_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Златни олимпијац у нашој школи!

Датум: 07. Decembar 2014 12:56 Категорија: догађања


У петак 5.12.2014. године је у Свечаној сали наше школе био гост најбољи рвач света, добитник златне медаље на Олимпијади Давор Штефанек. Са њим су овом приликом гости школе били и Горан Касум, професор на Факултету физичке културе на катедри за борилачке вештине и председник Рвачког савеза Србије.
Презентацију рвачког спорта су пропратиле екипе РТС-а, Студија Б и СОС канала. Прилог о овом догађају емитован је истог дана у Београдској хроници и у Спортском прегледу РТС.

 
  

Прочитај

Нушићево школовање

Датум: 03. Decembar 2014 20:48 Категорија: догађања

Пре тачно стотину и педесет година рођен је наш велики писац и комедиограф Бранислав Нушић. О свом одрастању и школовању писао је у "Аутобиграфији", књизи која и данас плени пажњу многих читалаца - и младих, и оних старијих. По мотивима из те књиге настала је представа "Школовање", чији је сценарио написао Аца Милојевић давне 1983. године. Аутор сценарија је данас, заједно са Јелицом Сретеновић и Драгољубом Ћорићем, извео представу два пута на даскама наше свечане сале. У публици су били ученици четвртог и шестог разреда са својим наставницама. У паузи између две представе, угостили смо глумце у школској библиотеци. Потврдили су нам да су њихови данашњи наступи 2404. и 2005. извођење представе. За скоро две деценије извођења представе, улогу Нушића тумачили су: Милан Срдоч, Драган Лаковић, Бата Паскаљевић, Ђокића Милаковић и Тома Курузовић. У улози учитељице опробале су се: Ирена Просен, Љиљана Стјепановић, Горица Поповић, Лидија Вукићевић... Представа је извођена по школама и домовима културе широм наше државе, али и у иностранству, у Цириху, Базелу, Бечу, Грацу...

 

Прочитај

Поко пројекат

Датум: 03. Decembar 2014 14:24 Категорија: догађања

На научном скупу "Имплементација иновација у образовању и васпитању-изазови и дилеме"  који је одржан на Учитељском факултету 14. новембра 2014. године, представљен је пројекат који се већ четири године спроводи у нашој школи. Рад под називом "Школа као 3Д уџбеник-путеви реализације и ефекти" презентовали су Мирјана Поповић Божић, Љиљана Иванчевић, Татјана Марковић Топаловић и Горан Стојићевић.

 

Прочитај

Пројекат

Датум: 01. Decembar 2014 11:02 Категорија: догађања


Пројекат “Тепих Сјерпински” је непрофитна активност кроз коју деца широм света заједно стварају највећи математички фрактал. У пројекат је тренутно укључено преко 25 земаља, 200 школа и 12000 деце. 

 

Прочитај

Четвртаци на часу физике

Датум: 01. Decembar 2014 10:42 Категорија: догађања

Ученици четвртог разреда су имали прилику да помоћу очигледних наставних средстава и демонстрација, у кабинету физике, са наставницом Љиљаном Иванчевић, понове и утврде лекције о кретању тела.

Прочитај

Школски календар сећања као образовни ресурс

Датум: 01. Decembar 2014 10:25 Категорија: догађања


Данас смо у школској библиотеци представили портал Школски календар Дан по дан. Акценат није био на учешћу наставника и ученика наше школе у његовом настајању, иако смо на свој допринос порталу веома поносни. Говорили смо о порталу као вредном образовном ресурсу и могућностима његове употребе у настави. Презентација је замишљена као стручно усавршавање у установи, тј. хоризонтално учење наставника. Присуство ученика дало је нашем данашњем учењу нов квалитет и освежење. 
http://danpodan.weebly.com/

Прочитај

Мали сајам светлости

Датум: 26. Novembar 2014 10:54 Категорија: догађања

25. новембра у нашој школи одржан је мали сајам светлости. Простор Галерије природних наука и Галерије технике био је тесан за све заинтересоване ученике и наставнике. Осмаци су својим млађим другарима демонстрирали занимљиве појаве из оптике и на тај начин их упознали са најзанимљивијим особимнама светлосног таласа. Овај доогађај је био најава предстојећим активностима којима ће бити обележена 2015 као Година светлости. Мали сајам светлости су осмислиле и реализовале наставнице физике Маријана Лучић и Љиљана Иванчевић.
 
   

Прочитај

Градско првенство у пливању за основце

Датум: 15. Novembar 2014 10:01 Категорија: догађања


На првенству основних и средњих школа града Београда, одржаног 5. и 7. 11. 2014. године у спортском центу Милан Гале Мушкатировић, ОШ „Ђорђе Крстић“ је учествовала са 15 пријављених ученика.

Прочитај

Предавање: Индивидуални образовни план

Датум: 15. Novembar 2014 09:54 Категорија: догађања


У нашој школи се пуно пажње посвећује раду са децом којој је потребна подршка и раду и развоју. Зато организујемо састанке и предавања на којима размењујемо своја знања са едукација и искуства из праксе.
 
   

Прочитај

Наши ученици на Green Festu

Датум: 07. Novembar 2014 13:26 Категорија: догађања

Наши ученици су и ове године учествовали на "Green Fest"-у са две радионице које су осмислили и извели уз помоћ наставнице Илинке Милетић. Радионице "Ухвати снове" и "Здравље кроз уста улази" су припремљене у сарадњи са Центром за дневни боравак деце ометене у развоју и биле су веома запажене на овогодишњем фестивалу.

      


Прочитај