_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


догађања

Посета музеју

Датум: 05. Decembar 2016 10:31 Категорија: догађања

Ученици 4-1 одељења са својом учитељицом Смиљком Наумовић су 18. 11. 2016. године посетили интерактивну изложбу "Пупин и Тесла на заједничком путу". Колико је изложба привукла дечију заинтересованост и пажњу говори чињеница што имају мало слика. 

     

Прочитај

Барок - интердисциплинарни час

Датум: 03. Decembar 2016 08:21 Категорија: догађања


Дана 2.12.2016. у кабинету музичке културе одржан је интердисциплинарни час музичке и ликовне културе. Спој ове две уметности био је КОНТРАСТ. Ученици 8-2 спровели су нас кроз стилску епоху барока својим излагањем о општим одликама барока, значајним музичким облицима (опера, ораторијум, кантата, фуга, свита, концерт), инструментима и композиторима. Представљена је световност музичких облика с једне стране и духовност као контраст с друге стране. Онда су ученици испричали приче о великим уметницима ове епохе са посебним освртом на сликаре. Ученици су припремили материјал и средства за рад за једну малу радионицу на којој су имали задатак да нацртају виолуну на начин на који су то радили велики барокни сликари користећи контраст светлости и таме. Час су осмислили ученици под менторским радом наставница Александре Павићевић и Весне Деспот.
 


Прочитај

Отворена врата за будуће прваке и њихове родитеље

Датум: 03. Decembar 2016 07:29 Категорија: догађања

Прочитај

Луиза и Живојин Мишић - драмски приказ

Датум: 02. Decembar 2016 13:35 Категорија: догађања


Дана 29.11.2016. ученици који похађају историјску секцију уз помоћ наставнице историје Весне Панић, извели су драмски приказ најзначајнијих тренутака из живота Луизе и Живојина Мишића. Часу су присуствовали ученици седмог и осмог разреда као и велики број наставника.

     

Прочитај

Дружење са оперском дивом

Датум: 29. Novembar 2016 10:29 Категорија: догађања

Дана 28.11.2016. на позив наставнице Александре Павићевић, нашу школу је посетила првакиња Народног позоришта, мецосопран Наташа Јовић Тривић. У пријатној атмосфери, видно расположена, оперска дива нам је отпевала оперску арију "Хабанера" из опере "Кармен" Жоржа Бизеа. Пре извођења ове предивне арије, Наташа је испричала кратак садржај либрета и позвала присутне да погледају оперу "Кармен" која је на редовном репертоару Народног позоришта у Београду. У наставку часа ученици су уживали у песми "Once upon a Dream" из "Успаване лепотице" и староградској песми "Тихо ноћи". Наташин глас и непосредност изазвали су дивљење свих ученика и наставника а на крају часа ученици су јој уручили мали знак пажње након чега је Наташа делила аутограме. Корепетитор опеској диви била је наставница музичке културе Александра Павићевић.

   


Прочитај

Пејзажна архитектура код шестака

Датум: 29. Novembar 2016 10:06 Категорија: догађања

У нашој школи је 24. новембра одржано предавање "Шта је пејзажна архитектура?" Предавач Милица Дамњановић, члан Групе О и студент пејзажне архитектуре, је ученике одељења 6-5 кроз различите активности упутила о деструктивним последицама човека и урбанизације на екосистем као и у начину њихових ублажавања. Постављањем питања без нетачних одговора, ученици су уз Миличину стручну помоћ сазнали шта је пејзажна архитектура и на који начин она спаја природу и човека.

   


Прочитај

Продужи век, убаци у штек

Датум: 28. Novembar 2016 08:44 Категорија: догађања

У овиру пројекта „Продужи век, убаци у штек“, који реализују Канцеларија за младе општине Чукарица, удружење Центар за младе Чука и Хемијско-прехрамбена технолошка школа, у библотеци наше школе, (петак 25.11.2016) одржана је едукативна радионица на тему рециклаже батерија. Учесници радионице били су наши осмаци. Радионици је претходило уводно предавање о пореклу и подели отпада, са усмеравањем пажње на Е(лектронско) Е(лектрични)-отпад (извори отпада, опасности као последица неправилног одлагања, убрзани пораст количине отпада, корисни материјали као састојци овог отпада, могућности рециклаже).Радионицу су водиле професорке Хемијско-прехрамбене школе Драгана Ранковић и Миленија Јоксимовић са својим ученицима. По  завршетку уводног предавања приступило се другом делу – радионичарском раду у коме су  ученици подељени у три групе, правили и касније презентовали своје плакате везане за једну од задатих тема (ЕЕ – отпад, Батерије, Опасне супстанце). Више о овом догађају можете наћи овде.
 

Прочитај

Међународни дан дечијих права

Датум: 28. Novembar 2016 08:28 Категорија: догађања


Поводом Међународног дана детета који се обележава 20. новембра као дан када је донета Декларација о правима детета (1959), као  и Конвенција о правима детета (1989) Вршњачки тим за борбу против насиља школе „Ђорђе Крстић“ одржао је радионице у 10 одељења трећег и четвртог разреда које су биле посвећене правима детета али и дечјим обавезама. Више о овом догађају можете погледати овде.

 

Прочитај

Научна радионица за предшколце

Датум: 23. Novembar 2016 14:03 Категорија: догађања


У уторак 22.11.2016. године нашу школу је посетило педесетак предшколаца ПУ "Плава птица" са својим васпитачицама и управницом установе. За њих су наши ученици са наставницом Маријаном Јовић Лучић припремили низ занимљивих и едукативних активности а мали гости су показали велику знатижељу и активно су узели учешће у радионици. Време је пролетело а предшколци су добили и дипломице и похвале за лепо понашање. Захваљујемо се свим нашим ученицима који су реализовали научну радионицу за предшколце као и њиховој наставници Маријани. Још једном су нам показали да имамо пуно разлога да будемо поносни на наше ученике и наставнике.

 
     

Прочитај

Песнички сусрети 2016.

Датум: 21. Novembar 2016 11:13 Категорија: догађања


Општинско такмичење Песнички сусрети деце и младих Чукарице одржано је 17. новембра у организацији Пријатеља деце. И ове године домаћин такмичења била је наша школа. Добродошлицу гостима у свечаној сали пожелела је помоћник директора Александра Мишић, а такмичење је песмом "Карузо" отворила наша Јана Максимовић, девојчица анђеоског гласа. Међу седамдесетак младих такмичара из основних школа Чукарице, песничко умеће показало је и десеторо наших ђака: Страхиња Квргић (2. разред), Христина Тмушић (3. разред), Николина Ћирић, Петар Трифунов и Јана Максимовић (4. разред), Јана Петровић, Душан Ћоровић, Вук Вукајловић, Исидора Петровић и Стефан Рукавина (6. разред). Треће место на општинском такмичењу освојио је Петар Трифунов, ученик 4. разреда песмом "О Жилу Верну". У жирију овогодишњег такмичења били су песници Милан Добричић и Дејан Матић.
 

  
 
Награђену песму нашег ученика Петра можете прочитати у наставку ове објаве.

Прочитај