_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


догађања

Мали сајам светлости

Датум: 26. Novembar 2014 10:54 Категорија: догађања

25. новембра у нашој школи одржан је мали сајам светлости. Простор Галерије природних наука и Галерије технике био је тесан за све заинтересоване ученике и наставнике. Осмаци су својим млађим другарима демонстрирали занимљиве појаве из оптике и на тај начин их упознали са најзанимљивијим особимнама светлосног таласа. Овај доогађај је био најава предстојећим активностима којима ће бити обележена 2015 као Година светлости. Мали сајам светлости су осмислиле и реализовале наставнице физике Маријана Лучић и Љиљана Иванчевић.
 
   

Прочитај

Градско првенство у пливању за основце

Датум: 15. Novembar 2014 10:01 Категорија: догађања


На првенству основних и средњих школа града Београда, одржаног 5. и 7. 11. 2014. године у спортском центу Милан Гале Мушкатировић, ОШ „Ђорђе Крстић“ је учествовала са 15 пријављених ученика.

Прочитај

Предавање: Индивидуални образовни план

Датум: 15. Novembar 2014 09:54 Категорија: догађања


У нашој школи се пуно пажње посвећује раду са децом којој је потребна подршка и раду и развоју. Зато организујемо састанке и предавања на којима размењујемо своја знања са едукација и искуства из праксе.
 
   

Прочитај

Наши ученици на Green Festu

Датум: 07. Novembar 2014 13:26 Категорија: догађања

Наши ученици су и ове године учествовали на "Green Fest"-у са две радионице које су осмислили и извели уз помоћ наставнице Илинке Милетић. Радионице "Ухвати снове" и "Здравље кроз уста улази" су припремљене у сарадњи са Центром за дневни боравак деце ометене у развоју и биле су веома запажене на овогодишњем фестивалу.

      


Прочитај

Огледни час из српског језика

Датум: 04. Novembar 2014 14:26 Категорија: догађања

Огледни час из српског језика на тему "Српски рјечник Вука Стефановића Караџића" одржан је 25. септембра 2014. године у школској библиотеци са одељењем 8-6. Час је одржан у сарадњи са дечијим вртићем "Царић" а гости су били предшколац Хелена Илић и њена васпитачица Ангелина Селаковић Думбеловић. Хелена  на почетку рецитовала песму која је била мотивација за реализацију часа. Часу су присуствовали родитељи ученика 8-6 и студент Учитељског факултета Александра Пантић, бивши ђак школе. Час је осмислила и водила наставница Бранка Брадић, проофесор српског језика чија је главна идеја била да ученици покажу колико колико знају о реформаторском раду Вука Караџића. Осим тога ученици су разговарали о развоју српског језика тумачећи речи из Вуковог Српског рјечника. Фотографије са часа можете погледати овде.

Прочитај

Библиотечка секција на Сајму књига

Датум: 31. Oktobar 2014 08:28 Категорија: догађања

У четвртак 30. октобра чланови библиотечке секције са боблиотекаркама Олгом и Весном посетили су Сајам књига у Београду. Обишли су све што су претходног дана испланирали: штандове неколико наших издавача дечјих књига, Парк науке и изложбе у Дечјем павиљону. Учествовали су у промоцији "Херодотових заврзлама" (Завод за уџбенике) и у програму за децу Велике пустоловине аутора Дејана Алексића, Игора Коларова и Поп Д.Ђурђева. Највише су се задржали на штанду почасног госта Сајма, где су сазнали више о кинеској историји, традицији и култури.


      

Прочитај

Огледни час из српског језика

Датум: 31. Oktobar 2014 08:00 Категорија: догађања

Огледни час из српског језика на тему "Српски рјечник Вука Стефановића Караџића" одржан је 25. септембра 2014. године у школској библиотеци са одељењем 8-6. Час је одржан у сарадњи са дечијим вртићем "Царић" а гости су били предшколац Хелена Илић и њена васпитачица Ангелина Селаковић Думбеловић. Хелена  на почетку рецитовала песму која је била мотивација за реализацију часа. Часу су присуствовали родитељи ученика 8-6 и студент Учитељског факултета Александра Пантић, бивши ђак школе. Час је осмислила и водила наставница Бранка Брадић, проофесор српског језика чија је главна идеја била да ученици покажу колико колико знају о реформаторском раду Вука Караџића. Осим тога ученици су разговарали о развоју српског језика тумачећи речи из Вуковог Српског рјечника. Фотографије са овог часа погледајте овде.

Прочитај

Посета директора Британског савета

Датум: 22. Oktobar 2014 07:40 Категорија: догађања

Директор Бритиш Каунсила Тони Обрајан и његова супруга Јоланда су данас били гости наше школе и водили су трибину намењену родитељима. Више о самом догађају можете прочитати овде.
 

Прочитај

Финале малог школског пројекта „Марка за моју школу“

Датум: 20. Oktobar 2014 18:41 Категорија: догађања

Данас смо свечано прогласили најуспешнија ликовна решења за поштанску марку с мотивом наше школе. Прву награду добила је Наталија Станић, ученица 6-1, другу Марија Дамјановић, такође из 6-1, а трећу Петар Витковић, ученик 8-4 разреда. Они су од школе као награду добили књиге, а од Поште на Чукарици пригодне поклоне које је им је уручио наш верни школски поштар Драгиша. 
Похвалнице за успешно урађене радове добили су Арсеније Илић, Михаило Лолић и Дамир Тасић, ученици 1-3 одељења, а цело одељење 3-3 добило је похвалницу за активно учешће у изради марке. И Милена Воларов и Милица Ковачић, ученице 8-2, добиле су похвалнице за успешну презентацију којом су отвориле изложбу 9. октобра, на Светски дан поште.
 
      

Прочитај

Гости из ОШ "Стефан Дечански"

Датум: 14. Oktobar 2014 10:17 Категорија: догађања

Дошао је и тај дан. У нашу школу дошли су гости, ученици 7. и 8. разреда школе за оштећене слухом и наглуве ,,Стефан Дечански". Очекивали смо их са нестрпљењем. Спремали смо огледе са наставницом хемије Љиљом, хтели смо да све буде како треба. Нисмо ништа препустили случају, били смо прави домаћини. Огледи су се низали, ми смо заједнички радили, аплаузи су пљуштали на све стране. Све нам је било лепо и лако. Ако смо се у почетку и прибојавали како ће све то изгледати, ово наше дружење је прошло брзо и схватили смо да је уз овакав рад хемија лакша и лепша. Заједнички рад са новим пријатељима биће поновљен опет у следећем полугодишту.
(Анђела Николић 8-5)
 
   

Прочитај