_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Новогодишње чаролије

Датум: 26. Decembar 2016 21:58 Категорија: догађања


На сцени у парку на Бановом брду чукарички малишани песмом и игром призвали су праву чаролију надолазећих празника. Општина Чукарица организовала је манифестацију за децу под називом “Чукаричке чаролије“ са жељом да се на најлепши начин испрати стара година. Нашу школу представљале су Мила Јовић 8-3 и Ленка Дакић 7-1 које су под стручним вођством наставнице Александре Павићевић извеле три нумере.

Прочитај

Колики је свемир....?

Датум: 26. Decembar 2016 21:53 Категорија: догађања


Апсолвент астрофизике Душан Павловић одржао је низ предавања ученицима осмог разреда 20. и 21. децембра. Ова предавања, на својеврстан начин, имала су за циљ да разматрањем величина и удаљености у свемиру илуструју свемир као целину и представе место наше планете на тој мапи. Предавања су наишла на велику заинтересаопваност а питања која су ученици постављали изненадила су и младог предавача. Предавања је организовала Александра Мишић, помоћник директора у сарадњи са Маријаном Јовић Лучић, наставницом физике. Захваљујемо се Душану и надамо се да ће бити наш гост предавач и наредне школске године.
 
  

Прочитај

Продужи век, убаци у штек!

Датум: 23. Decembar 2016 11:00 Категорија: догађања


У Свечаној сали општине Чукарица одржана је завршна трибина пројекта „Продужи век, убаци у штек“, који Канцеларија за младе општине Чукарица партнерски спроводи са Центром за младе Чука и Хемијско-прехрамбено технолошком школом. Пројекат је финансиран од стране Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима Града Београда.На трибини је приказана евалуација пројекта, који је имао за циљ да постакне ученике средњих и основних школа да развију свест о важности о очувању животрне средине и правилног односа према електронском и електричном отпаду, као опасном отпаду чија количина у данашњим условима коришћења електронске и електричне опреме свакодневно расте.У оквиру пројекта реализовано је пет радионица у основним школама „Вук Караџић“, „Браћа Јерковић“, „Мирослав Антић“, „Уједињене нације“ и „Ђорђе Крстић“, одржане су трибине на Green fest-у, Еколошком фестивалу науке у Дечјем културном центру Београд и Хемијско-прехрамбено технолошкој школи.На трибини је било предавање на тему „паметних градова“, који преко информационе и комуникационе технологије обједињују и координирају рад свих градских служби у циљу побољшања њиховог рада и боље везе ураве града и грађана. Затим су уручене захвалнице за допринос у реализацији пројекта свим учесницима.У наредном периоду ће бити постављене канте за одлагање батерија у пет школа, као и котејнер за одлагање ЕЕ-отпада испред зграде ГО Чукарица.
 
   

Прочитај

Предшколци у посети

Датум: 23. Decembar 2016 10:59 Категорија: догађања


Група од око 40 предшколаца, из више предшколских установа на нашој општини, имала је прилику да 7. децембра посети нашу школу. За мале госте и њихове родитеље припремили смо низ занимљивих активности. На самом почетку ученици четвртог разреда су поздравили све присутне а након тога је следио обилазак школе. Најзанимљивије су биле хемијска и новогодишња радионица коју су припремиле наставница хемије Љиљана са осмацима и учитељице Ивана и Нада. Захваљујемо се свим гостима и заказујемо још једно пролећно дружење.

                                                       


                                                     

Прочитај

Мали ватрогасци

Датум: 18. Decembar 2016 09:39 Категорија: догађања

Дана 16.12.2016, у просторијама ГО Чукарица уручене су награде најбољим учесницима у активностима које је у претходном периоду организовао Ватрогасни савез Чукарице. Захваљујући ангажовању ученика и њихових учитељица, у нашу школу је стигло пет пехара и медаља и то Вукашин Чордан (одељење 2/2) као командир мушке екипе која је на општинском такмичењу освојила 3. место у ватрогасној вежби са брентачом и Јана Василић (одељење 2/2) као капитен женске екипе која је на општинском такмичењу освојила 2. место у ватрогасној вежби са брентачом. Учитељица Нада Секулић добила је захвалницу за учешће у овим активностима. На ликовно -  литерарном Конкурсу ,,Мој пријатељ ватрогасац'' пехаре и медаље су добили Саво Шолић 2/4 за освојено 1. место, Анамарија Марковић 2/4 за освојено 3. место и Матеа Копања 2/4 за освојено 4. место. Учитељице Снежана Кандрач, Тања Голијанин и Снежана Живановић су добиле захвалнице за изванредно залагање и учешће великог броја ученика њихових одељења на Конкурсу.
Честитамо свим ученицима и њиховим учитељицама на овом лепом успеху.Прочитај

За сунчану јесен живота

Датум: 18. Decembar 2016 09:34 Категорија: догађања

Наш ученик Немања Околић 6/4 освојио је награду за песму којом је учествовао у конкурсу "За сунчану јесен живота" у организацији Црвеног крста Чукарице. Честитамо Немањи и његовој наставници Тамари. Немањину награђену песму можете прочитати у наставку ове објаве.

Прочитај

Новогодишњи вашар

Датум: 08. Decembar 2016 12:11 Категорија: догађања

Прочитај

Другаци и насеља

Датум: 08. Decembar 2016 09:22 Категорија: догађања


У одељењу 2/1 ученици су, радећи у групама, учили о насељу некад и сад, сналажењу у насељу, о правима и обавезама које станари насеља имају као и о празницима који се обележавају у нашем насељу. Час је одржала учитељица Јована Асиповић а о лепој и радној атмосфери са часа сведоче и фотографије из нашег албума.
 
  
 
  

Прочитај

Родитељи у улози предавача

Датум: 08. Decembar 2016 09:13 Категорија: догађања


Јуче, 6.12.2016, у одељењу 1/4 три маме: Светлана Пантелић, Бојана Раховић и Кристијана Балан су одржале час о здравој храни. Ученици су учили уз помоћ презентације, компоновали мелодију за песму о здравој исхрани и проверили шта су научили уз помоћ две интерактивне игре.На крају, маме су послужиле ученике укусним колачима и воћем.
Овом занимљивом часу су присуствовали: родитељи, директор и педагог школе.

 

Прочитај

ОДИСЕЈА

Датум: 08. Decembar 2016 09:09 Категорија: догађања


Драги ученици, наставници, родитељи,

Од 5. до 10. децембра у нашој школи Издавачка кућа „Одисеја“ организује продајну изложбу и промоцију својих издања.

На продајној изложби заинтересовани могу купити књиге по повлашћеним ценама и учествовати у презентацији одабраних издања за децу и младе. Прикази књига трајаће један школски час и биће организовани по узрастима у следећим терминима: 
2. и 3. разред – понедељак у 8.45
4. и 5. разред – уторак у 8.45
6. и 7. разред – среда у 14.45.

"Одисеју" и њена издања представиће Александар Губаш, уредник блога Књигоскоп и координатор читалачког клуба за младе Мрежа Б.О.О.К.

Чекамо вас у школској библиотеци!

Понедељак, уторак, четвртак и петак од 8.30 до 14.30
Среда од 13.00 до 19.00


 

 

Прочитај