_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


догађања

За сунчану јесен живота

Датум: 07. Decembar 2017 09:21 Категорија: догађања

У Градској општини Чукарици, 6.12.2017. године, додељене су награде најуспешнијим ученицима основних школа који су учествовали на конкурсу Црвеног крста Чукарица за ликовне и литерарне радове на тему бриге и старима „За сунчану јесен живота“.
У категорији Литерарни радови ученика од петог до осмог разреда награђене су и две ученице наше школе. Елена Деспинић, V 6, освојила је 1. место, а Сара Вујић, V 4, заузела је 3. место. Књиге и дипломе ученицима, који су на најбољи начин учествовали у промовисању бриге о старима, уручили су представници Црвеног крста Чукарица.
   

Прочитај

КЊИГОСКОПОВ НОВОГОДИШЊИ ЧИТАЛАЧКИ ФЕСТИВАЛ

Датум: 06. Decembar 2017 12:22 Категорија: догађања


Библиотека ОШ „Ђорђе Крстић“ биће од 11. до 15. децембра место одржавања јединственог догађаја из области
културе за децу и младе - првог читалачког фестивала у организацији портала Књигоскоп. 
Током ових пет дана од 9.30 до 17.00 часова у школској библиотеци биће организована продајна изложба на којој ће
бити представљена три реномирана домаћа издавача за децу и младе: Креативни центар, Одисеја и
Урбан Ридс (Urban Reads). Из богате продукције ове три издавачке куће биће представљени одабрани
наслови по препоруци Књигоскопа, специјализованог управо за књижевност за децу и младе.
Најмлађи читаоци и њихови родитељи имаће тако прилику да се сусретну с насловима који су
добили највише оцене на овом порталу, те да их набаве уз попуст од 25-30% у односу на малопродајну цену.

 
 

Прочитај

"Маштарије" - инклузија на сцени

Датум: 29. Novembar 2017 11:41 Категорија: догађања

Одељење 4-4 са учитељицом Милом Живић посетило је 24.11.2017. Културни центар „Чукарица” и учествовало у интерактивној дечијој представи „Маштарија“ са пројектом инклузије деце са сметњама у развоју. Текст и режију потписује Јадранка Барзут, а играју чланови Позоришта Учитељског факултета у Београду Теодора Васиљевић, Ана Кукић и Ивана Радојчић. Представа „Маштарија” активира и „увлачи” своју публику у реализацију представе, са циљем да ангажује дечију машту и да подстакне непосредну међусобну комуникацију и дружење. Када позоришна представа коју су дошли да гледају не почне, деца из публике немају другог избора него да се придруже глумцима на сцени и да кроз песму, игру и глуму, активно учествују у стварању једне потпуно нове представе.

     

Прочитај

Књижевност и слепи

Датум: 24. Novembar 2017 11:12 Категорија: догађања

Градска организација слепих Београда своју активност „Књижевност и слепи“ представила је слепим и слабовидим члановима са општине Чукарица, али и свим заинтересованим грађанима, 16. новембра 2017. године у Галерији `73, на Бановом брду. 
Позиву да учествују у радионици и да говоре стихове њима омиљених песника радо су прихватили ученици наше школе Марко Видаковић, Елена Деспинић, Бранислав Живановић, Николина Ћирић, Димитрије Николић и Петар Трифунов, као и наставница српског језика Мирјана Петровић Тешић. Ученици V 6 рецитовали су песме Мирослава Антића „Плави чуперак“, „Шашава песма“, „Плава звезда“ и „Записано у среду“, затим „Дугачку псећу песму“ Владе Стојиљковића, и „О Жилу Верну“, Петра Трифунова. 
По оцени организатора, веома запаженим и успешним наступом наши ученици дали су значајан допринос инклузији особа са инвалидитетом. Вече је протекло у изузетно топлој атмосфери и пријатном дружењу чланова Градске организације слепих Београда, учесника у књижевној радионици и гостију.

      

Прочитај

Наши певачи на

Датум: 23. Novembar 2017 17:40 Категорија: догађања

Прочитај

Тинејџерски ставови

Датум: 22. Novembar 2017 14:45 Категорија: догађања

Дечји писац Душан Пејчић посетио је нашу школу у оквиру пројекта “Тинејџерски ставови”, који је подржала Градска општине Чукарица.
Циљ ових едукативних радионица је популаризација читања код тинејџера.
Радионица је одржана у одељењу 7-5.


   

Прочитај

Green fest 2017.

Датум: 22. Novembar 2017 12:23 Категорија: догађања

И ове године, седми пут за редом, ученици који похађају наставу грађанског васпитања, са наставницом Илинком одржали су радионице на Међународном фестивалу зелене културе. На веома инспиративан и креативан начин упознали су своје вршњаке, учеснике радионица, са типовима пластичне амбалаже и њиховим дејством на организам. У другом делу радионице посетиоци су сазнали какво је дејство алкохолних, енергетских али и газираних, безалкохолних пића, на организам тинејџера. Захваљујемо се ученицима наше школе који нас увек представе на најбољи начин. Посебну захвалност исказујемо сталним предавачима Петру Витковићу и Бојани Радосављевић, бившим али стално присутним ученицима наше школе. И као што рекоше наши гости на радионици, довиђења до следеће године.Прочитај

Посета предшколаца

Датум: 15. Novembar 2017 19:29 Категорија: догађања


У понедељак 30.10.2017. године нашу школу посетили су предшколци ПУ "Свети Сава" са својим васпитачицама.
Обишли су школу, посетили час учитељице Снежана Селенић у одељењу 1/2, час математике код наставника Бобан Поповића, час географије код наставнице Биљане Ристић и час музичке културе код наставнице Александре Павићевић. Већи део времена провели су у школској библиотеци упознајући се са библиотеком и библиотекарком.
Предшколци су се вратили у вртић пуни лепих утисака. Било нам је задовољство да угостимо будуће ђаке прваке.
Посету предшколске групе организовала је наставница музичке културе Александра Павићевић.

 
Image may contain: 24 people, people smiling, people standing and people sitting

Прочитај

Представа

Датум: 15. Novembar 2017 19:26 Категорија: догађања


2. 11. 2017, ученици млађих разреда наше школе су у Центру за културу ,,Влада Дивљан'' гледали позоришну представу ,,Магична лира''.

 
  Image may contain: 2 people, people standing and people on stage   Image may contain: 3 people, people standing and people on stage

Прочитај

Чукарички експеримент

Датум: 16. Oktobar 2017 10:59 Категорија: догађања


Група наших малих научника посетила је 14.10.2017. године манифестацију Чукарички експеримент. Са децом је овом догађају присуствовала наставница физике Вера Вранић.
Други “Дан науке-Чукарички експеримент” одржан је у суботу на тргу „Код чесме“ у Пожешкој улици, на Бановом брду. Манифестација се одржава у организацији и под покровитељством Градске општине Чукарица, а уз учешће заљубљеника у природне науке, ученике Тринаесте београдске гимназије, Хемијско-прехрамбено технолошке школе и ОШ „Милош Црњански“. 

 

    
 

Прочитај