_____________________


Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Васпитање без уцене и казне

Датум: 04. Oktobar 2019 14:17 Категорија: догађања


Дечја недеља (7. - 13. 10. 2019.) ове године посвећена је обележавању 30 година од доношења „Конвеције о правима детета“ у Уједињеним нацијама новембра 1989.
Мото Дечје недеље је ове године „Да право свако, дете ужива лако“ што нас је навело да преиспитамо право на васпитање и образовање.
Позивамо вас да дођете на предавање и разговор на тему „Васпитање без уцене и казне до доброг детета и доброг ђака“ које ће одржати Милица Новковић, учитељ, педагог и неко ко се пола века бави образовањем и васпитањем деце и младих. Више о њеном раду на http://www.porodicnibukvar.org/.
Предавање је намењено деци која су први или други разред и њиховим родитељима, али не искључује и оне који су родитељи, предагози, васпитачи, професори, односно онима који желе да чују на који начин могу да се изборе са лепотом и теретом васпитања и образовања данас.
Организатори догађаја су Пријатељи деце Чукарице у сарадњи са Центром за порoдицу и младе „Породични буквар“ као и школом „Ђорђе Крстић“.
Предавање је у среду 9. 10. 2019. у свечаној сали ош „Ђорђе Крстић“ и почиње у 17:30 часова.   Добро дошли!

 

       


Прочитај

INNOVATE YOUR DREAMS 2019

Датум: 21. Mart 2019 11:26 Категорија: догађања

 
Међународни пројекат у којем учествују наставници и ученици из различитих држава света. Аутор пројекта је Khurram Whiz из Пакистана. Пројекат се бави промоцијом 3 од укупно 17 одрживих развојних циљева Уједињених Нација (UN's SDGs познати и као Agenda 2030). То су следећи циљеви: 4- Квалитетно образовање, 7- Доступна и обновњива енергија и 9- Индустрија, иновације и инфраструктура. Тема пројекта: занимања будућности која још увек не постоје, улога технологије у свету промена, индустрије будућности, одрживи развој и обновљиви извори енергије. Циљ пројекта је да помогне ученицима да разумеју и да се припреме за занимања будућности. Учешће у овом пројекту су узели ученици петог разреда наше школе, тачније 5-2 и 5-1 одељења, вођени наставницом Александром Павићевић. Пројектне активности трајале су око 7 недеља, од јануара до марта 2019. године, с нагласком на следеће компетенције ученика - комуникацију, сарадњу, критичко размишљање и решавање проблема, креативност и иновативност, дигиталне компетенције. Ученици су давали конкретне предлоге за будућа занимања, бавили се проблемима у окружењу, размишљали о будућности образовања, креирали лого, покушали да укључе обновљиве изворе енергије у свакодневни живот. 


 

Прочитај

Општинско такмичење из географије

Датум: 10. Mart 2019 12:07 Категорија: догађања


Данас је наша школа угостила око 150 најуспешнији младих географа са наше општине, ученике седмог и осмог разреда школа са Чукарице.
Решења теста можете преузети са сајта Српског географског друштва.
У току дана објавићемо бодове и ранг листу такмичара.

СЕДМИ РАЗРЕД - ранг

ОСМИ РАЗРЕД - ранг

Прочитај

Међународни дан матерњег језика

Датум: 23. Februar 2019 08:55 Категорија: догађања


Данас се широм света обележава Међународни дан матерњег језика. Подаци кажу да постоји око 6.000 језика на којима се људи данас активно споразумевају. Према неким предвиђањима, међутим, до краја 21. века више од половине тих језика ће одумрети.

За очување матерњег језика одговорни су његови говорници.

Ученици и наставници наше школе укључиће се активно у очување матерњег језика учешћем у међушколском пројекту ,,За чистоту језика". Прва активност у пројекту јесте изложбa карикатура Бојана Јовановића ,,Сизиф у борби за српски језик и правопис". Изложба ће бити отворена од 25. фебруара до 6. марта у галерији на првом спрату школе. Позивамо вас да је посетите!

No photo description available.

Прочитај

Петаци у галерији САНУ

Датум: 16. Mart 2018 15:10 Категорија: догађања


Дана 14.3.2018., одељење 5-1 са одељењским старешином, Виолетом Стевановић, било је у посети Српској академији наука и уметности где су били у прилици да стекну нова знања о самој институцији која је значајан део српске науке и уметности. Ученици су имали прилику и да учествују у бројним научним радионицама у Галерији САНУ.

 

Прочитај

Општинско такмичење из географије - Чукарица

Датум: 11. Mart 2018 13:00 Категорија: догађања


Општинско такмичење из географије за општину Чукарица, одржано је 11.3.2018. године у ОШ "Ђорђе Крстић". Тест са тачним резултатима можете видети на линку који следи:

ОСМИ РАЗРЕД   

СЕДМИ РАЗРЕД

Прелиминарни резултати:

РАНГ ЛИСТА - ОСМИ

РАНГ ЛИСТА - СЕДМИ


Прочитај

Светосавска приредба - 27. јануар 2018

Датум: 27. Februar 2018 16:51 Категорија: догађања

Прочитај

IT караван „Паметно и безбедно“

Датум: 27. Februar 2018 16:42 Категорија: догађања

Ученици IV5 и V5 су у уторак, 27. 2. 2018. са својим наставницима ишли на IT караван „Паметно и безбедно“, који је реализован у позоришту „Пинокио“ у Београду. Организатори ИТ каравана су Министарство трговине, туризма и телекомуникације. Ученици су имали прилику да, гледајући представу, сазнају нешто више о безбедном понашању на интернету и добили корисне савете на дату тему. Представа је изазвала велико одушевљење код деце због узрасту прилагођене теме и садржаја, али и због актуелних и деци познатих младих глумаца Бранкице Себастијановић, Вучић Перовића и Васић Предрага. Глумци су кроз разне ситуације, дочарали деци шта све може да се деси ако не воде рачуна о својим поступцима на интернету. Дате су и смернице и упутства коме све могу да се обрате за помоћ уколико имају неке проблеме на интернету и како да поступе у одређеним ситуацијама. На крају представе глумци су деци постављали питања и тражили од њих да донесу своје закључке након онога што су видели у представи, али и одговарали на питања која су интересовала децу. Деца су на поклон добила мајце, качкете, заставице и флајере са натписом „Паметно и безбедно“ и са лепим утисцима завршила ово путовање IT каравана.
 
   

Прочитај

Поподне у Конаку

Датум: 27. Februar 2018 16:31 Категорија: догађања


У четвртак 22.2.2018. г. ученици 5-1 су у пријатно поподне, после наставе, прошетали Косанчићевим венцем до Конака књегиње Љубице, да би посетили изложбу Анастас Јовановић - Уметност и нови медији. Путовање у прошлост отпочело је шетњом узаним улицама једног од најстаријих делова града, да би у самом Конаку опремљеном покућством грађанских породица 19. века, са јаким оријенталним утицајем, сазнавали историју династије Обреновић. Љубазне кустоскиње приказале су нам радове уметника и првог нашег фотографа Анастаса Јовановића, уз занимљиво објашњење поступка литографије, за оно време, новог медија. Посебно нам је привукао пажњу хамам, мангала у дуванхани, сет за чај Мине Караџић, а понеко се сликао поред портрета или литографије своје омиљене историјске личности. Ученици су били у пратњи учитељице Смиљке Наумовић.

 
   

Прочитај

Нова опрема за фискултурну салу

Датум: 27. Februar 2018 16:28 Категорија: догађања


У оквиру акције „Опрема за 100 фискултурних сала у Србији“, коју спроводе Министарство омладине и спорта и Савез за школски спорт Србије, Основна школа „Ђорђе Крстић“ на Чукарици добила је две табле за кош са обручима, два рукометна гола, мрежу за одбојку и 40 лопти за колективне спортове. Донацију је уручио министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је заједно са државним секретарима Предрагом Перуничићем и Дарком Станићем, чланом Општинског већа Зораном Адамовићем и председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком посетио школу.

 

Прочитај