_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


догађања

У посети САНУ

Датум: 11. Oktobar 2017 08:52 Категорија: догађања


Ученицима  шестог и седмог разреда наше школе пружила се јединствена прилика да посете Српску академију наука и уметности у Београду,  4. 10. 2017. године као и њену Галерију у којој је поставка културног наслеђа Косова и Метохије. У пратњи наставнице Бранке Брадић и шефа протокола САНУ имали су могућност да боље упознају ову културнo-историјску знаменитост у којој бораве најумније главе нашег времена. У сали за седнице присуствовали су пројекцији филма о Бранку Ћопићу, затим посетили његову спомен-собу, легат научника Милутина Миланковића и легат вајарке Олге Јеврић. Схвативши улогу и значај ове институције као и њених чланова, неки ученици су обећали да ће се вратити једног дана овом здању, али као њени академици.


Прочитај

Петаци у музеју књига

Датум: 11. Oktobar 2017 08:39 Категорија: догађања


Ученици V1 су у четвртак 5.10.2017. г. били у посети Музеју књиге и путовања у оквиру Удружења „Адлигат” које се налази на Бањици. Радозналост и одушевљење су изазивали бројни експонати попут књиге од пиринча, књиге на пергаменту из Етиопије, књиге на штапићима од бамбуса из Кине, затим књига-лепеза из Шри Ланке, „стрип” стар 1200 година, књига од палминог лишћа са корицама од људских костију из индонежанског племена Батак, најмања књига на свету... Кроз занимљиву поставку нас је водио оснивач удружења и путописац Виктор Лазић. Посебан утисак на Немању, Лазара, Елену, Ану, Анђелу, Мину, Елену, Нину и Хелену оставио је тајни пролаз који води у све дубље просторије чудесне библиотеке. О доброћудном кученцету Бјанки да и не говоримо. Ученици су били у пратњи учитељице Смиљке Наумовић.
Посета је забележена и на фејсбук страници Музеја
https://www.facebook.com/adligat/?hc_ref=ARS_rE4R3bM2zsRPYicSgB5Z5KBPlWsn-_LBw93OfWHGgiChUDxdZsQhm32rJ8BkFNk


 

 

Прочитај

Наши рукометаши!

Датум: 02. Oktobar 2017 11:25 Категорија: догађања


На општинском првенству у рукомету које је одржано 27. септембра у спортској хали „Партизан“ у Жаркову наши ученици у категорији 7. и 8. разреда освојили су прво место и пласирали се на градско такмичење.
Нашу школу представљали су: Риста Милутиновић, Бошко Беговић, Андреј Ратковић, Војин Славковић, Вељко Милин, Душан Ћоровић, Матеја Олујић, Растко Илић и Милош Китановић.
Такође, наша женска екипа постигла је велики успех освојивши 4. место у конкуренцији 16 основних школа са Чукарице.

Честитамо нашим момцима и девојкама и њиховом предметном наставнику Дејану Будимиру на постигнутом успеху и желимо им пуно успеха на предстојећем такмичењу.Прочитај

Љубав из школске клупе

Датум: 22. Jun 2017 13:49 Категорија: догађања


Срели су се у чевртом разреду код учитељице Љубине. Она, одличан и примерен ђак, добила је задатак да помогне новом и тек пристиглом другу у одељење 4-3. Сећају се да је он вукао за кике, а она му исцртавала линију на средини клупе и бранила му да је пређе. Гуркали би се и боли лактовима уколико би рука прешла границу обележене територије. Онда су их у петом разреду раздвојили. Њој је одељењски старешина била Бранка Цетина, а њему Јова Докић. Она вредно ради, а највише воли да глуми у школским представама, а он се сели у другу школу. Обоје завршавају основну школу 2002. године и пут их води на различите стране. После завршених факултета поново се срећу и то у Њу Јорку. Данас живе и раде у Америци. Одлучили су да се 18. 6. 2017. год. венчају у Србији на велику радост својих родитеља и пријатеља. Нису заборавили ни своју Основну школу ,,Ђорђе Крстић” где су пожелели да се сликају после 20 година. Тијана и Никола Бурић имају сву подршку својих наставника да живе у љубави и слози у годинама које им предстоје. <3
 Прочитај

Сајам човекољубља

Датум: 17. Jun 2017 10:54 Категорија: догађања

 

Чланови новинарске секције са наставницом Бранком Брадић 2. јуна су посетили Сабор човекољубља који се други пут одржава у Градској општини Чукарица. На овој хуманитарној манифестацији ученици наше школе су имали прилику да се на шалтерима Општине упознају са радом хуманитарних организација, установама социјалне заштите, удружењима и специјалним школама. 
 
   


Прочитај

Шта знаш о Црвеном крсту

Датум: 03. Jun 2017 07:30 Категорија: догађања


У уторак 30. маја 2017. г. одржано је финале квиза "Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви" у Ковачици, у организацији Црвеног крста Београда. У такмичењу су учествовале екипе ученика четвртих разреда представника 17 београдских општина. Петочлани састав ученика наше школе: Лука Меденица, Анђела Јоксимовић, Ана Благојевић, Ана Филиповић и Елена Петровић, учествовао је као екипа финалиста са општине Чукарица и освојио четврто место. Поред такмичења одржаног у комплексу "Релакс" у Ковачици, уприличена је посета чувеном Музеју наивне уметности, родном месту Михајла Пупина Идвору, као и обилазак, једног од најлепших градова Војводине, Зрењанина. Садржајан програм у одличној организацији и атмосфери током дружења остварили су сјајни волонтери Црвеног крста Београда.

  

Прочитај

Трка за мир

Датум: 25. Maj 2017 13:36 Категорија: догађања

Сваке године трка "Peace run" посећује безбројне школе у више од 100 земаља широм света. Ђаци се упознају са тркачима, држе бакљу и изражавају своје сопствене наде и снове о једном складнијем свету. У среду 24. маја наши ученици су имали прилику да се упознају са тркачима који трче у Тркама за мир широм света и на тај начин шире идеју о миру и културном разумевању међу народима. Као добри домаћини, наши ученици су написали саставе и песме на тему мира а двадесет одабраних ликовних радова биће изложено на светској изложби која ће ове године бити постављена у Риму испред Колосеума поводам дана Peace run -a у септембру.

    

Прочитај

"Мали принц"

Датум: 23. Maj 2017 19:51 Категорија: догађања

Дана, 22. 5. 2017, ученици и наставници наше школе су присуствовали представљању мастер рада ,,Митолошко моделовање у роману ,Мали принц''' наше колегинице, учитељице Смиљке Наумовић, која нам је на изузетно занимљив начин указала на симболичко тумачење ликова, њихових речи и поступака. У претходне две године, колегиница Смиљка је одржала два часа у тадашњим одељењима 4/6 (учитељице Марије Рудеж) и 4/3 (учитељице Иване Ћуковић) у којима су ученици показали велико интересовање за овакав приступ обради романа ,,Мали принц''. Гост предавања је била социолошкиња Марина Лучић, бивша ученица наше школе, која је представила своју богату збирку романа ,,Мали принц'' издатих, од стране различитих издавача из земље и света, на десетак светских језика. Захваљујемо се нашој колегиници Смиљки и њеној гошћи Марини што су своја знања и искуства поделиле са нама и нашој библиотекарки Весни која је организовала овај диван догађај посвећен "Малом принцу".

    Прочитај

Наше математичке наде

Датум: 23. Maj 2017 19:41 Категорија: догађања

Наши ученици Михаило Зарић 1-2 и Матија Миљевић 3-2 освојили су прву награду на завршном тесту у школи младих математичара "Архимедес". Честитамо Михаилу и Матији на оствареном успеху.
 

Прочитај

Шта знаш о Црвеном крсту

Датум: 16. Maj 2017 11:53 Категорија: догађања


Ученици одељења 4- 5 са учитељицом Смиљком Наумовић освојили су прво место у квизу " Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви", који је одржан у понедељак 8. маја 2017. године у просторијама ОШ "Мирослав Антић". Честитамо победничкој екипи и учитељици Смиљки и захваљујемо им се што су нашу школу представљали на овако леп начин.Прочитај