_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

Екскурзије!!!

Датум: 16. Oktobar 2014 21:44 Категорија: обавештење

Драги наши ђаци и поштовани родитељи, одложене екскурзије биће реализоване по следећем распореду:
- други, трећи и четврти разред иде на екскурзију у понедељак 20. октобра
- шести разред иде на екскурзију у уторак 21. октобра
Окупљање ученика испред школе у 7:30, а полазак је планиран у 8:00 часова.

Прочитај

Важно обавештење

Датум: 16. Oktobar 2014 07:32 Категорија: обавештење

Екскурзије које су планиране за четвртак 16. октобар и петак 17. октобар се одлажу до даљњег. О терминима реализације ових екскурзија ученици и родитељи ће бити накнадно обавештени.
У петак 17. октобра настава се одржава по редовном рааспореду за све ученике.

Прочитај

Важно обавештење

Датум: 14. Oktobar 2014 13:21 Категорија: обавештење

Обавештавамо ученике и њихове родитеље да у  четвртак 16. октобра  неће бити наставе због одржавања војне параде.
Часови од тога дана ће бити надокнађени у суботу 15. новембра када ће се радити по распореду за четвртак.
Ученици шестог разреда тога дана иду на планирану екскурзију.

Прочитај

Гости из ОШ "Стефан Дечански"

Датум: 14. Oktobar 2014 10:17 Категорија: догађања

Дошао је и тај дан. У нашу школу дошли су гости, ученици 7. и 8. разреда школе за оштећене слухом и наглуве ,,Стефан Дечански". Очекивали смо их са нестрпљењем. Спремали смо огледе са наставницом хемије Љиљом, хтели смо да све буде како треба. Нисмо ништа препустили случају, били смо прави домаћини. Огледи су се низали, ми смо заједнички радили, аплаузи су пљуштали на све стране. Све нам је било лепо и лако. Ако смо се у почетку и прибојавали како ће све то изгледати, ово наше дружење је прошло брзо и схватили смо да је уз овакав рад хемија лакша и лепша. Заједнички рад са новим пријатељима биће поновљен опет у следећем полугодишту.
(Анђела Николић 8-5)
 
   

Прочитај

Музеј науке и технике

Датум: 10. Oktobar 2014 23:53 Категорија: догађања

Ученици одељења VII-1 су данас са наставницом Јеленом Бигом посетили Музеј науке и технике. Прво су обишли гостујућу интерактивну изложбу за децу, о свету новца под називом "Буди у плусу". Ова интерактивна изложба је настала као сарадња Дечијег музеја ZOOM из Беча и Дечијег музеја FRida & freD из Граца. Ученици су кроз делове ове изложбе испробали како се прави папирни новац, научили које је платежно средство било пре новца и у којим деловима света се користило, шта је штедња, камата, кредит, потрошња....Након ове изложбе ученици су погледали сталне поставке музеја. Поставка Научног центра је осмишљена тако да промовише учење кроз откривање и непосредно експериментисање са интерактивним експонатима. Највећи утисак на ученике је оставила Крива соба. Са великим интересовањем су испробали све интерактивне експонате и размењивали знања из разних предмета. Поставка Други круг са предметима који су изложени говори о томе како се некада радило и живело у Србији. Ова поставка приказује технолошки развој и његов утицај на живот човека, и то кроз четири целине: точак-машина-мотор, комуникација, човек и техника, мера и број. Наставница се са објашњењима посебно задржала на овој поставци, јер потпуно прати план и програм ученика седмог разреда из Техничког и информатичког образовања. На крају су уживали у поставци Дечијег музеја где је изложено преко 150 експоната од 1920. до 1970. У овом делу ученици су заједно сложили 3Д сликовницу. Посета музеју је на ученике оставила изузетан утисак и изразили су жељу да ускоро понове посету. Слике ће боље описати уживање наших ђака!
 
    
 

  
  

 
 

Прочитај

Поштанска марка наше школе - Дан поште 9.октобар

Датум: 10. Oktobar 2014 12:03 Категорија: догађања

Данас смо обележили Светски дан поште отварањем изложбе ученичких радова с темом „Марка за моју школу“. Изложбу чини више од деведесет различитих ликовних решења за поштанску марку с мотивом ОШ „Ђорђе Крстић“, на којима су ученици осликали свој доживљавај школе, њених посебности и вредности које се у школи негују. Изложба ученичких радова резултат је истраживања о поштанској марки, њеној историји, уметничком, филателистичком и маркетиншком значају, која су ученици спроводили заједно са својим наставницама Драгицом Нешић, Иваном Ћуковић и Данијелом Ђунисијевић на часовима ликовне културе током септембра. Изложбу су отвориле наше осмакиње Милена Воларов и Милица Ковачић презентацијом о томе шта су све сазнали о поштанској марки истражујући различите изворе. Њихова презентација пленила је пажњу публике у којој су били ученици, њихови родитељи, наставници школе и гости из Поште и Општине Чукарица. Сви су они касније с једнаком пажњом прегледали радове на изложби и гласали за онај који сматрају најуспешнијим, убацивањем листића са именом аутора рада у „гласачко поштанско сандуче“ које су за ову прилику направили ученици наставнице Јелене Биге на часовима ТИО. Резултате гласања објавићемо кад жири преброји гласове, а сада објављујемо само део фотографија које преносе атмосферу с нашег данашњег дружења.
 
      


Прочитај

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2014.

Датум: 09. Oktobar 2014 16:03 Категорија: догађања


У Културном центру „Чукарица“, поводом манифестације ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2014, 26. септембра у 18 часова отворена је изложба „Историја писма и ширење писма“.

Отварању изложбе присуствовали су и чланови Новинарске секције наше школе Јелена Митић, Теодора Васић, Милица Аџић и Ивона Илић, ученице VI 4, и Анђела Александрић, Маја Данковић, Маша Дејановић и Николина Милосављевић, ученице VI 6, са наставницом Мирјаном Петровић Тешић.
 

Прочитај

Трка за срећније детињство

Датум: 09. Oktobar 2014 15:58 Категорија: догађања


“Трка за срећније детињство” је најмасовнија и најшире прихваћена рекреативно-хуманитарна активност Националног друштва Црвеног крста, усмерена ка остварењу трајног циља – непрекидном подмлађивању и омасовљењу чланства и волонтера Црвеног крста. Масовним учешћем у Трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредности. Наша школа сваке године учествује у овој манифестиацији. Тако је било и у суботу, 4. октобра када су наставнице Јадранка Несторовић и Весна Новичић са групом ђака различитог узраста учствовале у трци кој са одржала на Чукаричком стадиону. У конкуренцији ученика првог и другог разреда Наш ученик Василије Пантелић је освојио друго место. Честитамо Василију као и свим ученицима који су учествовали у трци.
 
  

Прочитај

Обележавање дана поште

Датум: 07. Oktobar 2014 13:56 Категорија: обавештење


Прочитај

Маскенбал

Датум: 03. Oktobar 2014 09:01 Категорија: догађања

Традиционално обележавање Дечије недеље у нашој школи ове године је протекло у разним активностима. Маскенбала је изазвао највише одушевљења а назапаженије су биле маске Јесени. Најмлађи ученици су цртали кредама у боји по дворишту и оставили поруке одлазећем лету. Више фотографија са маскенбала погледајте овде.


 

Прочитај