_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

Зубарка и прваци

Датум: 03. Oktobar 2014 08:58 Категорија: догађања


Школска зубарка  је посетила ђаке прваке и одржала им кратко предавање о хигијени зуба, и одговорила на сва питања радозналих малишана.
 

Прочитај

Обележавање Дана Европске баштине

Датум: 03. Oktobar 2014 08:53 Категорија: догађања


У суботу 27. септембра ученици седмог и осмог разреда су, са наставницом Бранком Брадић, посетили Вуков и Доситејев музеј, Саборну цркву и Народни музеј. Повод за ову посету је обележавање Дана Европске баштине и упознавање ученика са историјом српског језика.

Прочитај

Супер распуст

Датум: 24. Septembar 2014 13:39 Категорија: обавештење

Јавни час ,,Супер распуст" биће одржан у четвртак 25.9.2014. године са почетком у 18 h, у свечаној сали школе. Позивамо родитеље и ученике који су били део реализације пројекта ,,Супер распуста" на Тари у јулу месецу 2014.
Наставник историје-Весна Новичић

Прочитај

Угледни час из физике

Датум: 23. Septembar 2014 16:16 Категорија: обавештење


Како слонови "разговарају", како се китови орјентишу и зашто су нам слепи мишеви толико важни, су само нека питања на која су покушали да одговоре ученици 8-3. Допринос дискусији дао је и Алекса Џудовић својим плакатом "Инфразвук".
 
    

Прочитај

Филм о Ђорђу Крстићу

Датум: 20. Septembar 2014 17:04 Категорија: обавештење

Кратак филм који је осмислила и направила наша колегиница Александра Мишић, говори о Ђорђу Крстићу, познатом српском сликару. Филм је приказан на приредби поводом Дана школе а настао је за време пројекта "Школски календар сећања" у којем је учествовало пет наставника и око двадесет ученика наше школе.   

Прочитај

Урош и ученици

Датум: 18. Septembar 2014 06:18 Категорија: обавештење

Половина наших трећака већ недељу дана проводи на рекреативној настави са својим учитељицама и другарима. Онима који су остали у школи приредили смо утешну награду – дружење с Урошем Петровићем у школској библиотеци. Присуство, наравно, није било обавезно, али је већина ученика дошла на време заједно са својим учитељицама и библиотека је зачас била препуна. Препознатљив по својим необичним књигама, оригиналан, провокативан и харизматичан, Урош је одмах увукао ученике у свет својих загонетних прича, мозгалица и провокативних питања. Библиотека је наједанпут постала својеврсна вежбаоница логичког и креативног мишљења, концентарције и активног слушања. Ученици су показали да знају да „мисле својом главом“ кад им се за то пружи права прилика и подршка. Најуспешнији и најбржи међу њима били су управо они који највише читају у школској библиотеци. Ништа необично!

   

Прочитај

Поклони за ђаке прваке

Датум: 15. Septembar 2014 22:24 Категорија: обавештење

Као и сваке године ГО Чукарица је спремила пригодне пакетиће за ђаке прваке на целој општини. Нашим првацима поклоне је уручио Ђорђе Голубовић одборник у ГО Чукарица а иначе наставник математике у 13. гимназији.

   


Прочитај

Центар за таленте у нашој школи

Датум: 13. Septembar 2014 07:53 Категорија: обавештење

Ученици IV-4, IV-5 и IV-6 су имали, 9. септембра, госте на часовима природе и друштва. Промотери Центра за таленте су им испричали разне интересантне приче а најзанимљивија је била прича о египатским мумијама. Ученици су уз добре инструкције, као прави истраживачи, припремили комаде јабука да дуго остану свеже, баш као што су то радили древни Египћани. Са Центром за таленте контакт су оствариле наставница Љиљана Иванчевић и школски психолог Марија Колунџија.
 
   

Прочитај

Да ли је

Датум: 13. Septembar 2014 07:49 Категорија: обавештење


У четвртак и петак, 11. и 12. септембра 2014, ученици 5. разреда учествовали су у радионицама „Како настаје часопис“. Радионице су одржане у школској библиотеци, а водила их је Драгица Ивановић, главна уредница часиписа за децу „Нај“ (ИК „Нова школа“) са својим сарадницима. Кроз разговор и дискусију са уредницима у првом делу радионице ученици су су били у прилици да се ближе упознају с појмовима важним за настанак и уређивање часописа (уредништво, редакција, рубрике, прелом, ислустрације итд.), а затим су се, подељени у групе, и сами нашли у улогама уредника, илустратора, критичара. Корист од заједничког рада била је обострана. Ученици су израдили креативне и вредне продукте, а уредници часописа „Нај“ добили директну повратну информацију о томе како циљна група којој се обраћају процењује њихов часопис и идеје о томе шта би могли побољшати.
 
   

Прочитај

Прваци у школској библиотеци

Датум: 11. Septembar 2014 08:24 Категорија: обавештење

Наши ђаци прваци се упознају са свим школским просторима а ове недее је на ред дошла и библиотека. У библиотеци су упознали наше библиотекарке Весну и Олгу које су им говориле о томе како да се понашају у библиотеци и када је најбоље да у њу дођу.
 
   


Прочитај