_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

Центар за таленте у нашој школи

Датум: 13. Septembar 2014 07:53 Категорија: обавештење

Ученици IV-4, IV-5 и IV-6 су имали, 9. септембра, госте на часовима природе и друштва. Промотери Центра за таленте су им испричали разне интересантне приче а најзанимљивија је била прича о египатским мумијама. Ученици су уз добре инструкције, као прави истраживачи, припремили комаде јабука да дуго остану свеже, баш као што су то радили древни Египћани. Са Центром за таленте контакт су оствариле наставница Љиљана Иванчевић и школски психолог Марија Колунџија.
 
   

Прочитај

Да ли је

Датум: 13. Septembar 2014 07:49 Категорија: обавештење


У четвртак и петак, 11. и 12. септембра 2014, ученици 5. разреда учествовали су у радионицама „Како настаје часопис“. Радионице су одржане у школској библиотеци, а водила их је Драгица Ивановић, главна уредница часиписа за децу „Нај“ (ИК „Нова школа“) са својим сарадницима. Кроз разговор и дискусију са уредницима у првом делу радионице ученици су су били у прилици да се ближе упознају с појмовима важним за настанак и уређивање часописа (уредништво, редакција, рубрике, прелом, ислустрације итд.), а затим су се, подељени у групе, и сами нашли у улогама уредника, илустратора, критичара. Корист од заједничког рада била је обострана. Ученици су израдили креативне и вредне продукте, а уредници часописа „Нај“ добили директну повратну информацију о томе како циљна група којој се обраћају процењује њихов часопис и идеје о томе шта би могли побољшати.
 
   

Прочитај

Прваци у школској библиотеци

Датум: 11. Septembar 2014 08:24 Категорија: обавештење

Наши ђаци прваци се упознају са свим школским просторима а ове недее је на ред дошла и библиотека. У библиотеци су упознали наше библиотекарке Весну и Олгу које су им говориле о томе како да се понашају у библиотеци и када је најбоље да у њу дођу.
 
   


Прочитај

Међународни дан писмености

Датум: 11. Septembar 2014 08:13 Категорија: обавештење

 

Радионица "Информациона и медијска писменост у настави", коју смо 8. септембра одржали у школској библиотеци, уз учешће тринаесторо колега, доказ је да празници могу да се обележе и радно. У опуштеној атмосфери у међусмени присутни су размишљали о свим облицима "нове писмености" и својој одговорности у развијању програма за медијско и информационо описмењавање ученика.

 

             

Прочитај

Важно обавештење

Датум: 09. Septembar 2014 18:36 Категорија: обавештење

Обавештавамо све ученике да ће се 10. и 11. септембра одржати тестирање ученика шестог и осмог разреда из математике те ће због тога часови та два дана бити скраћени у обе смене и трајаће по 30 минута. Тестирање спроводи Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања а биће тестирани сви осмаци и шестаци у земљи.
У среду 10. септембра биће организовано тестирање за ученике осмог разреда а у четвртак 11. септембра за ученике шестог разреда. Тестирање почиње у 12 часова и траје 90 минута. 
Ученици осмог и шестог разреда из поподневне смене треба да, одговарајућег дана, дођу у школу у 12 часова а након обављеног тестирања настављају са часовима у трајању од 30 минута по важећем распореду.

Прочитај

Сређивање школе

Датум: 08. Septembar 2014 16:39 Категорија: обавештење


За време летњег распуста у нашој школи су текли радови на уређењу школског простора. Уз финансијску помоћ ГО Чукарица и  од наших личних средстава окречен је ходник од великог хола до малог улаза а у свим учионицама на другом и трећем спрату као и у библиотеци, постављене су нове тракасте завесе. Мање радове планирамо и за септембар. То ће бити обнављање паноа у учионицама на првом спрату, кречење појединих учионица, фарбање радијатора на базену...
 
           

Прочитај

Продужени боравак

Датум: 07. Septembar 2014 08:41 Категорија: обавештење


Прочитај

Радне свеске и уџбеници

Датум: 06. Septembar 2014 11:47 Категорија: обавештење


Подсећамо родитеље да сви ученици старијих разреда добијају један основни комплет уџбеника који на крају школске године враћају разредном старешини док радне свеске, збирке и уџбенике за страни језик купују сами. Ученици у школу не морају носити уџбенике јер у свакој учионици постоје уџбеници из одговарајућег предмета који се могу користити на часу. Уједно молимо ученике да не износе из школе уџбенике који су у кабинетима.
Списак уџбеника који ће се у овој школској години користити у нашој школи можете наћи овде.  

Прочитај

Шта знамо о саобраћају

Датум: 06. Septembar 2014 11:04 Категорија: обавештење

У сарадњи са СУП-ом Чукарица данас је у нашој школи организована посета саобраћајца који је у одељењима првог рареда ученицима указао на правилно понашање у саобраћају што ће им бити од велике користи на путу од школе до куће.
 
    

Прочитај

Прваци добро дошли!

Датум: 06. Septembar 2014 10:56 Категорија: обавештење

Првог септембра су нашим новим ђацима добродошлицу пожелели прошлогодишњи четвртаци и учитељи Данијела, Љиљана, Станко, Снежана, Мила, Дајана, Наташа, Биљана и Милица а све присутне је поздравила директорка школе Аленка Пантић.
 
   

  Прочитај