_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Green fest 2017.

Датум: 22. Novembar 2017 12:23 Категорија: догађања

И ове године, седми пут за редом, ученици који похађају наставу грађанског васпитања, са наставницом Илинком одржали су радионице на Међународном фестивалу зелене културе. На веома инспиративан и креативан начин упознали су своје вршњаке, учеснике радионица, са типовима пластичне амбалаже и њиховим дејством на организам. У другом делу радионице посетиоци су сазнали какво је дејство алкохолних, енергетских али и газираних, безалкохолних пића, на организам тинејџера. Захваљујемо се ученицима наше школе који нас увек представе на најбољи начин. Посебну захвалност исказујемо сталним предавачима Петру Витковићу и Бојани Радосављевић, бившим али стално присутним ученицима наше школе. И као што рекоше наши гости на радионици, довиђења до следеће године.Прочитај

Посета предшколаца

Датум: 15. Novembar 2017 19:29 Категорија: догађања


У понедељак 30.10.2017. године нашу школу посетили су предшколци ПУ "Свети Сава" са својим васпитачицама.
Обишли су школу, посетили час учитељице Снежана Селенић у одељењу 1/2, час математике код наставника Бобан Поповића, час географије код наставнице Биљане Ристић и час музичке културе код наставнице Александре Павићевић. Већи део времена провели су у школској библиотеци упознајући се са библиотеком и библиотекарком.
Предшколци су се вратили у вртић пуни лепих утисака. Било нам је задовољство да угостимо будуће ђаке прваке.
Посету предшколске групе организовала је наставница музичке културе Александра Павићевић.

 
Image may contain: 24 people, people smiling, people standing and people sitting

Прочитај

Представа

Датум: 15. Novembar 2017 19:26 Категорија: догађања


2. 11. 2017, ученици млађих разреда наше школе су у Центру за културу ,,Влада Дивљан'' гледали позоришну представу ,,Магична лира''.

 
  Image may contain: 2 people, people standing and people on stage   Image may contain: 3 people, people standing and people on stage

Прочитај

Чукарички експеримент

Датум: 16. Oktobar 2017 10:59 Категорија: догађања


Група наших малих научника посетила је 14.10.2017. године манифестацију Чукарички експеримент. Са децом је овом догађају присуствовала наставница физике Вера Вранић.
Други “Дан науке-Чукарички експеримент” одржан је у суботу на тргу „Код чесме“ у Пожешкој улици, на Бановом брду. Манифестација се одржава у организацији и под покровитељством Градске општине Чукарица, а уз учешће заљубљеника у природне науке, ученике Тринаесте београдске гимназије, Хемијско-прехрамбено технолошке школе и ОШ „Милош Црњански“. 

 

    
 

Прочитај

У посети САНУ

Датум: 11. Oktobar 2017 08:52 Категорија: догађања


Ученицима  шестог и седмог разреда наше школе пружила се јединствена прилика да посете Српску академију наука и уметности у Београду,  4. 10. 2017. године као и њену Галерију у којој је поставка културног наслеђа Косова и Метохије. У пратњи наставнице Бранке Брадић и шефа протокола САНУ имали су могућност да боље упознају ову културнo-историјску знаменитост у којој бораве најумније главе нашег времена. У сали за седнице присуствовали су пројекцији филма о Бранку Ћопићу, затим посетили његову спомен-собу, легат научника Милутина Миланковића и легат вајарке Олге Јеврић. Схвативши улогу и значај ове институције као и њених чланова, неки ученици су обећали да ће се вратити једног дана овом здању, али као њени академици.


Прочитај

Петаци у музеју књига

Датум: 11. Oktobar 2017 08:39 Категорија: догађања


Ученици V1 су у четвртак 5.10.2017. г. били у посети Музеју књиге и путовања у оквиру Удружења „Адлигат” које се налази на Бањици. Радозналост и одушевљење су изазивали бројни експонати попут књиге од пиринча, књиге на пергаменту из Етиопије, књиге на штапићима од бамбуса из Кине, затим књига-лепеза из Шри Ланке, „стрип” стар 1200 година, књига од палминог лишћа са корицама од људских костију из индонежанског племена Батак, најмања књига на свету... Кроз занимљиву поставку нас је водио оснивач удружења и путописац Виктор Лазић. Посебан утисак на Немању, Лазара, Елену, Ану, Анђелу, Мину, Елену, Нину и Хелену оставио је тајни пролаз који води у све дубље просторије чудесне библиотеке. О доброћудном кученцету Бјанки да и не говоримо. Ученици су били у пратњи учитељице Смиљке Наумовић.
Посета је забележена и на фејсбук страници Музеја
https://www.facebook.com/adligat/?hc_ref=ARS_rE4R3bM2zsRPYicSgB5Z5KBPlWsn-_LBw93OfWHGgiChUDxdZsQhm32rJ8BkFNk


 

 

Прочитај

Наши рукометаши!

Датум: 02. Oktobar 2017 11:25 Категорија: догађања


На општинском првенству у рукомету које је одржано 27. септембра у спортској хали „Партизан“ у Жаркову наши ученици у категорији 7. и 8. разреда освојили су прво место и пласирали се на градско такмичење.
Нашу школу представљали су: Риста Милутиновић, Бошко Беговић, Андреј Ратковић, Војин Славковић, Вељко Милин, Душан Ћоровић, Матеја Олујић, Растко Илић и Милош Китановић.
Такође, наша женска екипа постигла је велики успех освојивши 4. место у конкуренцији 16 основних школа са Чукарице.

Честитамо нашим момцима и девојкама и њиховом предметном наставнику Дејану Будимиру на постигнутом успеху и желимо им пуно успеха на предстојећем такмичењу.Прочитај

Љубав из школске клупе

Датум: 22. Jun 2017 13:49 Категорија: догађања


Срели су се у чевртом разреду код учитељице Љубине. Она, одличан и примерен ђак, добила је задатак да помогне новом и тек пристиглом другу у одељење 4-3. Сећају се да је он вукао за кике, а она му исцртавала линију на средини клупе и бранила му да је пређе. Гуркали би се и боли лактовима уколико би рука прешла границу обележене територије. Онда су их у петом разреду раздвојили. Њој је одељењски старешина била Бранка Цетина, а њему Јова Докић. Она вредно ради, а највише воли да глуми у школским представама, а он се сели у другу школу. Обоје завршавају основну школу 2002. године и пут их води на различите стране. После завршених факултета поново се срећу и то у Њу Јорку. Данас живе и раде у Америци. Одлучили су да се 18. 6. 2017. год. венчају у Србији на велику радост својих родитеља и пријатеља. Нису заборавили ни своју Основну школу ,,Ђорђе Крстић” где су пожелели да се сликају после 20 година. Тијана и Никола Бурић имају сву подршку својих наставника да живе у љубави и слози у годинама које им предстоје. <3
 Прочитај

Сајам човекољубља

Датум: 17. Jun 2017 10:54 Категорија: догађања

 

Чланови новинарске секције са наставницом Бранком Брадић 2. јуна су посетили Сабор човекољубља који се други пут одржава у Градској општини Чукарица. На овој хуманитарној манифестацији ученици наше школе су имали прилику да се на шалтерима Општине упознају са радом хуманитарних организација, установама социјалне заштите, удружењима и специјалним школама. 
 
   


Прочитај

Шта знаш о Црвеном крсту

Датум: 03. Jun 2017 07:30 Категорија: догађања


У уторак 30. маја 2017. г. одржано је финале квиза "Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви" у Ковачици, у организацији Црвеног крста Београда. У такмичењу су учествовале екипе ученика четвртих разреда представника 17 београдских општина. Петочлани састав ученика наше школе: Лука Меденица, Анђела Јоксимовић, Ана Благојевић, Ана Филиповић и Елена Петровић, учествовао је као екипа финалиста са општине Чукарица и освојио четврто место. Поред такмичења одржаног у комплексу "Релакс" у Ковачици, уприличена је посета чувеном Музеју наивне уметности, родном месту Михајла Пупина Идвору, као и обилазак, једног од најлепших градова Војводине, Зрењанина. Садржајан програм у одличној организацији и атмосфери током дружења остварили су сјајни волонтери Црвеног крста Београда.

  

Прочитај