_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Сајам човекољубља

Датум: 17. Jun 2017 10:54 Категорија: догађања

 

Чланови новинарске секције са наставницом Бранком Брадић 2. јуна су посетили Сабор човекољубља који се други пут одржава у Градској општини Чукарица. На овој хуманитарној манифестацији ученици наше школе су имали прилику да се на шалтерима Општине упознају са радом хуманитарних организација, установама социјалне заштите, удружењима и специјалним школама. 
 
   


Прочитај

Шта знаш о Црвеном крсту

Датум: 03. Jun 2017 07:30 Категорија: догађања


У уторак 30. маја 2017. г. одржано је финале квиза "Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви" у Ковачици, у организацији Црвеног крста Београда. У такмичењу су учествовале екипе ученика четвртих разреда представника 17 београдских општина. Петочлани састав ученика наше школе: Лука Меденица, Анђела Јоксимовић, Ана Благојевић, Ана Филиповић и Елена Петровић, учествовао је као екипа финалиста са општине Чукарица и освојио четврто место. Поред такмичења одржаног у комплексу "Релакс" у Ковачици, уприличена је посета чувеном Музеју наивне уметности, родном месту Михајла Пупина Идвору, као и обилазак, једног од најлепших градова Војводине, Зрењанина. Садржајан програм у одличној организацији и атмосфери током дружења остварили су сјајни волонтери Црвеног крста Београда.

  

Прочитај

Трка за мир

Датум: 25. Maj 2017 13:36 Категорија: догађања

Сваке године трка "Peace run" посећује безбројне школе у више од 100 земаља широм света. Ђаци се упознају са тркачима, држе бакљу и изражавају своје сопствене наде и снове о једном складнијем свету. У среду 24. маја наши ученици су имали прилику да се упознају са тркачима који трче у Тркама за мир широм света и на тај начин шире идеју о миру и културном разумевању међу народима. Као добри домаћини, наши ученици су написали саставе и песме на тему мира а двадесет одабраних ликовних радова биће изложено на светској изложби која ће ове године бити постављена у Риму испред Колосеума поводам дана Peace run -a у септембру.

    

Прочитај

"Мали принц"

Датум: 23. Maj 2017 19:51 Категорија: догађања

Дана, 22. 5. 2017, ученици и наставници наше школе су присуствовали представљању мастер рада ,,Митолошко моделовање у роману ,Мали принц''' наше колегинице, учитељице Смиљке Наумовић, која нам је на изузетно занимљив начин указала на симболичко тумачење ликова, њихових речи и поступака. У претходне две године, колегиница Смиљка је одржала два часа у тадашњим одељењима 4/6 (учитељице Марије Рудеж) и 4/3 (учитељице Иване Ћуковић) у којима су ученици показали велико интересовање за овакав приступ обради романа ,,Мали принц''. Гост предавања је била социолошкиња Марина Лучић, бивша ученица наше школе, која је представила своју богату збирку романа ,,Мали принц'' издатих, од стране различитих издавача из земље и света, на десетак светских језика. Захваљујемо се нашој колегиници Смиљки и њеној гошћи Марини што су своја знања и искуства поделиле са нама и нашој библиотекарки Весни која је организовала овај диван догађај посвећен "Малом принцу".

    Прочитај

Наше математичке наде

Датум: 23. Maj 2017 19:41 Категорија: догађања

Наши ученици Михаило Зарић 1-2 и Матија Миљевић 3-2 освојили су прву награду на завршном тесту у школи младих математичара "Архимедес". Честитамо Михаилу и Матији на оствареном успеху.
 

Прочитај

Шта знаш о Црвеном крсту

Датум: 16. Maj 2017 11:53 Категорија: догађања


Ученици одељења 4- 5 са учитељицом Смиљком Наумовић освојили су прво место у квизу " Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви", који је одржан у понедељак 8. маја 2017. године у просторијама ОШ "Мирослав Антић". Честитамо победничкој екипи и учитељици Смиљки и захваљујемо им се што су нашу школу представљали на овако леп начин.Прочитај

Тамара и Марија - два друга места на републичком такмичењу

Датум: 16. Maj 2017 11:15 Категорија: догађања


Наше ученице Марија Ђорђевић 7-6 и Тамара Илић 8-2 освојиле су другу награду на републичком такмичењу "Књижевна олимпијада" које се традиционално организује у Сремским Карловцима. Поносни смо на овај велики успех наших ученица и наставница.

Прочитај

Крв живот значи

Датум: 16. Maj 2017 10:23 Категорија: догађања


На ликовно-литерарном конкурсу ,,Крв живот значи'' у организацији Црвеног крста Србије, ученик наше школе Стефан Јовановић (6-4) освојио је 2. награду на општини Чукарица у категорији литерарних радова ученика од 5. до 8. разреда.
Овом приликом желимо да честитамо нашем Стефану и пожелимо му још пуно запажених резултата на сличним смотрама.
Награђену песму можете прочитати у наставку ове вести.

     

Прочитај

Велики успех нашег Алексе

Датум: 16. Maj 2017 09:44 Категорија: догађања

Појединачно републичко првенство ученика основних школа у шаху за школску 2016/2017. годину одржано је у Основној школи „Драган Лукић“ на Новом Београду.
У конкуренцији 67 дечака ученика петог разреда, из свих округа Србије, Алекса Петровић, 5-3 освојио је друго место са подједнаким бројем поена као и првопласирани, али нешто слабијим додатним критеријумима.
Честитамо Алекси на постигнутом успеху.

Прочитај

Хорфест у Ваљеву

Датум: 24. April 2017 12:39 Категорија: догађања

У Ваљеву, је одржан фестивал хорова, Хорфест, у периоду од 21. до 23. априла 2017. У суботу, 22.4.2017. у категорији Iб: дечји и хорови основношколског узраста, представио се и хор наше школе плаве смене, под називом Обојени вокали. Извели смо 4 нумере високо уметничког квалитета српских аутора, различитих жанрова, али све у трогласном ставу. Све композиције су се изводиле а cappella, осим једне, коју је хор отпевао уз клавирску пратњу наставнице Александре.На фестивалу су се представили хорови из Србије и Републике Српске. Од укупно 25 хорова, наш хор је освојио треће место.
После такмичења, одржан је Округли сто, где су чланови жирија у саставу др Драгана Јовановић, др Јелена Цветковић Црвеница и Божана Дивац коментарисале јавне наступе хорова, квалитет ансамбла, интонацију, начини извођења изабраних композиција, успешност извођења одабране композиције и изглед хора.
Ученици су у паузи имали прилику да се прошетају градом, да се одморе и играју у парку. У пријатној атмосфери домаћина и њиховим гостопримством, наши ученици су напустили град у поподневним часовима веома задовољни и пуни утисака. 
Захваљујемо се ГО Чукарица која је финансирала путне трошкове за ученике и наставницу музичке културе.

 

Прочитај