_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


обавештење

Припремна настава за полагање разредних и поправних испита

Датум: 18. Avgust 2021 13:28 Категорија: обавештење

Припремна настава за полагање разредног и поправног испита одржаће се од среде 18. 8. 2021. до уторка 24. 8. 2021. године.
Поправни испит одржаће се у понедељак 30. 8. 2021. године.
Разредни испити одржаће се од 25. 8. 2021. године.
 

Распоред часова припремне наставе за полагање разредног и попоравног испита

V-1
 
10:00 – Биологија
11:00 – Историја
12:00 – Енглески језик
 
VI-3
 
08:00 – Српски језик
09:00 – Математика
10:00 – Биологија
11:00 – Руски језик
12:00 – Енглески језик
13:00 – Историја
14:00 – Физика


Припремна настава из предмета Ликовна култура, Музичка култура, Техника и технологија, Информатика и рачунарство реализоваће се кроз припремљене штампане материјале који ће бити достављени ученицима и онлајн консултације (Гугл учионица, мејл, вајбер).
 
VII-3
 
08:00 –Руски језик
09:00 – Српски језик
10:00 – Биологија      
11:00 – Физика
12:00 – Енглески језик
13:00 – Историја

 

Прочитај

Бесплатни уџбеници за први и други разред

Датум: 17. Avgust 2021 19:29 Категорија: обавештење

Поштовани родитељи,

Град Београд, преко Фондације за младе таленте града Београда, расписује јавни позив за доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за ПРВИ и ДРУГИ разред (за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет) за ученике основних школа на територији града Београда за школску 2021/2022. годину.

Средства добијају родитељи, односно законски заступници ученика ПРВОГ и ДРУГОГ разреда основних школа на територији града Београда, осим ученика који су већ добили бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС за школску 2021/22. годину.

РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ је од 20. августа до 30. септембра 2021. године.

 

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Пријаве се врше електронски преко линка /портала који ће бити отворен и доступан од 20. августа на сајту Фондације за младе таленте града Београда www.fondzamladebeograd.rs

Напомена: у случају непостојања техничких и других могућности за електронско пријављивање, родитељи могу да се за помоћ обрате секретару школе, односно Фондацији на +381 11 321 6246 или [email protected]

 

ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА УСПЕШНУ ПРИЈАВУ?

Поред уноса/укуцавања основних података на линку за пријављивање, потребно је припремити следећа четири скенирана документа:

 1. Копија очитане чиповане личне карте родитеља тј. законског заступника, односно фотокопија личне карте родитеља тј. законског заступника уколико није чипована
 2. Копија картице текућег рачуна родитеља, односно законског заступника
 3. Потврда Основне школе да је дете ђак јавне основне школе и да у школској 2021/22. години похађа први/други разред, као и да није добио бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја за школску 2021/22. годину
 4. Изјава о обради података о личности

Напомена: Обрасци Потврде основне школе и Изјаве о обради података о личности могу се преузети на сајту Фондације, као и код секретара школе.

 

КОЛИКО НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА СЕ УПЛАЋУЈЕ?

Износ БЕСПОВРАТНИХ новчаних средстава за исплату, по појединачно упућеној пријави на јавни позив, биће формиран на основу података о изабраним уџбеницима и цена достављених у понуди сваког изабраног издавача зе предмете:

 1. математика,
 2. српски језик/матерњи језик,
 3. свет око нас
 4. страни језик као обавезан предмет

Просечан износ за исплату: 6.400,00 рсд

Напомена: приликом пријављивања, након што родитељ обележи школу и разред који ученик похађа, портал ће обавестити родитеља, односно законског заступника о тачном износу који ће му бити уплаћен.

 

КОМЕ СЕ ОБРАТИТИ ЗА ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Oбавештења о јавном позиву се могу добити на тел. (011) 321-6246 или путем електронске поште на адресу [email protected].
 
 
Напомена: текст оригиналног јавног позива можете преузети овде 

Прочитај

Листе опредељења

Датум: 02. Jul 2021 14:44 Категорија: обавештење


Поштовани родитељи,
с обзиром да смо добили доста питања и од школа и од родитеља, односно других законских заступника, која се односе на подношење листа опредељења на два начина, обавештавамо вас и о следећем:

1. Листа опредељења могу да се поднесу електронским путем, преко Портала Моја средња школа до суботе, 03.07.2021. године до 23 часа и 59 минута.

2. Листе опредељења могу да се поднесу непосредно у матичној основној школи у суботу и недељу, 03. и 04.07.2021. године од 8 до 15 часова.

3. Уколико родитељ, односно други законски заступник, попуни листу опредељења и у електронском облику, путем Портала Моја средња школа и у папирном облику, непосредно у матичној основној школи, сматраће се да је важећа листа поднета у папирном облику. 

4. По истеку рока за подношење листа опредељења електронским путем, родитељи, односно други законски заступници, који су поднели листе опредељења електронским путем, треба да провере на Порталу Моја средња школа да ли су листу опредељења поднели како су желели, у складу са приоритетима у избору школе и профила и са бодовима ученика. У случају да примете грешку или се предомисле, имају могућност да у недељу, 04.07.2021. године поднесу листу опредељења у папирном облику у матичној основној школи, коју је матична основна школа у обавези да прихвати.

5. Матична основна школа имаће могућност увида у чињеницу да ли је за ученика поднета листа опредељења у електронском облику, али школа неће имати увид у садржај листе.
 

Прочитај

Завршни испит 2020/21

Датум: 16. Jun 2021 10:07 Категорија: обавештење


Министарство просвете објавило је Правилник о упису ученика у средњу школу, ПРАВИЛНИК О УПИСУ УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ  утврђује: мерила и поступак за утврђивање редоследа кандидата за упис у средњу школу, садржину, време, место и начин полагања пријемног испита, вредновање учешћа ученика осмог разреда на такмичењима и врсте такмичења чија се места вреднују, упис у школу под повољнијим условима ради постизања пуне равноправности и друга питања везана за упис у школу.

Календар уписних активности можете преузети ОВДЕ.

Конкурс за упис у средњу школу  преузмите ОВДЕ

Презентација са најважнијим информацијама  слободна за  преузимање ОВДЕ

Пратите бодове, листу жеља и расподелу на сајту Моја средња школа

Припремна настава за полагање завршног испита одржава се од 9.6. до 22.6.2021. у оквиру распореда часова по ком су ученици осмог разреда похађали наставу у другом полугодишту.

Упутство за ученике и родитеље преузмите ОВДЕ


 

Прочитај

Упис ученика у први разред

Датум: 19. Mart 2021 11:00 Категорија: обавештење


Поштовани родитељи,

Упис ученика у први разред школске 2021/2022. године почиње 1. априла и траје до 31. маја 2021. године. Заказивање термина за тестирање и упис ученика се може извршити путем еУправе или директним обраћањем школи.

Заказивање путем еУправе

Заказивање термина за тестирање и упис ученика може се извршити путем еУправе (https://euprava.gov.rs/). Родитељи сами бирају између понуђених термина за тестирање.Овај начин заказивања ће бити доступан родитељима од 22. марта до 28. маја 2021. године.
Потребно је да:
- Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
- Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Заказивање термина директним обраћањем школи

За заказивање термина можете се обратити телефоном секретару ОШ ,,Ђорђе Крстић“ на број 011 2512 217 од 10.00-12.00 часова.
Документација за упис:
Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да родитељ донесе потврду о извршеном лекарском прегледу у школу. Ипак препорука је да родитељи, уколико имају, понесу копију извода из матичне књиге за дете и копију лекарске потврде јер је потребно време да здравствена установа убаци документ у систем.


Више информација можете наћи овде:  strana/211/Upis-prvaka-202122/

Прочитај

Настава на даљину

Датум: 14. Mart 2021 10:15 Категорија: обавештење

У складу са препоруком Кризног штаба за сузбијање пандемије вируса COVID – 19 и одлуке Министарстава просвете, науке и технолошког развоја, од понедељка, 15.3. 2021.године, школа прелази на систем учења на даљину („онлајн“) за ученике од петог до осмог разреда.
Ученици првог циклуса (од 1. до 4. разреда) наставу похађају непосредно у школи, сваког радног дана по непромењеном распореду. Продужени боравак ради по постојећој сатници.
Ученици другог циклуса (од 5. до 8. разреда) имаће организовану наставу на даљину у реалном времену, обе смене у исто време и према важећем распореду часова. Ученици ће се укључивати у одређено време у своје „Гугл-учионице“, у оквиру којих ће пратити наставу кроз постављене материјале или неки други облик комуникације са својим наставницима. Часови ће трајати по 45 минута а настава ће се одржавати у поподневном термину, почев од 14 часова и у исто време за обе смене (плава и црвена). Сатница рада дата је у табели:


 

 
Након добијеног упутства школа је о новом начину рада обавестила све запослене, ученике и родитеље. Овај модел рада трајаће до одлуке надлежног министарства о промени начину рада, односно враћању на непосредни облик наставе.
 

Прочитај

Припремна настава за осмаке

Датум: 04. Mart 2021 15:44 Категорија: обавештење

Прочитај

Дан државности - државни празник

Датум: 12. Februar 2021 11:18 Категорија: обавештење

Поштовани ученици и родитељи,
Обавештавам вас да су понедељак и уторак 15. и 16. фебруар нерадни дани на основу календара рада школе који је утврдило МПНТР.  Тих дана обележава се Дан државности Републике Србије а у исто време и Дан уставности Србије.
Школа почиње са радом у среду 17. фебруара по утврђеном распореду.


Прочитај

Бесплатни уџбеници

Датум: 05. Februar 2021 12:35 Категорија: обавештење


Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да и за школску 2021/22. годину, по доношењу Одлуке Владе Републике Србије, обезбеди бесплатне уџбенике које су школе изабрале да користе у настави за ученике основних школа.
 
У школској 2021/22. години биће обезбеђени бесплатни уџбеници за ученике наше школе који испуњавају неки од наведених услова:
 1. Ученик је из социјално/материјално угрожене породице (доставити решење којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи из надлежног центра за социјални рад)
 2. Ученик је треће или свако наредно дете које је у редовном систему школовања ( доставити потврду за старију децу из породице да су ученици средње школе или да похађају факултет; ако су старија деца наши ђаци не треба ништа)
 3. Ученик основно образовање стиче по индивидуалном образовном плану (документације је у школи)
 4. Ученик похађа наставу као дете са сметњама у развоју или  индвалидитетом а образовно-васпитни рад остварује по индивидуалном образовном плану (документација је у школи)
Подробније информације можете добити код одељењског старешине.

Прочитај

Обавештење

Датум: 27. Novembar 2020 15:28 Категорија: обавештење

 
На основу Уредбе Владе Републике Србије, којом се прописују нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена школског календара за школску 2020/21. годину, обавештавам вас о следећем:

1. Прво полугодиште текуће школске године завршава се 18. децембра, зимски распуст траје од 21. децембра 2020.  до 15. јануара 2021. године. Друго полугодиште почиње 18.јануара 2021.

2. Настава у првом циклусу (од 1. до 4. разреда) обавља се по непромењеном распореду и начину рада до краја првог полугодишта а у складу са постојећим оперативним планом рада школе.

3. Настава у другом циклусу (од 5. до 8. разреда) остварује се путем наставе на даљину у гугл учионицама по важећем распореду часова и у периодима када се одвијала и у непосредној настави, тако што часови трају по 30 минута а гугл учионици приступа цело одељење у исто време.
 
У припреми је измена оперативног плана рада школе, те ће и овај документ бити објављен у понедељак, када га усвоји тим за квалитет наставе.

Директор школе: Јелена Воларов
 

Прочитај