_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

Трка за срећније детињство

Датум: 09. Oktobar 2014 15:58 Категорија: догађања


“Трка за срећније детињство” је најмасовнија и најшире прихваћена рекреативно-хуманитарна активност Националног друштва Црвеног крста, усмерена ка остварењу трајног циља – непрекидном подмлађивању и омасовљењу чланства и волонтера Црвеног крста. Масовним учешћем у Трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредности. Наша школа сваке године учествује у овој манифестиацији. Тако је било и у суботу, 4. октобра када су наставнице Јадранка Несторовић и Весна Новичић са групом ђака различитог узраста учствовале у трци кој са одржала на Чукаричком стадиону. У конкуренцији ученика првог и другог разреда Наш ученик Василије Пантелић је освојио друго место. Честитамо Василију као и свим ученицима који су учествовали у трци.
 
  

Прочитај

Обележавање дана поште

Датум: 07. Oktobar 2014 13:56 Категорија: обавештење


Прочитај

Маскенбал

Датум: 03. Oktobar 2014 09:01 Категорија: догађања

Традиционално обележавање Дечије недеље у нашој школи ове године је протекло у разним активностима. Маскенбала је изазвао највише одушевљења а назапаженије су биле маске Јесени. Најмлађи ученици су цртали кредама у боји по дворишту и оставили поруке одлазећем лету. Више фотографија са маскенбала погледајте овде.


 

Прочитај

Зубарка и прваци

Датум: 03. Oktobar 2014 08:58 Категорија: догађања


Школска зубарка  је посетила ђаке прваке и одржала им кратко предавање о хигијени зуба, и одговорила на сва питања радозналих малишана.
 

Прочитај

Обележавање Дана Европске баштине

Датум: 03. Oktobar 2014 08:53 Категорија: догађања


У суботу 27. септембра ученици седмог и осмог разреда су, са наставницом Бранком Брадић, посетили Вуков и Доситејев музеј, Саборну цркву и Народни музеј. Повод за ову посету је обележавање Дана Европске баштине и упознавање ученика са историјом српског језика.

Прочитај

Супер распуст

Датум: 24. Septembar 2014 13:39 Категорија: обавештење

Јавни час ,,Супер распуст" биће одржан у четвртак 25.9.2014. године са почетком у 18 h, у свечаној сали школе. Позивамо родитеље и ученике који су били део реализације пројекта ,,Супер распуста" на Тари у јулу месецу 2014.
Наставник историје-Весна Новичић

Прочитај

Угледни час из физике

Датум: 23. Septembar 2014 16:16 Категорија: обавештење


Како слонови "разговарају", како се китови орјентишу и зашто су нам слепи мишеви толико важни, су само нека питања на која су покушали да одговоре ученици 8-3. Допринос дискусији дао је и Алекса Џудовић својим плакатом "Инфразвук".
 
    

Прочитај

Филм о Ђорђу Крстићу

Датум: 20. Septembar 2014 17:04 Категорија: обавештење

Кратак филм који је осмислила и направила наша колегиница Александра Мишић, говори о Ђорђу Крстићу, познатом српском сликару. Филм је приказан на приредби поводом Дана школе а настао је за време пројекта "Школски календар сећања" у којем је учествовало пет наставника и око двадесет ученика наше школе.   

Прочитај

Урош и ученици

Датум: 18. Septembar 2014 06:18 Категорија: обавештење

Половина наших трећака већ недељу дана проводи на рекреативној настави са својим учитељицама и другарима. Онима који су остали у школи приредили смо утешну награду – дружење с Урошем Петровићем у школској библиотеци. Присуство, наравно, није било обавезно, али је већина ученика дошла на време заједно са својим учитељицама и библиотека је зачас била препуна. Препознатљив по својим необичним књигама, оригиналан, провокативан и харизматичан, Урош је одмах увукао ученике у свет својих загонетних прича, мозгалица и провокативних питања. Библиотека је наједанпут постала својеврсна вежбаоница логичког и креативног мишљења, концентарције и активног слушања. Ученици су показали да знају да „мисле својом главом“ кад им се за то пружи права прилика и подршка. Најуспешнији и најбржи међу њима били су управо они који највише читају у школској библиотеци. Ништа необично!

   

Прочитај

Поклони за ђаке прваке

Датум: 15. Septembar 2014 22:24 Категорија: обавештење

Као и сваке године ГО Чукарица је спремила пригодне пакетиће за ђаке прваке на целој општини. Нашим првацима поклоне је уручио Ђорђе Голубовић одборник у ГО Чукарица а иначе наставник математике у 13. гимназији.

   


Прочитај