавају ову успешну сарадњу са "Црвеним крстом" на Чукарици.
 

Прочитај

Скраћени часови

Датум: 17. Decembar 2014 12:49 Категорија: обавештење

ОБАВЕШТЕЊЕ
Обавештавамо ученике  да ће  у  петак 19. децембра часови бити скраћени и трајаће по 30 минута. Поподневна смена ће почети у 12 часова.
Настава у продуженом боравку траје до 13 часова а дежурна соба до 14 часова.

Прочитај

Чеп за хендикеп!

Датум: 02. Decembar 2014 15:43 Категорија: обавештење


Наша школа прикључује се хуманитарној акцији „Чеп за хендикеп“. Циљ акције је да се новцем добијеним од рециклаже пластичних чепова купе инвалидска колица за особе којима су колица потребна. Кутије у које можете убацивати пластичне чепове биће постављене на два места – поред огледала на првом спрату и у ходнику продуженог боравка. Чепове које бисте иначе бацили, сачувајте и убаците у кутију. На тај начин сви заједно чувамо животну средину и поможемо онима којима је помоћ потребна.
Важно је да знате да акција нема такмичарски дух већ да треба да нам помогне да схватимо да малим гестом можемо помоћи некоме да удобније живи и лепше се осећа.
Посебно хвала Војиславу Велимировићу из VII/5 који је средио и улепшао кутије за чепове!

 

Прочитај

Поводом штрајка просветних радника

Датум: 17. Novembar 2014 11:19 Категорија: обавештење

Обавештавамо све ученике и родитеље наше школе да се од понедељка 17.новембра 2014. настава у нашој школи одвија уобичајено. Часови трају 45 минута.

Прочитај

Обавештење

Датум: 13. Novembar 2014 07:41 Категорија: обавештење


Субота 15. новембар је радни дан. Радиће се по распореду за четвртак а часови  ће бити скраћени и трајаће по 30 минута. Поподневна смена почиње у 12 часова. Црвена смена иде у школу пре подне а плава поподне.
 

Прочитај

Нерадни дани 10. и 11. новембар

Датум: 07. Novembar 2014 12:42 Категорија: обавештење

На основу школског календара за 2014/15.које је прописало Министарство просвете,понедељак 10. и уторак 11. новембар су нерадни дани. Настава почиње у среду 12.новембра 2014. по важећем распореду смена(плава смена иде после подне а црвена пре подне).

Прочитај

Тромесечје

Датум: 03. Novembar 2014 11:38 Категорија: обавештење

Ове недеље се у нашој школи одржавају седнице поводом првог тромесечја. То је разлог што ће у понедељак, уторак и среду (3., 4. и 5. новембар) последња три часа у преподневној смени бити скраћена и трајаће по 35 минута.

Прочитај

Радна субота

Датум: 24. Oktobar 2014 11:54 Категорија: обавештење

Обавештавамо Вас да је субота 15.11.2014 радна и да ће се настава одржавати по распореду за среду. Часови ће трајати по 30 минута. Плава смена има наставу преподне од 8 сати а црвена поподне од 12 часова.
 

Прочитај

Обавештење о штрајку

Датум: 21. Oktobar 2014 11:08 Категорија: обавештење

 Обавештавам вас да је на заједничком састанку одржаном 21.10.2014. синдикалник организација у ОШ“Ђорђе Крстић“ донета  једногласна  ОДЛУКА да се дана 22.10.2014. не одржи настава и  школа придружи једнодневном штрајку просветних радника.
Одлуку  су донела два репрезентативна синдиката наше школе - Форум београдских основних школа и Синдикат радника у просвети.
Одлуком синдикалних организација, наставници долазе у школу у 10 часова и након тога одлазе испред зграде Владе Србије на заједнички протест просветних радника.
 

Прочитај