_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


обавештење

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Датум: 26. Avgust 2019 14:16 Категорија: обавештење


Обавештавамо све ученике наше школе да школска 2019 / 20. година почиње у понедељак 2. септембра 2019. године и то по следећем распореду:

Плава смена (индекси 1, 2 и 3) - пре подне од 8 часова, а црвена смена (индекси 4, 5 и 6) - после подне од 14 часова.


Распоред ученика првог разреда по одељењима биће објављен у петак 30.8.2019. на главном улазу школе а свечани пријем ђака првака планиран је за понедељак 2. септембар и то: индекси 1,2,3 у 18 часова а индекси 4,5,6 у 19 часова. 


Свим ученицима желимо успешну предстојећу школску годину.

Прочитај

Завршни испит из математике одложен

Датум: 18. Jun 2019 10:12 Категорија: обавештење

Полагање завршног испита из математике које је било заказано за данас у 9 часова одложено је за четвртак, 20. јун 2019. године. Ученици ће тест полагати од 9 до 11 часова. 
Термин одржавања комбинованог теста неће се мењати и испит ће бити одржан у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита за школску 2018/2019. годину, односно у среду, 19. јуна 2019. године.
Све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе настављају се по утврђеном Календару.

Прочитај

Завршни испит 2019.

Датум: 06. Maj 2019 08:59 Категорија: обавештење

 

Министарство просвете објавило је Правилник о упису ученика у средњу школу, ПРАВИЛНИК О УПИСУ УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ  утврђује: мерила и поступак за утврђивање редоследа кандидата за упис у средњу школу, садржину, време, место и начин полагања пријемног испита, вредновање учешћа ученика осмог разреда на такмичењима и врсте такмичења чија се места вреднују, упис у школу под повољнијим условима ради постизања пуне равноправности и друга питања везана за упис у школу.


Календар уписних активности можете преузети ОВДЕ.

Информације о упису специјализованих ИТ одељења можете наћи ОВДЕ.

Конкурс за упис у средњу школу  преузмите ОВДЕ

Презентација са великог родитељског састанка одржаног 10.5.2019. можете преузети ОВДЕ

Пратите бодове, листу жеља и расподелу на сајту Министарства УПИС

Припремна настава за полагање завршног испита одржава се од 3.6. до 14.6.2019. у оквиру распореда часова по ком су ученици осмог разреда похађали наставу у другом полугодишту.

Упутство за ученике преузмите ОВДЕ

Упутство за родитеље преузмите ОВДЕ

Анализа уписа у средње школе преузмите  ОВДЕ

 

Прочитај

Пролећни распуст

Датум: 24. April 2019 09:30 Категорија: обавештење

Пролећни распуст ове школске године почиње 26. априла и траје до 5. маја. Први наставни дан је понедељак 6.мај. Тога дана црвена смена (индекси 4,5,6) похађа наставу пре подне а плава смена (индекси 1,2,3) долази у школу поподне..
Свим ученицима, родитељима и наставницима желимо срећне предстојеће празнике.

Прочитај

Пролећни вашар

Датум: 18. April 2019 10:22 Категорија: обавештење

Прочитај

Дан школе

Датум: 16. April 2019 10:36 Категорија: обавештење

Обавештавамо вас да у петак 19.4.2019. прослављамо Дан школе. Тога дана настава се неће одржавати а свечана приредба је планирана за 17 часова. Добро дошли!

 


Прочитај

Пробни пријемни испит

Датум: 09. April 2019 10:34 Категорија: обавештење

У петак 12. априла и суботу 13. априла ученици осмог разреда имаће пробни завршни испит и то по следећем распореду:
Математика  – петак 12. април од 12 до 14 часова
Српски језик -  субота 13. април од 9 до 11 часова
Комбиновани тест – субота 13. април  од 11,30 до 13,30 часова
 
Наглашавамо да :
- је пробни испит  прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом;
- након теста из математике ученици анонимно  попуњавају  упитник који ће добити од дежурног наставника
- на пробном испиту ученици ће имати прилику  да на непознатим задацима провере своје знање у одређеној области предмета;
- резултати са завршног испита се не претварају у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика;
- резултате са завршног испита наставници треба да користе у планирању активности за припремање ученика за завршни испит;
 
Потребно је да сваки ученик, на огласној табли на спрату код зборнице, провери своје место седења и просторију у коју је распоређен за тај дан. Тест ће се у петак полагати у учионицама на првом спрату (од српског до математике 2 ) , у кабинету  географије и хемије, а у суботу у ходнику на првом спрату и у школској трпезарији.
 
Ученик који полаже пробни завршни испит мора  имати прибор за рад који подразумева  за српски језик – графитну оловку, хемијску оловку и гумицу, за математику – графитну оловку, хемијску  оловку, гумицу, троугао, лењир и шестар .
 
Од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита .
 
У петак 12. априла настава ће бити скраћена у обе смене тако што ће часови трајати по 30 минута.
 
Свим осмацима желимо пуно успеха на пробном тесту.
 
 


Прочитај

Основи безбедности деце - веб апликација

Датум: 28. Mart 2019 10:43 Категорија: обавештење

Министарство унутрашњих послова је развило електронску апликацију „Основи безбедности деце“ за мобилне телефоне коју свако дете и родитељ може да скине и да користи у циљу што веће безбедности деце.Теме које се налазе на мобилној апликацији „Основи безбедности деце“ су: Шта ради полиција?; Безбедност деце у саобраћају; Заједно против насиља; Заштита деце од злоупотребе алкохола и опојних дрога; Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа; Заштита деце од трговине људима; Заштита од пожара; Заштита од опасних материја и природних непогода и посебна картица Kутак за родитеље и особе које се старају о теби. У апликацији – Kорисни бројеви, интернет и мејл адресе, поред бројева хитних служби (192, 193 и 194), налазе се и бројеви телефона Родитељске линије, Линије за пријаву насиља у школама, Дечје линије, Линије за несталу децу, као и мејл адресе Националног центра за безбедност деце на интернету, Одељења за борбу против високотехнолошког криминала и Центра за заштиту жртава трговине људима.
Апликација у сваком тренутку пружа информације деци, ученицима, али и њиховим родитељима и старатељима како да препознају безбедносне ризике, начине превенције истих и вештине за остваривање безбедносне заштите најмлађих И потпуно је бесплатна за преузимање и можете је преузети ОВДЕ.Прочитај

Надокнада часова

Датум: 13. Mart 2019 17:50 Категорија: обавештење


По налогу Министарства просвете, науке и технолошког развоја а по одлуци Наставничког већа, од понедељка 18.3.2019. почињемо са надокнадом часова неодржаних због продужења зимског распуста.
Надокнада ће бити реализована у наредних десет недеља кроз нулти час који ће се одржавати од 7,30 до 8,00 сваког радног дана до 31.маја 2019. године по распореду који је у припреми. Ученици млађих разреда ће имати могућност да неодржане часове реализују кроз пете и шесте часове уколико одељењски старешина донесе такву одлуку. 
Одељењске старешине су дужне да ученике свог одељења  и њихове родитеље обавесте о плану надокнаде и распореду похађања нултог часа.
Од понедељка 18. марта са надокнадом почиње плава смена а распоред надокнаде ће бити истакнут у зборници, у петак 15. марта.

Прочитај

Поподне у Крстићу

Датум: 09. Mart 2019 09:10 Категорија: обавештење


Поштовани родитељи будућих ђака првака, 
Позивамо вас да у четвртак 14. марта 2019. године посетите нашу школу, упознате се са учитељицама, школским простором и начином рада у првом разреду. За ваше предшколце смо припремили низ интересантних активности и спремни смо да одговоримо на сва питања која имате а тичу се уписа у први разред.

 

Прочитај