_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


догађања

Музеј науке и технике

Датум: 10. Oktobar 2014 23:53 Категорија: догађања

Ученици одељења VII-1 су данас са наставницом Јеленом Бигом посетили Музеј науке и технике. Прво су обишли гостујућу интерактивну изложбу за децу, о свету новца под називом "Буди у плусу". Ова интерактивна изложба је настала као сарадња Дечијег музеја ZOOM из Беча и Дечијег музеја FRida & freD из Граца. Ученици су кроз делове ове изложбе испробали како се прави папирни новац, научили које је платежно средство било пре новца и у којим деловима света се користило, шта је штедња, камата, кредит, потрошња....Након ове изложбе ученици су погледали сталне поставке музеја. Поставка Научног центра је осмишљена тако да промовише учење кроз откривање и непосредно експериментисање са интерактивним експонатима. Највећи утисак на ученике је оставила Крива соба. Са великим интересовањем су испробали све интерактивне експонате и размењивали знања из разних предмета. Поставка Други круг са предметима који су изложени говори о томе како се некада радило и живело у Србији. Ова поставка приказује технолошки развој и његов утицај на живот човека, и то кроз четири целине: точак-машина-мотор, комуникација, човек и техника, мера и број. Наставница се са објашњењима посебно задржала на овој поставци, јер потпуно прати план и програм ученика седмог разреда из Техничког и информатичког образовања. На крају су уживали у поставци Дечијег музеја где је изложено преко 150 експоната од 1920. до 1970. У овом делу ученици су заједно сложили 3Д сликовницу. Посета музеју је на ученике оставила изузетан утисак и изразили су жељу да ускоро понове посету. Слике ће боље описати уживање наших ђака!
 
    
 

  
  

 
 

Прочитај

Поштанска марка наше школе - Дан поште 9.октобар

Датум: 10. Oktobar 2014 12:03 Категорија: догађања

Данас смо обележили Светски дан поште отварањем изложбе ученичких радова с темом „Марка за моју школу“. Изложбу чини више од деведесет различитих ликовних решења за поштанску марку с мотивом ОШ „Ђорђе Крстић“, на којима су ученици осликали свој доживљавај школе, њених посебности и вредности које се у школи негују. Изложба ученичких радова резултат је истраживања о поштанској марки, њеној историји, уметничком, филателистичком и маркетиншком значају, која су ученици спроводили заједно са својим наставницама Драгицом Нешић, Иваном Ћуковић и Данијелом Ђунисијевић на часовима ликовне културе током септембра. Изложбу су отвориле наше осмакиње Милена Воларов и Милица Ковачић презентацијом о томе шта су све сазнали о поштанској марки истражујући различите изворе. Њихова презентација пленила је пажњу публике у којој су били ученици, њихови родитељи, наставници школе и гости из Поште и Општине Чукарица. Сви су они касније с једнаком пажњом прегледали радове на изложби и гласали за онај који сматрају најуспешнијим, убацивањем листића са именом аутора рада у „гласачко поштанско сандуче“ које су за ову прилику направили ученици наставнице Јелене Биге на часовима ТИО. Резултате гласања објавићемо кад жири преброји гласове, а сада објављујемо само део фотографија које преносе атмосферу с нашег данашњег дружења.
 
      


Прочитај

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2014.

Датум: 09. Oktobar 2014 16:03 Категорија: догађања


У Културном центру „Чукарица“, поводом манифестације ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2014, 26. септембра у 18 часова отворена је изложба „Историја писма и ширење писма“.

Отварању изложбе присуствовали су и чланови Новинарске секције наше школе Јелена Митић, Теодора Васић, Милица Аџић и Ивона Илић, ученице VI 4, и Анђела Александрић, Маја Данковић, Маша Дејановић и Николина Милосављевић, ученице VI 6, са наставницом Мирјаном Петровић Тешић.
 

Прочитај

Трка за срећније детињство

Датум: 09. Oktobar 2014 15:58 Категорија: догађања


“Трка за срећније детињство” је најмасовнија и најшире прихваћена рекреативно-хуманитарна активност Националног друштва Црвеног крста, усмерена ка остварењу трајног циља – непрекидном подмлађивању и омасовљењу чланства и волонтера Црвеног крста. Масовним учешћем у Трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредности. Наша школа сваке године учествује у овој манифестиацији. Тако је било и у суботу, 4. октобра када су наставнице Јадранка Несторовић и Весна Новичић са групом ђака различитог узраста учствовале у трци кој са одржала на Чукаричком стадиону. У конкуренцији ученика првог и другог разреда Наш ученик Василије Пантелић је освојио друго место. Честитамо Василију као и свим ученицима који су учествовали у трци.
 
  

Прочитај

Маскенбал

Датум: 03. Oktobar 2014 09:01 Категорија: догађања

Традиционално обележавање Дечије недеље у нашој школи ове године је протекло у разним активностима. Маскенбала је изазвао највише одушевљења а назапаженије су биле маске Јесени. Најмлађи ученици су цртали кредама у боји по дворишту и оставили поруке одлазећем лету. Више фотографија са маскенбала погледајте овде.


 

Прочитај

Зубарка и прваци

Датум: 03. Oktobar 2014 08:58 Категорија: догађања


Школска зубарка  је посетила ђаке прваке и одржала им кратко предавање о хигијени зуба, и одговорила на сва питања радозналих малишана.
 

Прочитај

Обележавање Дана Европске баштине

Датум: 03. Oktobar 2014 08:53 Категорија: догађања


У суботу 27. септембра ученици седмог и осмог разреда су, са наставницом Бранком Брадић, посетили Вуков и Доситејев музеј, Саборну цркву и Народни музеј. Повод за ову посету је обележавање Дана Европске баштине и упознавање ученика са историјом српског језика.

Прочитај