_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Песнички сусрети

Датум: 26. Maj 2015 09:00 Категорија: догађања


21. 5. 2015. смо били домаћин другог дана Песничких сусрета деце Чукарице 2015. У гостима су нам били млади песници из околних школа: "Бејза", "Уједињене нације", "Филип Кљајић Фића", "Бановић Страхиња". Ученици из школе "Аца Милосављевић" нису данас били са нама. 
Ученици су говорили своје стихове у сали препуној публике. Програм је водио Страхиња Радовановић, осмак из ОШ "Љуба Ненадовић" и будући глумац. Милица Јовановић из организације Пријатељи деце Чукарице и песник Дејан Матић прогласили су по три најуспешнија песника из сваке школе у оба узраста. Првонаграђени ученици из старијих и млађих разреда из свих чукаричких основних школа учествоваће на финалном такмичењу које ће се одржати 22. 5. у "Галерији 73" у 18 часова. 
Из наше школе то су Катарина Вељковић из 2-4, с песмом "Свако своју шару има" и Николина Чортан из 6-3, с песмом "Моја бака". 
Катарини и Николини желимо успех, а свима осталима захваљујемо на дружењу и учешћу у песничком такмичењу.

Прочитај

Светски пројекат

Датум: 26. Maj 2015 08:55 Категорија: догађања

Ученици 5-1 и 5-2 одељења су са својим разредним старешинама, Александром Мишић и Јеленом Воларов, узели учешће у овом светском пројекту. Прву итерацију су склапали у школи, другу на Архитектонском факултету и трећу у Нишу у хали "Чаир". У овом пројекту учествује 420 школа из 32 земље.
 
    Више о овом великом математичком подухвату прочитајте на
http://www.mpn.gov.rs

Прочитај

Прослава мале матуре за ученике 8.разреда

Датум: 11. Maj 2015 13:26 Категорија: догађања

Прослава мале матуре за ученике 8.разреда биће организована у суботу 30.маја 2015. у трпезарији школе.
Свечани скуп осмака је у 19,00 часова на главном улазу школе.Крај прославе је у 24,00 часа.
Молимо све родитеље да у 24,00 сата дођу по своју децу,како би се прослава безбедно завршила.

Прочитај

Светски дан поезије у нашој школи

Датум: 23. Mart 2015 13:52 Категорија: догађања

Свечаност поводом Светског дана поезије одржали смо 20. марта. Програм свечаности био је у духу празника, обојен поезијом великих и малих песника, песмом и игром. У њему су активно учествовали и наши гости, песници Слободан Станишић и Љиљана Нинковић Мргић.

   
 

Прочитај

"Плави чуперак" резултати конкурса

Датум: 23. Mart 2015 13:36 Категорија: догађања

"Плави чуперак" - резултати конкурса

По одлуци жирија састављеног од запослених у "Галерији 73", на конкурсу за илустрацију песме "Плави чуперак" Мирослава Антића који је расписала ОШ "Мика Антић" ученици наше школе освојили су прво и треће место.

Кристина Спасовић, ученица II - 5, освојила је 1. место у категорији млађих разреда, а Тијана Балић, ученица VI - 4, освојила је 3. место у категорији старих разреда.

Награђени ученици су позвани да у пратњи својих наставника и родитеља присуствују поетској вечери на којој ће се рецитовати стихови Мирослава Антића на српском, енглеском и руском језику. Поетско вече ће бити организовано у библиотеци ОШ "Мика Антић" у понедељак, 23. марта 2015. у 19.00 часова.
Део програма је и свечано проглашење победника конкурса.

Честитамо Кристини и Тијани!

Прочитај

Примена интердисциплинарне наставе

Датум: 12. Mart 2015 19:19 Категорија: догађања

У оквиру стручног усавршавања у установи наставнице Јелена Воларов, Лела Радошевић, Мирјана Тешић и Данијела Ковачић приказале су нам данас своје искуство у примени интердисциплинарне наставе са ученицима и ефекте таквог рада. 
Данијела Ковачић је приказала тему ,,Животне вредности“, која је реализована кроз четири часа, а обухватила је осам наставних предмета: српски језик - ,,Бајка о рибару и рибици” А.С. Пушкин ; математика - Дуж , линије (крива, права, отворена...); грађанско васпитање - радионица ,,Моје жеље и потребе“; физичко вспитање - Ритмичке игре по избору; музичка култура - Музичка игра ,,Рибар”; с. м. ,,Соната за клавир” В. А. Моцарт и ,,Карневал животиња-акваријум” Камиј С. Санс; чувари природе - Вода је важна; ликовна култура - тема ,,Несташне рибице”; свет око нас - Насеље, рељеф и воде у мојој околини.
Наставница Лела Радошевић приказала је интердисциплинарни приступ у обради теме ,,Хајдуци и ускоци“, у којем су учествовали наставници српског језика, историје, ликовне и музичке културе: Лела Радошевић - српски језик - Хајдучки и ускочки циклус, обрада песама ,,Мали Радојица” и ,,Ропство Јанковић Стојана”; Даница Бјелајац - историја - Хајдуци и ускоци ; Александра Каранивић - музичка култура - Слушање песама о хајдуцима и ускоцима; Драгица Нешић - ликовна култура - Цртање ликова хајдука и ускока.
Јелена Воларов, наставница математике и Мирјана Тешић, наставница српског представиле су час „Математички инфинитив“ који су заједно реализовале са ученицима петог разреда.
Презентацијама су присуствовали заинтересовани наставници обе смене.

 
  

Прочитај

Посета Конаку кнегиње Љубице

Датум: 12. Mart 2015 19:16 Категорија: догађања

Већ дуже време наша школска библиотека сарађује са Дечијим клубом Музеја града Београда и организује учешће ученика у едукативним радионицама. Ученици седмог и осмог разреда су, ове школске године, имали прилику да учествују у радионицама «Глагољење» у музеју Иве Андрића и «Достојанство и слобода» у музеју Бањичког логора а јуче су и петаци, у посети Конаку кнегиње Љубице активно учествовали у радионици «Кључеви писма». У предивном амбијенту конака ученици 5-2 су сазнали како се развијало писмо од праисторије до алфабета и на каквим материјалима се некада писало, шта је Камен из Розете и зашто је важан, ко је и како дешифровао египатско писмо, где се налази Београдска мумија и шта су афоризми. У другом делу радионице ученици су, радећи у групама, записали неколико афоризама Душка Радовића о Београду користећи египатске хијероглифе.
 
  

 

Прочитај

Духови

Датум: 12. Mart 2015 19:08 Категорија: догађања

У уторак 3. марта, у сарадњи с наставницом Александром Мишић и одељењем 5-1, одржали смо један занимљив час у библиотеци. Идеја нам је била да представимо књигу "Кућни духови" Дубравке Угрешић, да ученике мотивишемо да је прочитају и да је медијски прошире представљајући свој доживљај књиге у виду стрипа. Да би урадили овај задатак, ученицима смо дали две могућности: да стрип цртају на часовима ликовне културе уз подршку наставнице ликовног или да се послуже бесплатним Веб 2.0 алатима за прављење стрипова у чему ће имати помоћ библиотекара, разредног старешине и наставника информатике. Најуспешније стрипове наших ученика приказаћемо 2. априла у оквиру обележавања Светског дана дечије књиге у школи.
Часу су присуствовале и делимично учествовале у њему студентикње Филолошког факултета на пракси, Александра, Марина и Марија.

 
  

Прочитај

Четвртаци на часу српског језика

Датум: 02. Mart 2015 11:52 Категорија: догађања

У нашој школи већ две године наставници предметне наставе држе часове ученицима четвртих разреда.На тај начин будући петаци упознају се са својим будућим наставницима. Ученици 4-6 су имали прилику да се упознају са наставницом српског језика Бранком Брадић која их је данас научила како се правилно акцентују слогови.

 

 

Прочитај

Бити слободан, бити достојанствен

Датум: 27. Februar 2015 12:35 Категорија: догађања

У уторак, 24. фебруара двадесет ученика осмог разреда наше школе с наставником историје Андрејом Вујичићем учествовало је у образовном програму "Бити слободан, бити достојанствен". Програм се бави питањем универзалног људског права на слободу и достојанство, а одржан је у простору Музеја Бањичког логора и уз изложбену поставку која је ученицима послужила као подстицај да размишљају о појму слободе: шта је слобода, где су њене границе, како се човек осећа када му је угрожена слобода, може ли се тада сачувати људскост и достојанство... Програм је осмислио и спровео тим Центра за развој културе дечјих права и Музеја града Београда. Ученици су се вратили у школу пуни утисака, а део атмосфере из њихове посете Бањичком логору преносе фотографије које је снимио њихов наставник.

      


Прочитај