_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

Васпитање без уцене и казне

Датум: 04. Oktobar 2019 14:17 Категорија: догађања


Дечја недеља (7. - 13. 10. 2019.) ове године посвећена је обележавању 30 година од доношења „Конвеције о правима детета“ у Уједињеним нацијама новембра 1989.
Мото Дечје недеље је ове године „Да право свако, дете ужива лако“ што нас је навело да преиспитамо право на васпитање и образовање.
Позивамо вас да дођете на предавање и разговор на тему „Васпитање без уцене и казне до доброг детета и доброг ђака“ које ће одржати Милица Новковић, учитељ, педагог и неко ко се пола века бави образовањем и васпитањем деце и младих. Више о њеном раду на http://www.porodicnibukvar.org/.
Предавање је намењено деци која су први или други разред и њиховим родитељима, али не искључује и оне који су родитељи, предагози, васпитачи, професори, односно онима који желе да чују на који начин могу да се изборе са лепотом и теретом васпитања и образовања данас.
Организатори догађаја су Пријатељи деце Чукарице у сарадњи са Центром за порoдицу и младе „Породични буквар“ као и школом „Ђорђе Крстић“.
Предавање је у среду 9. 10. 2019. у свечаној сали ош „Ђорђе Крстић“ и почиње у 17:30 часова.   Добро дошли!

 

       


Прочитај

Школа пливања

Датум: 04. Septembar 2019 11:10 Категорија: обавештење


У нашој школи, већ дуги низ година, веома успешно ради Школа пливања у склопу проширене делатности. Тренинзи се организују у вечерњим терминима и намењени су деци школског узраста са целе општине Чукарица. Упис за ову школску годину је почео. Први час је бесплатан па вас подсећамо да, кад дођете на упис, понесете опрему за дете.
Упис је понедељком, средом и петком у 18 часова а уторком и четвртком у 19 часова.
У могућности сте да бирате две варијанте месечне чланарине:
-три термина недељно (понедељак, среда, петак) ... 3500,00 РСД а за наше ђаке 3000,00 РСД
-два термина недељно (уторак и четвртак) ... 3000,00 РСД а за наше ђаке 2500,00 РСД


            


Прочитај

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Датум: 26. Avgust 2019 14:16 Категорија: обавештење


Обавештавамо све ученике наше школе да школска 2019 / 20. година почиње у понедељак 2. септембра 2019. године и то по следећем распореду:

Плава смена (индекси 1, 2 и 3) - пре подне од 8 часова, а црвена смена (индекси 4, 5 и 6) - после подне од 14 часова.


Распоред ученика првог разреда по одељењима биће објављен у петак 30.8.2019. на главном улазу школе а свечани пријем ђака првака планиран је за понедељак 2. септембар и то: индекси 1,2,3 у 18 часова а индекси 4,5,6 у 19 часова. 


Свим ученицима желимо успешну предстојећу школску годину.

Прочитај

Завршни испит из математике одложен

Датум: 18. Jun 2019 10:12 Категорија: обавештење

Полагање завршног испита из математике које је било заказано за данас у 9 часова одложено је за четвртак, 20. јун 2019. године. Ученици ће тест полагати од 9 до 11 часова. 
Термин одржавања комбинованог теста неће се мењати и испит ће бити одржан у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита за школску 2018/2019. годину, односно у среду, 19. јуна 2019. године.
Све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе настављају се по утврђеном Календару.

Прочитај

Завршни испит 2019.

Датум: 06. Maj 2019 08:59 Категорија: обавештење

 

Министарство просвете објавило је Правилник о упису ученика у средњу школу, ПРАВИЛНИК О УПИСУ УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ  утврђује: мерила и поступак за утврђивање редоследа кандидата за упис у средњу школу, садржину, време, место и начин полагања пријемног испита, вредновање учешћа ученика осмог разреда на такмичењима и врсте такмичења чија се места вреднују, упис у школу под повољнијим условима ради постизања пуне равноправности и друга питања везана за упис у школу.


Календар уписних активности можете преузети ОВДЕ.

Информације о упису специјализованих ИТ одељења можете наћи ОВДЕ.

Конкурс за упис у средњу школу  преузмите ОВДЕ

Презентација са великог родитељског састанка одржаног 10.5.2019. можете преузети ОВДЕ

Пратите бодове, листу жеља и расподелу на сајту Министарства УПИС

Припремна настава за полагање завршног испита одржава се од 3.6. до 14.6.2019. у оквиру распореда часова по ком су ученици осмог разреда похађали наставу у другом полугодишту.

Упутство за ученике преузмите ОВДЕ

Упутство за родитеље преузмите ОВДЕ

Анализа уписа у средње школе преузмите  ОВДЕ

 

Прочитај

Пролећни распуст

Датум: 24. April 2019 09:30 Категорија: обавештење

Пролећни распуст ове школске године почиње 26. априла и траје до 5. маја. Први наставни дан је понедељак 6.мај. Тога дана црвена смена (индекси 4,5,6) похађа наставу пре подне а плава смена (индекси 1,2,3) долази у школу поподне..
Свим ученицима, родитељима и наставницима желимо срећне предстојеће празнике.

Прочитај

Пролећни вашар

Датум: 18. April 2019 10:22 Категорија: обавештење

Прочитај

Дан школе

Датум: 16. April 2019 10:36 Категорија: обавештење

Обавештавамо вас да у петак 19.4.2019. прослављамо Дан школе. Тога дана настава се неће одржавати а свечана приредба је планирана за 17 часова. Добро дошли!

 


Прочитај

Пробни пријемни испит

Датум: 09. April 2019 10:34 Категорија: обавештење

У петак 12. априла и суботу 13. априла ученици осмог разреда имаће пробни завршни испит и то по следећем распореду:
Математика  – петак 12. април од 12 до 14 часова
Српски језик -  субота 13. април од 9 до 11 часова
Комбиновани тест – субота 13. април  од 11,30 до 13,30 часова
 
Наглашавамо да :
- је пробни испит  прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом;
- након теста из математике ученици анонимно  попуњавају  упитник који ће добити од дежурног наставника
- на пробном испиту ученици ће имати прилику  да на непознатим задацима провере своје знање у одређеној области предмета;
- резултати са завршног испита се не претварају у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика;
- резултате са завршног испита наставници треба да користе у планирању активности за припремање ученика за завршни испит;
 
Потребно је да сваки ученик, на огласној табли на спрату код зборнице, провери своје место седења и просторију у коју је распоређен за тај дан. Тест ће се у петак полагати у учионицама на првом спрату (од српског до математике 2 ) , у кабинету  географије и хемије, а у суботу у ходнику на првом спрату и у школској трпезарији.
 
Ученик који полаже пробни завршни испит мора  имати прибор за рад који подразумева  за српски језик – графитну оловку, хемијску оловку и гумицу, за математику – графитну оловку, хемијску  оловку, гумицу, троугао, лењир и шестар .
 
Од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита .
 
У петак 12. априла настава ће бити скраћена у обе смене тако што ће часови трајати по 30 минута.
 
Свим осмацима желимо пуно успеха на пробном тесту.
 
 


Прочитај

Основи безбедности деце - веб апликација

Датум: 28. Mart 2019 10:43 Категорија: обавештење

Министарство унутрашњих послова је развило електронску апликацију „Основи безбедности деце“ за мобилне телефоне коју свако дете и родитељ може да скине и да користи у циљу што веће безбедности деце.Теме које се налазе на мобилној апликацији „Основи безбедности деце“ су: Шта ради полиција?; Безбедност деце у саобраћају; Заједно против насиља; Заштита деце од злоупотребе алкохола и опојних дрога; Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа; Заштита деце од трговине људима; Заштита од пожара; Заштита од опасних материја и природних непогода и посебна картица Kутак за родитеље и особе које се старају о теби. У апликацији – Kорисни бројеви, интернет и мејл адресе, поред бројева хитних служби (192, 193 и 194), налазе се и бројеви телефона Родитељске линије, Линије за пријаву насиља у школама, Дечје линије, Линије за несталу децу, као и мејл адресе Националног центра за безбедност деце на интернету, Одељења за борбу против високотехнолошког криминала и Центра за заштиту жртава трговине људима.
Апликација у сваком тренутку пружа информације деци, ученицима, али и њиховим родитељима и старатељима како да препознају безбедносне ризике, начине превенције истих и вештине за остваривање безбедносне заштите најмлађих И потпуно је бесплатна за преузимање и можете је преузети ОВДЕ.Прочитај