_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


Вест

Парк науке

Датум: 15. Novembar 2017 19:22 Категорија: обавештење


Ученици наше школе имали су прилику да посете Парк науке у Шапцу. Међу домаћинима је била и наша драга колегиница Љиљана Иванчевић, наставница физике. У организацији путовања помогла нам је ГО Чукарица а са ђацима су пошле наставнице физике Вера Вранић и Маријана Јовић Лучић.
 

Прочитај

Трка за срећније детињство

Датум: 15. Novembar 2017 19:08 Категорија: обавештење


Трка за срећније детињство 2017. традиционално се одржава у организацији Црвеног крста Чукарице. Ученици наше школе освојили су четири медаље. Честитамо АндреиТрпески, Лазару Младеновићу, Сари Бањалић и Андреју Бркићу на оствареном успеху.
 
     Image may contain: 17 people, people smiling, people standing and outdoor    No automatic alt text available.

Прочитај

Чукарички експеримент

Датум: 16. Oktobar 2017 10:59 Категорија: догађања


Група наших малих научника посетила је 14.10.2017. године манифестацију Чукарички експеримент. Са децом је овом догађају присуствовала наставница физике Вера Вранић.
Други “Дан науке-Чукарички експеримент” одржан је у суботу на тргу „Код чесме“ у Пожешкој улици, на Бановом брду. Манифестација се одржава у организацији и под покровитељством Градске општине Чукарица, а уз учешће заљубљеника у природне науке, ученике Тринаесте београдске гимназије, Хемијско-прехрамбено технолошке школе и ОШ „Милош Црњански“. 

 

    
 

Прочитај

У посети САНУ

Датум: 11. Oktobar 2017 08:52 Категорија: догађања


Ученицима  шестог и седмог разреда наше школе пружила се јединствена прилика да посете Српску академију наука и уметности у Београду,  4. 10. 2017. године као и њену Галерију у којој је поставка културног наслеђа Косова и Метохије. У пратњи наставнице Бранке Брадић и шефа протокола САНУ имали су могућност да боље упознају ову културнo-историјску знаменитост у којој бораве најумније главе нашег времена. У сали за седнице присуствовали су пројекцији филма о Бранку Ћопићу, затим посетили његову спомен-собу, легат научника Милутина Миланковића и легат вајарке Олге Јеврић. Схвативши улогу и значај ове институције као и њених чланова, неки ученици су обећали да ће се вратити једног дана овом здању, али као њени академици.


Прочитај

Петаци у музеју књига

Датум: 11. Oktobar 2017 08:39 Категорија: догађања


Ученици V1 су у четвртак 5.10.2017. г. били у посети Музеју књиге и путовања у оквиру Удружења „Адлигат” које се налази на Бањици. Радозналост и одушевљење су изазивали бројни експонати попут књиге од пиринча, књиге на пергаменту из Етиопије, књиге на штапићима од бамбуса из Кине, затим књига-лепеза из Шри Ланке, „стрип” стар 1200 година, књига од палминог лишћа са корицама од људских костију из индонежанског племена Батак, најмања књига на свету... Кроз занимљиву поставку нас је водио оснивач удружења и путописац Виктор Лазић. Посебан утисак на Немању, Лазара, Елену, Ану, Анђелу, Мину, Елену, Нину и Хелену оставио је тајни пролаз који води у све дубље просторије чудесне библиотеке. О доброћудном кученцету Бјанки да и не говоримо. Ученици су били у пратњи учитељице Смиљке Наумовић.
Посета је забележена и на фејсбук страници Музеја
https://www.facebook.com/adligat/?hc_ref=ARS_rE4R3bM2zsRPYicSgB5Z5KBPlWsn-_LBw93OfWHGgiChUDxdZsQhm32rJ8BkFNk


 

 

Прочитај

Школа пливања

Датум: 03. Oktobar 2017 12:48 Категорија: обавештење


Прочитај

Триглав осигурање

Датум: 03. Oktobar 2017 10:36 Категорија: обавештење


Комисија Савета родитеља је за ову школску годину одабрала Триглав осигурање за осигурање ученика. 
 Прочитај

Наши рукометаши!

Датум: 02. Oktobar 2017 11:25 Категорија: догађања


На општинском првенству у рукомету које је одржано 27. септембра у спортској хали „Партизан“ у Жаркову наши ученици у категорији 7. и 8. разреда освојили су прво место и пласирали се на градско такмичење.
Нашу школу представљали су: Риста Милутиновић, Бошко Беговић, Андреј Ратковић, Војин Славковић, Вељко Милин, Душан Ћоровић, Матеја Олујић, Растко Илић и Милош Китановић.
Такође, наша женска екипа постигла је велики успех освојивши 4. место у конкуренцији 16 основних школа са Чукарице.

Честитамо нашим момцима и девојкама и њиховом предметном наставнику Дејану Будимиру на постигнутом успеху и желимо им пуно успеха на предстојећем такмичењу.Прочитај

Сајам половних уџбеника

Датум: 07. Septembar 2017 12:40 Категорија: обавештењеПрочитај

Почетак школске године

Датум: 28. Avgust 2017 11:44 Категорија: обавештење


Обавештавамо све ученике наше школе да школска 2017/18. година почиње 1. септембра 2017. и то по следећем распореду:

Црвена смена- пре подне у 8h, плава смена -после подне у 14h. Тога дана ће часови трајати 30 минута, због Свечаног пријема првака.

Свим ученицима желимо успешну предстојећу школску годину.

Прочитај