_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Поко пројекат

Датум: 03. Decembar 2014 14:24 Категорија: догађања

На научном скупу "Имплементација иновација у образовању и васпитању-изазови и дилеме"  који је одржан на Учитељском факултету 14. новембра 2014. године, представљен је пројекат који се већ четири године спроводи у нашој школи. Рад под називом "Школа као 3Д уџбеник-путеви реализације и ефекти" презентовали су Мирјана Поповић Божић, Љиљана Иванчевић, Татјана Марковић Топаловић и Горан Стојићевић.

 

Прочитај

Пројекат

Датум: 01. Decembar 2014 11:02 Категорија: догађања


Пројекат “Тепих Сјерпински” је непрофитна активност кроз коју деца широм света заједно стварају највећи математички фрактал. У пројекат је тренутно укључено преко 25 земаља, 200 школа и 12000 деце. 

 

Прочитај

Четвртаци на часу физике

Датум: 01. Decembar 2014 10:42 Категорија: догађања

Ученици четвртог разреда су имали прилику да помоћу очигледних наставних средстава и демонстрација, у кабинету физике, са наставницом Љиљаном Иванчевић, понове и утврде лекције о кретању тела.

Прочитај

Школски календар сећања као образовни ресурс

Датум: 01. Decembar 2014 10:25 Категорија: догађања


Данас смо у школској библиотеци представили портал Школски календар Дан по дан. Акценат није био на учешћу наставника и ученика наше школе у његовом настајању, иако смо на свој допринос порталу веома поносни. Говорили смо о порталу као вредном образовном ресурсу и могућностима његове употребе у настави. Презентација је замишљена као стручно усавршавање у установи, тј. хоризонтално учење наставника. Присуство ученика дало је нашем данашњем учењу нов квалитет и освежење. 
http://danpodan.weebly.com/

Прочитај

Мали сајам светлости

Датум: 26. Novembar 2014 10:54 Категорија: догађања

25. новембра у нашој школи одржан је мали сајам светлости. Простор Галерије природних наука и Галерије технике био је тесан за све заинтересоване ученике и наставнике. Осмаци су својим млађим другарима демонстрирали занимљиве појаве из оптике и на тај начин их упознали са најзанимљивијим особимнама светлосног таласа. Овај доогађај је био најава предстојећим активностима којима ће бити обележена 2015 као Година светлости. Мали сајам светлости су осмислиле и реализовале наставнице физике Маријана Лучић и Љиљана Иванчевић.
 
   

Прочитај

Градско првенство у пливању за основце

Датум: 15. Novembar 2014 10:01 Категорија: догађања


На првенству основних и средњих школа града Београда, одржаног 5. и 7. 11. 2014. године у спортском центу Милан Гале Мушкатировић, ОШ „Ђорђе Крстић“ је учествовала са 15 пријављених ученика.

Прочитај

Предавање: Индивидуални образовни план

Датум: 15. Novembar 2014 09:54 Категорија: догађања


У нашој школи се пуно пажње посвећује раду са децом којој је потребна подршка и раду и развоју. Зато организујемо састанке и предавања на којима размењујемо своја знања са едукација и искуства из праксе.
 
   

Прочитај

Наши ученици на Green Festu

Датум: 07. Novembar 2014 13:26 Категорија: догађања

Наши ученици су и ове године учествовали на "Green Fest"-у са две радионице које су осмислили и извели уз помоћ наставнице Илинке Милетић. Радионице "Ухвати снове" и "Здравље кроз уста улази" су припремљене у сарадњи са Центром за дневни боравак деце ометене у развоју и биле су веома запажене на овогодишњем фестивалу.

      


Прочитај

Огледни час из српског језика

Датум: 04. Novembar 2014 14:26 Категорија: догађања

Огледни час из српског језика на тему "Српски рјечник Вука Стефановића Караџића" одржан је 25. септембра 2014. године у школској библиотеци са одељењем 8-6. Час је одржан у сарадњи са дечијим вртићем "Царић" а гости су били предшколац Хелена Илић и њена васпитачица Ангелина Селаковић Думбеловић. Хелена  на почетку рецитовала песму која је била мотивација за реализацију часа. Часу су присуствовали родитељи ученика 8-6 и студент Учитељског факултета Александра Пантић, бивши ђак школе. Час је осмислила и водила наставница Бранка Брадић, проофесор српског језика чија је главна идеја била да ученици покажу колико колико знају о реформаторском раду Вука Караџића. Осим тога ученици су разговарали о развоју српског језика тумачећи речи из Вуковог Српског рјечника. Фотографије са часа можете погледати овде.

Прочитај

Библиотечка секција на Сајму књига

Датум: 31. Oktobar 2014 08:28 Категорија: догађања

У четвртак 30. октобра чланови библиотечке секције са боблиотекаркама Олгом и Весном посетили су Сајам књига у Београду. Обишли су све што су претходног дана испланирали: штандове неколико наших издавача дечјих књига, Парк науке и изложбе у Дечјем павиљону. Учествовали су у промоцији "Херодотових заврзлама" (Завод за уџбенике) и у програму за децу Велике пустоловине аутора Дејана Алексића, Игора Коларова и Поп Д.Ђурђева. Највише су се задржали на штанду почасног госта Сајма, где су сазнали више о кинеској историји, традицији и култури.


      

Прочитај