_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


Вест

Огледни час из српског језика

Датум: 04. Novembar 2014 14:26 Категорија: догађања

Огледни час из српског језика на тему "Српски рјечник Вука Стефановића Караџића" одржан је 25. септембра 2014. године у школској библиотеци са одељењем 8-6. Час је одржан у сарадњи са дечијим вртићем "Царић" а гости су били предшколац Хелена Илић и њена васпитачица Ангелина Селаковић Думбеловић. Хелена  на почетку рецитовала песму која је била мотивација за реализацију часа. Часу су присуствовали родитељи ученика 8-6 и студент Учитељског факултета Александра Пантић, бивши ђак школе. Час је осмислила и водила наставница Бранка Брадић, проофесор српског језика чија је главна идеја била да ученици покажу колико колико знају о реформаторском раду Вука Караџића. Осим тога ученици су разговарали о развоју српског језика тумачећи речи из Вуковог Српског рјечника. Фотографије са часа можете погледати овде.

Прочитај

Тромесечје

Датум: 03. Novembar 2014 11:38 Категорија: обавештење

Ове недеље се у нашој школи одржавају седнице поводом првог тромесечја. То је разлог што ће у понедељак, уторак и среду (3., 4. и 5. новембар) последња три часа у преподневној смени бити скраћена и трајаће по 35 минута.

Прочитај

Библиотечка секција на Сајму књига

Датум: 31. Oktobar 2014 08:28 Категорија: догађања

У четвртак 30. октобра чланови библиотечке секције са боблиотекаркама Олгом и Весном посетили су Сајам књига у Београду. Обишли су све што су претходног дана испланирали: штандове неколико наших издавача дечјих књига, Парк науке и изложбе у Дечјем павиљону. Учествовали су у промоцији "Херодотових заврзлама" (Завод за уџбенике) и у програму за децу Велике пустоловине аутора Дејана Алексића, Игора Коларова и Поп Д.Ђурђева. Највише су се задржали на штанду почасног госта Сајма, где су сазнали више о кинеској историји, традицији и култури.


      

Прочитај

Огледни час из српског језика

Датум: 31. Oktobar 2014 08:00 Категорија: догађања

Огледни час из српског језика на тему "Српски рјечник Вука Стефановића Караџића" одржан је 25. септембра 2014. године у школској библиотеци са одељењем 8-6. Час је одржан у сарадњи са дечијим вртићем "Царић" а гости су били предшколац Хелена Илић и њена васпитачица Ангелина Селаковић Думбеловић. Хелена  на почетку рецитовала песму која је била мотивација за реализацију часа. Часу су присуствовали родитељи ученика 8-6 и студент Учитељског факултета Александра Пантић, бивши ђак школе. Час је осмислила и водила наставница Бранка Брадић, проофесор српског језика чија је главна идеја била да ученици покажу колико колико знају о реформаторском раду Вука Караџића. Осим тога ученици су разговарали о развоју српског језика тумачећи речи из Вуковог Српског рјечника. Фотографије са овог часа погледајте овде.

Прочитај

Радна субота

Датум: 24. Oktobar 2014 11:54 Категорија: обавештење

Обавештавамо Вас да је субота 15.11.2014 радна и да ће се настава одржавати по распореду за среду. Часови ће трајати по 30 минута. Плава смена има наставу преподне од 8 сати а црвена поподне од 12 часова.
 

Прочитај

Посета директора Британског савета

Датум: 22. Oktobar 2014 07:40 Категорија: догађања

Директор Бритиш Каунсила Тони Обрајан и његова супруга Јоланда су данас били гости наше школе и водили су трибину намењену родитељима. Више о самом догађају можете прочитати овде.
 

Прочитај

Обавештење о штрајку

Датум: 21. Oktobar 2014 11:08 Категорија: обавештење

 Обавештавам вас да је на заједничком састанку одржаном 21.10.2014. синдикалник организација у ОШ“Ђорђе Крстић“ донета  једногласна  ОДЛУКА да се дана 22.10.2014. не одржи настава и  школа придружи једнодневном штрајку просветних радника.
Одлуку  су донела два репрезентативна синдиката наше школе - Форум београдских основних школа и Синдикат радника у просвети.
Одлуком синдикалних организација, наставници долазе у школу у 10 часова и након тога одлазе испред зграде Владе Србије на заједнички протест просветних радника.
 

Прочитај

Финале малог школског пројекта „Марка за моју школу“

Датум: 20. Oktobar 2014 18:41 Категорија: догађања

Данас смо свечано прогласили најуспешнија ликовна решења за поштанску марку с мотивом наше школе. Прву награду добила је Наталија Станић, ученица 6-1, другу Марија Дамјановић, такође из 6-1, а трећу Петар Витковић, ученик 8-4 разреда. Они су од школе као награду добили књиге, а од Поште на Чукарици пригодне поклоне које је им је уручио наш верни школски поштар Драгиша. 
Похвалнице за успешно урађене радове добили су Арсеније Илић, Михаило Лолић и Дамир Тасић, ученици 1-3 одељења, а цело одељење 3-3 добило је похвалницу за активно учешће у изради марке. И Милена Воларов и Милица Ковачић, ученице 8-2, добиле су похвалнице за успешну презентацију којом су отвориле изложбу 9. октобра, на Светски дан поште.
 
      

Прочитај

Екскурзије!!!

Датум: 16. Oktobar 2014 21:44 Категорија: обавештење

Драги наши ђаци и поштовани родитељи, одложене екскурзије биће реализоване по следећем распореду:
- други, трећи и четврти разред иде на екскурзију у понедељак 20. октобра
- шести разред иде на екскурзију у уторак 21. октобра
Окупљање ученика испред школе у 7:30, а полазак је планиран у 8:00 часова.

Прочитај

Важно обавештење

Датум: 16. Oktobar 2014 07:32 Категорија: обавештење

Екскурзије које су планиране за четвртак 16. октобар и петак 17. октобар се одлажу до даљњег. О терминима реализације ових екскурзија ученици и родитељи ће бити накнадно обавештени.
У петак 17. октобра настава се одржава по редовном рааспореду за све ученике.

Прочитај