_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


обавештење

Да ли је

Датум: 13. Septembar 2014 07:49 Категорија: обавештење


У четвртак и петак, 11. и 12. септембра 2014, ученици 5. разреда учествовали су у радионицама „Како настаје часопис“. Радионице су одржане у школској библиотеци, а водила их је Драгица Ивановић, главна уредница часиписа за децу „Нај“ (ИК „Нова школа“) са својим сарадницима. Кроз разговор и дискусију са уредницима у првом делу радионице ученици су су били у прилици да се ближе упознају с појмовима важним за настанак и уређивање часописа (уредништво, редакција, рубрике, прелом, ислустрације итд.), а затим су се, подељени у групе, и сами нашли у улогама уредника, илустратора, критичара. Корист од заједничког рада била је обострана. Ученици су израдили креативне и вредне продукте, а уредници часописа „Нај“ добили директну повратну информацију о томе како циљна група којој се обраћају процењује њихов часопис и идеје о томе шта би могли побољшати.
 
   

Прочитај

Прваци у школској библиотеци

Датум: 11. Septembar 2014 08:24 Категорија: обавештење

Наши ђаци прваци се упознају са свим школским просторима а ове недее је на ред дошла и библиотека. У библиотеци су упознали наше библиотекарке Весну и Олгу које су им говориле о томе како да се понашају у библиотеци и када је најбоље да у њу дођу.
 
   


Прочитај

Међународни дан писмености

Датум: 11. Septembar 2014 08:13 Категорија: обавештење

 

Радионица "Информациона и медијска писменост у настави", коју смо 8. септембра одржали у школској библиотеци, уз учешће тринаесторо колега, доказ је да празници могу да се обележе и радно. У опуштеној атмосфери у међусмени присутни су размишљали о свим облицима "нове писмености" и својој одговорности у развијању програма за медијско и информационо описмењавање ученика.

 

             

Прочитај

Важно обавештење

Датум: 09. Septembar 2014 18:36 Категорија: обавештење

Обавештавамо све ученике да ће се 10. и 11. септембра одржати тестирање ученика шестог и осмог разреда из математике те ће због тога часови та два дана бити скраћени у обе смене и трајаће по 30 минута. Тестирање спроводи Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања а биће тестирани сви осмаци и шестаци у земљи.
У среду 10. септембра биће организовано тестирање за ученике осмог разреда а у четвртак 11. септембра за ученике шестог разреда. Тестирање почиње у 12 часова и траје 90 минута. 
Ученици осмог и шестог разреда из поподневне смене треба да, одговарајућег дана, дођу у школу у 12 часова а након обављеног тестирања настављају са часовима у трајању од 30 минута по важећем распореду.

Прочитај

Сређивање школе

Датум: 08. Septembar 2014 16:39 Категорија: обавештење


За време летњег распуста у нашој школи су текли радови на уређењу школског простора. Уз финансијску помоћ ГО Чукарица и  од наших личних средстава окречен је ходник од великог хола до малог улаза а у свим учионицама на другом и трећем спрату као и у библиотеци, постављене су нове тракасте завесе. Мање радове планирамо и за септембар. То ће бити обнављање паноа у учионицама на првом спрату, кречење појединих учионица, фарбање радијатора на базену...
 
           

Прочитај

Продужени боравак

Датум: 07. Septembar 2014 08:41 Категорија: обавештење


Прочитај

Радне свеске и уџбеници

Датум: 06. Septembar 2014 11:47 Категорија: обавештење


Подсећамо родитеље да сви ученици старијих разреда добијају један основни комплет уџбеника који на крају школске године враћају разредном старешини док радне свеске, збирке и уџбенике за страни језик купују сами. Ученици у школу не морају носити уџбенике јер у свакој учионици постоје уџбеници из одговарајућег предмета који се могу користити на часу. Уједно молимо ученике да не износе из школе уџбенике који су у кабинетима.
Списак уџбеника који ће се у овој школској години користити у нашој школи можете наћи овде.  

Прочитај

Шта знамо о саобраћају

Датум: 06. Septembar 2014 11:04 Категорија: обавештење

У сарадњи са СУП-ом Чукарица данас је у нашој школи организована посета саобраћајца који је у одељењима првог рареда ученицима указао на правилно понашање у саобраћају што ће им бити од велике користи на путу од школе до куће.
 
    

Прочитај

Прваци добро дошли!

Датум: 06. Septembar 2014 10:56 Категорија: обавештење

Првог септембра су нашим новим ђацима добродошлицу пожелели прошлогодишњи четвртаци и учитељи Данијела, Љиљана, Станко, Снежана, Мила, Дајана, Наташа, Биљана и Милица а све присутне је поздравила директорка школе Аленка Пантић.
 
   

  Прочитај

Почетак школске 2014/2015.

Датум: 31. Avgust 2014 10:01 Категорија: обавештење


Драги наши ученици и поштовани родитељи, ова школска година у нашој школи почеће са следећим распоредом: пре подне крећу ученици црвене смене (индески 4, 5 и 6), а по подне ученици плаве смене (индекси 1, 2 и 3). Пре подне настава почиње у 8 часова, док у 14 часова креће поподневна смена.

За ђаке прваке организоване су приредбе по сменама. Спискови су истакнути на улазним вратима школе.  Приредба за ученике плаве смене у 18 часова, а за ученике црвене смене у 19 часова. Д О Б Р О     Д О Ш Л И ! ! !
 

Прочитај