_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Четвртаци на часу српског језика

Датум: 02. Mart 2015 11:52 Категорија: догађања

У нашој школи већ две године наставници предметне наставе држе часове ученицима четвртих разреда.На тај начин будући петаци упознају се са својим будућим наставницима. Ученици 4-6 су имали прилику да се упознају са наставницом српског језика Бранком Брадић која их је данас научила како се правилно акцентују слогови.

 

 

Прочитај

Бити слободан, бити достојанствен

Датум: 27. Februar 2015 12:35 Категорија: догађања

У уторак, 24. фебруара двадесет ученика осмог разреда наше школе с наставником историје Андрејом Вујичићем учествовало је у образовном програму "Бити слободан, бити достојанствен". Програм се бави питањем универзалног људског права на слободу и достојанство, а одржан је у простору Музеја Бањичког логора и уз изложбену поставку која је ученицима послужила као подстицај да размишљају о појму слободе: шта је слобода, где су њене границе, како се човек осећа када му је угрожена слобода, може ли се тада сачувати људскост и достојанство... Програм је осмислио и спровео тим Центра за развој културе дечјих права и Музеја града Београда. Ученици су се вратили у школу пуни утисака, а део атмосфере из њихове посете Бањичком логору преносе фотографије које је снимио њихов наставник.

      


Прочитај

Литерарно такмичење поводом Савиндана

Датум: 09. Februar 2015 13:25 Категорија: догађања

На литерарном такмичењу млађих разреда поводом Савиндана , учествовао је велики број ученика наше школе.
Многи радови су се издвојили својим квалитетом али је жири за најбоље прогласио радове 2 ученице:
 
Теодоре Станковић III/6         и
 Саре Кодоур  III/3
 
Похваљују  се радови ученика:
 
Мирјане Словић  IV/6
Ларе Милић   IV/1
Хелене Милосављевић II/6
Јагоде Томић III/1
Ане Благојевић  II/1
Николине Ћирић  II/6
Димитрија Глигорова  II/5
 
Свим осталим учесницима захваљујемо се на сарадњи и дружењу
 
                                                                             

Прочитај

Школски шаховски турнир за ученике млађих разреда наше школе

Датум: 09. Februar 2015 13:19 Категорија: догађања

У уторак, 3. фебруара, у нашој школи је одржан шаховски турнир за ученике млађих разреда. На турнир се пријавио неочекивано велики број малих шахиста а најбољи међу њима ће представљати нашу школу на општинском такмичењу. Посебну захвалност дугујемо Марији Лукић, координатору Шаховског савеза Чукарице, Игору Јоловићу шаховском судији и нашим учитељицама Александри Ђорђевић и Јадранки Несторовић који су помогли да се овакав турнир организује у школи.
 

Прочитај

Успорите поред школе!!!

Датум: 31. Januar 2015 08:26 Категорија: догађања

У склопу акције "Ђаци вас моле успорите поред школе" коју већ традиционално у нашем граду спроводи МУП Србије, јуче 30. 1. 2015. су у нашој школи представници СУП-а Чукарице поделили жуте прслуке ђацима првацима. Том приликом прваци су се још једном подсетили основних правила понашања у саобраћају.
 
  

   

Прочитај

Наша успешна гимнастичарка Јована Јефтић

Датум: 28. Decembar 2014 09:24 Категорија: догађања

Јована Јефтић је чланица Гимнастичког клуба „ТИМ“ и ученица 4-1 ОШ"Ђорђе Крстић". Већ четврту годину се бави ритмичком гимнастиком и свакодневно тренира по три сата са својим тренером Тамаром Балтић. При том редовно испуњава све своје школске обавезе и одлична је ученица. 

 

Прочитај

Децембарско поподне у Музеју Николе Тесле

Датум: 25. Decembar 2014 11:18 Категорија: догађања

Искористили смо позив г. Бранимира Јовановића да, уместо у школској библиотеци, планирано филозофско истраживање с децом организујемо и спроведемо у Музеју Николе Тесле. Истраживању је претходило читање инспиративне индијске приче "Професор и скелеџија", после којег су учесници дискутовали о знању, науци, особинама и судбини научника. У дискусији је учествовало тридесетак ученика наше школе, наставница физике, библиотекарка, као и наши домаћини г. Јовановић, директор и г. Стојиљковић, виши кустос Музеја. У другом делу посете домаћини су за нас организовали активно упознавање с музејском збирком кроз учешће у неколико занимљивих и узбудљивих презентација Теслиних проналазака.

    

Прочитај

О доброти

Датум: 16. Decembar 2014 10:41 Категорија: догађања

Проф. др Светомир Бојанин недавно је у нашој школској библиотеци одржао семинар за наставнике школе.
Библиотекари, нажалост, нису били у прилици да слушају уживо искусног стручњака у области неуропсихологије развојног доба, али смо му веома захвални што нам је поклонио "Четири есеја о доброти", књигу која је недавно објављена а која је својеврсна есенција професорових истраживања у области којом се бавио. И не само то. Професор је пронашао место својој књизи у делу наше библиотечке психолошко-педагошке збирке. Књигу смо одмах каталошки обрадили и сместили је на одговарајућу полицу, уз "Појам стрепње" Серена Кјеркегора. Књигу топло препоручујемо старијим читаоцима. Више о књизи можете сазнати у емисији Агапе (РТСтудио Б).
https://www.youtube.com/watch?v=msH1PA-50NA
 
      

Прочитај

ФИНАЛЕ ПОЈЕДИНАЧНОГ КАДЕТСКОГ ПРВЕНСТВА БЕОГРАДА У ШАХУ

Датум: 15. Decembar 2014 12:17 Категорија: догађања

Шаховски савез Београда и Шаховска школа Београда, под покровитељством Сектретаријата за спорт и омладину Београда и у сарадњи са општинским спортским савезима у суботу и недељу, 13 и 14 децембра 2014. године у Основној школи ,,Павле Савић" у Миријеву организовали су: ФИНАЛЕ ПОЈЕДИНАЧНОГ КАДЕТСКОГ ПРВЕНСТВА БЕОГРАДА У ШАХУ ЗА 2014. годину.
У групи дечака до 10 година треће место и бронзану медаљу освојио је Алекса Петровић, ученик III-3 основне школе "Ђорђе Крстић" из Жаркова. Алекса је имао исти број поена као и другопласирани али му је због слабијег коефицијента припало треће место. Млади шахиста са Чукарице се истовремено и квалификовао за државно првенство у шаху које ће бити одржано априла 2015. године.

Прочитај

Фестивал науке!

Датум: 07. Decembar 2014 13:00 Категорија: догађања

У суботу 6.12.2014. наши ученици су посетили Фестивал науке који је ове године организован под слоганом "Све је могуће". Са ученицима су биле наставнице физике Љиљана Иванчевић и Маријана Лучић а знатижељни ученици су учествовали у многим интерактивним експериментима.
 
     

Прочитај