_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


догађања

Децембарско поподне у Музеју Николе Тесле

Датум: 25. Decembar 2014 11:18 Категорија: догађања

Искористили смо позив г. Бранимира Јовановића да, уместо у школској библиотеци, планирано филозофско истраживање с децом организујемо и спроведемо у Музеју Николе Тесле. Истраживању је претходило читање инспиративне индијске приче "Професор и скелеџија", после којег су учесници дискутовали о знању, науци, особинама и судбини научника. У дискусији је учествовало тридесетак ученика наше школе, наставница физике, библиотекарка, као и наши домаћини г. Јовановић, директор и г. Стојиљковић, виши кустос Музеја. У другом делу посете домаћини су за нас организовали активно упознавање с музејском збирком кроз учешће у неколико занимљивих и узбудљивих презентација Теслиних проналазака.

    

Прочитај

О доброти

Датум: 16. Decembar 2014 10:41 Категорија: догађања

Проф. др Светомир Бојанин недавно је у нашој школској библиотеци одржао семинар за наставнике школе.
Библиотекари, нажалост, нису били у прилици да слушају уживо искусног стручњака у области неуропсихологије развојног доба, али смо му веома захвални што нам је поклонио "Четири есеја о доброти", књигу која је недавно објављена а која је својеврсна есенција професорових истраживања у области којом се бавио. И не само то. Професор је пронашао место својој књизи у делу наше библиотечке психолошко-педагошке збирке. Књигу смо одмах каталошки обрадили и сместили је на одговарајућу полицу, уз "Појам стрепње" Серена Кјеркегора. Књигу топло препоручујемо старијим читаоцима. Више о књизи можете сазнати у емисији Агапе (РТСтудио Б).
https://www.youtube.com/watch?v=msH1PA-50NA
 
      

Прочитај

ФИНАЛЕ ПОЈЕДИНАЧНОГ КАДЕТСКОГ ПРВЕНСТВА БЕОГРАДА У ШАХУ

Датум: 15. Decembar 2014 12:17 Категорија: догађања

Шаховски савез Београда и Шаховска школа Београда, под покровитељством Сектретаријата за спорт и омладину Београда и у сарадњи са општинским спортским савезима у суботу и недељу, 13 и 14 децембра 2014. године у Основној школи ,,Павле Савић" у Миријеву организовали су: ФИНАЛЕ ПОЈЕДИНАЧНОГ КАДЕТСКОГ ПРВЕНСТВА БЕОГРАДА У ШАХУ ЗА 2014. годину.
У групи дечака до 10 година треће место и бронзану медаљу освојио је Алекса Петровић, ученик III-3 основне школе "Ђорђе Крстић" из Жаркова. Алекса је имао исти број поена као и другопласирани али му је због слабијег коефицијента припало треће место. Млади шахиста са Чукарице се истовремено и квалификовао за државно првенство у шаху које ће бити одржано априла 2015. године.

Прочитај

Фестивал науке!

Датум: 07. Decembar 2014 13:00 Категорија: догађања

У суботу 6.12.2014. наши ученици су посетили Фестивал науке који је ове године организован под слоганом "Све је могуће". Са ученицима су биле наставнице физике Љиљана Иванчевић и Маријана Лучић а знатижељни ученици су учествовали у многим интерактивним експериментима.
 
     

Прочитај

Златни олимпијац у нашој школи!

Датум: 07. Decembar 2014 12:56 Категорија: догађања


У петак 5.12.2014. године је у Свечаној сали наше школе био гост најбољи рвач света, добитник златне медаље на Олимпијади Давор Штефанек. Са њим су овом приликом гости школе били и Горан Касум, професор на Факултету физичке културе на катедри за борилачке вештине и председник Рвачког савеза Србије.
Презентацију рвачког спорта су пропратиле екипе РТС-а, Студија Б и СОС канала. Прилог о овом догађају емитован је истог дана у Београдској хроници и у Спортском прегледу РТС.

 
  

Прочитај

Нушићево школовање

Датум: 03. Decembar 2014 20:48 Категорија: догађања

Пре тачно стотину и педесет година рођен је наш велики писац и комедиограф Бранислав Нушић. О свом одрастању и школовању писао је у "Аутобиграфији", књизи која и данас плени пажњу многих читалаца - и младих, и оних старијих. По мотивима из те књиге настала је представа "Школовање", чији је сценарио написао Аца Милојевић давне 1983. године. Аутор сценарија је данас, заједно са Јелицом Сретеновић и Драгољубом Ћорићем, извео представу два пута на даскама наше свечане сале. У публици су били ученици четвртог и шестог разреда са својим наставницама. У паузи између две представе, угостили смо глумце у школској библиотеци. Потврдили су нам да су њихови данашњи наступи 2404. и 2005. извођење представе. За скоро две деценије извођења представе, улогу Нушића тумачили су: Милан Срдоч, Драган Лаковић, Бата Паскаљевић, Ђокића Милаковић и Тома Курузовић. У улози учитељице опробале су се: Ирена Просен, Љиљана Стјепановић, Горица Поповић, Лидија Вукићевић... Представа је извођена по школама и домовима културе широм наше државе, али и у иностранству, у Цириху, Базелу, Бечу, Грацу...

 

Прочитај

Поко пројекат

Датум: 03. Decembar 2014 14:24 Категорија: догађања

На научном скупу "Имплементација иновација у образовању и васпитању-изазови и дилеме"  који је одржан на Учитељском факултету 14. новембра 2014. године, представљен је пројекат који се већ четири године спроводи у нашој школи. Рад под називом "Школа као 3Д уџбеник-путеви реализације и ефекти" презентовали су Мирјана Поповић Божић, Љиљана Иванчевић, Татјана Марковић Топаловић и Горан Стојићевић.

 

Прочитај

Пројекат

Датум: 01. Decembar 2014 11:02 Категорија: догађања


Пројекат “Тепих Сјерпински” је непрофитна активност кроз коју деца широм света заједно стварају највећи математички фрактал. У пројекат је тренутно укључено преко 25 земаља, 200 школа и 12000 деце. 

 

Прочитај

Четвртаци на часу физике

Датум: 01. Decembar 2014 10:42 Категорија: догађања

Ученици четвртог разреда су имали прилику да помоћу очигледних наставних средстава и демонстрација, у кабинету физике, са наставницом Љиљаном Иванчевић, понове и утврде лекције о кретању тела.

Прочитај

Школски календар сећања као образовни ресурс

Датум: 01. Decembar 2014 10:25 Категорија: догађања


Данас смо у школској библиотеци представили портал Школски календар Дан по дан. Акценат није био на учешћу наставника и ученика наше школе у његовом настајању, иако смо на свој допринос порталу веома поносни. Говорили смо о порталу као вредном образовном ресурсу и могућностима његове употребе у настави. Презентација је замишљена као стручно усавршавање у установи, тј. хоризонтално учење наставника. Присуство ученика дало је нашем данашњем учењу нов квалитет и освежење. 
http://danpodan.weebly.com/

Прочитај