_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

екскурзија - најновија вест

Датум: 15. Oktobar 2019 13:14 Категорија: обавештење

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да се екскурзија за ученике трећег, четвртог и седмог разреда одлаже за наредну недељу. Термин ћемо утврди накнадно. 

Хвала на разумевању.

Прочитај

Екскурзије

Датум: 15. Oktobar 2019 11:39 Категорија: обавештење

Поштовани родитељи,
 
Обавештавам вас да је данашња једнодневна екскурзија за ученике трећег и четвртог разреда одложена до даљњег. Разлог одлагања је то што, од четири постављена аутобуса, три нису прошла контролу саобраћајне полиције. Данас је у преглед аутобуса, осим саобраћајног полицајца била укључена и екипа из саобраћајне безбедности која је контролисала примену новог Правилника о начину обављања организованог превоза деце (више о њему можете прочитати овде ). Сви превозници који пружају овај вид услуга морају се ускладити са законским одредбама што изгледа нису урадили. По информацији коју сам добила из Љермонтове, данас је 36 аутобуса у Београду искључено са планираних екскурзија а међу њима и наша три.
 
Због јутрошњих дешавања, била сам принуђена да агенције које су планиране да изведу екскурзије сутра и прекосутра(Беосоник и Луи травел), контактирам и захтевам писану информацију о аутобусима који ће децу превозити (регистарски број возила, назив превозника, годиште аутобуса, да ли има обављен технички преглед у претходних 30 дана као и име и презиме шофера и да ли исти поседује лиценцу). Уколико агенције не доставе одговор на мој захтев или уколико одговор не буде задовољавајући, бићу принуђена да извођење екскурзија обуставим.
 
Што се тиче сутрашње екскурзије (седми разред) у току данашњег дана ћу обавестити разредне старешине о томе да ли ће се екскурзија реализовати или не. Разредне старешине петог и шестог разреда ће сутра добити информацију о томе да ли ће у четвртак екскурзија бити реализована. Што се тиче ученика трећег и четвртог разреда, који данас нису отишли на планиран излет, договорила сам се са представником агенције да излет организујемо у петак 18.10.2019. (како би искористили још један леп октобарски дан) ако је то могуће. Одговор ћу добити у току сутрашњег дана и о томе ћу обавестити одељењске старешине.
 
У случају отказивања екскурзија, новац ће у потпуности бити враћен родитељима.
 
Хвала на разумевању и срдачан поздрав.
За сва питања вам стојим на располагању.
 
Јелена Воларов, директор школе

Прочитај

Васпитање без уцене и казне

Датум: 04. Oktobar 2019 14:17 Категорија: догађања


Дечја недеља (7. - 13. 10. 2019.) ове године посвећена је обележавању 30 година од доношења „Конвеције о правима детета“ у Уједињеним нацијама новембра 1989.
Мото Дечје недеље је ове године „Да право свако, дете ужива лако“ што нас је навело да преиспитамо право на васпитање и образовање.
Позивамо вас да дођете на предавање и разговор на тему „Васпитање без уцене и казне до доброг детета и доброг ђака“ које ће одржати Милица Новковић, учитељ, педагог и неко ко се пола века бави образовањем и васпитањем деце и младих. Више о њеном раду на http://www.porodicnibukvar.org/.
Предавање је намењено деци која су први или други разред и њиховим родитељима, али не искључује и оне који су родитељи, предагози, васпитачи, професори, односно онима који желе да чују на који начин могу да се изборе са лепотом и теретом васпитања и образовања данас.
Организатори догађаја су Пријатељи деце Чукарице у сарадњи са Центром за порoдицу и младе „Породични буквар“ као и школом „Ђорђе Крстић“.
Предавање је у среду 9. 10. 2019. у свечаној сали ош „Ђорђе Крстић“ и почиње у 17:30 часова.   Добро дошли!

 

       


Прочитај

Школа пливања

Датум: 04. Septembar 2019 11:10 Категорија: обавештење


У нашој школи, већ дуги низ година, веома успешно ради Школа пливања у склопу проширене делатности. Тренинзи се организују у вечерњим терминима и намењени су деци школског узраста са целе општине Чукарица. Упис за ову школску годину је почео. Први час је бесплатан па вас подсећамо да, кад дођете на упис, понесете опрему за дете.
Упис је понедељком, средом и петком у 18 часова а уторком и четвртком у 19 часова.
У могућности сте да бирате две варијанте месечне чланарине:
-три термина недељно (понедељак, среда, петак) ... 3500,00 РСД а за наше ђаке 3000,00 РСД
-два термина недељно (уторак и четвртак) ... 3000,00 РСД а за наше ђаке 2500,00 РСД


            


Прочитај

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Датум: 26. Avgust 2019 14:16 Категорија: обавештење


Обавештавамо све ученике наше школе да школска 2019 / 20. година почиње у понедељак 2. септембра 2019. године и то по следећем распореду:

Плава смена (индекси 1, 2 и 3) - пре подне од 8 часова, а црвена смена (индекси 4, 5 и 6) - после подне од 14 часова.


Распоред ученика првог разреда по одељењима биће објављен у петак 30.8.2019. на главном улазу школе а свечани пријем ђака првака планиран је за понедељак 2. септембар и то: индекси 1,2,3 у 18 часова а индекси 4,5,6 у 19 часова. 


Свим ученицима желимо успешну предстојећу школску годину.

Прочитај

Завршни испит из математике одложен

Датум: 18. Jun 2019 10:12 Категорија: обавештење

Полагање завршног испита из математике које је било заказано за данас у 9 часова одложено је за четвртак, 20. јун 2019. године. Ученици ће тест полагати од 9 до 11 часова. 
Термин одржавања комбинованог теста неће се мењати и испит ће бити одржан у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита за школску 2018/2019. годину, односно у среду, 19. јуна 2019. године.
Све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе настављају се по утврђеном Календару.

Прочитај

Завршни испит 2019.

Датум: 06. Maj 2019 08:59 Категорија: обавештење

 

Министарство просвете објавило је Правилник о упису ученика у средњу школу, ПРАВИЛНИК О УПИСУ УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ  утврђује: мерила и поступак за утврђивање редоследа кандидата за упис у средњу школу, садржину, време, место и начин полагања пријемног испита, вредновање учешћа ученика осмог разреда на такмичењима и врсте такмичења чија се места вреднују, упис у школу под повољнијим условима ради постизања пуне равноправности и друга питања везана за упис у школу.


Календар уписних активности можете преузети ОВДЕ.

Информације о упису специјализованих ИТ одељења можете наћи ОВДЕ.

Конкурс за упис у средњу школу  преузмите ОВДЕ

Презентација са великог родитељског састанка одржаног 10.5.2019. можете преузети ОВДЕ

Пратите бодове, листу жеља и расподелу на сајту Министарства УПИС

Припремна настава за полагање завршног испита одржава се од 3.6. до 14.6.2019. у оквиру распореда часова по ком су ученици осмог разреда похађали наставу у другом полугодишту.

Упутство за ученике преузмите ОВДЕ

Упутство за родитеље преузмите ОВДЕ

Анализа уписа у средње школе преузмите  ОВДЕ

 

Прочитај

Пролећни распуст

Датум: 24. April 2019 09:30 Категорија: обавештење

Пролећни распуст ове школске године почиње 26. априла и траје до 5. маја. Први наставни дан је понедељак 6.мај. Тога дана црвена смена (индекси 4,5,6) похађа наставу пре подне а плава смена (индекси 1,2,3) долази у школу поподне..
Свим ученицима, родитељима и наставницима желимо срећне предстојеће празнике.

Прочитај

Пролећни вашар

Датум: 18. April 2019 10:22 Категорија: обавештење

Прочитај

Дан школе

Датум: 16. April 2019 10:36 Категорија: обавештење

Обавештавамо вас да у петак 19.4.2019. прослављамо Дан школе. Тога дана настава се неће одржавати а свечана приредба је планирана за 17 часова. Добро дошли!

 


Прочитај