_____________________


_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


ЕКО ШКОЛА


ВРШЊАЧКИ ТИМ


_________________

 

_________________

 

_________________


_________________


Вест

"Маштарије" - инклузија на сцени

Датум: 29. Novembar 2017 11:41 Категорија: догађања

Одељење 4-4 са учитељицом Милом Живић посетило је 24.11.2017. Културни центар „Чукарица” и учествовало у интерактивној дечијој представи „Маштарија“ са пројектом инклузије деце са сметњама у развоју. Текст и режију потписује Јадранка Барзут, а играју чланови Позоришта Учитељског факултета у Београду Теодора Васиљевић, Ана Кукић и Ивана Радојчић. Представа „Маштарија” активира и „увлачи” своју публику у реализацију представе, са циљем да ангажује дечију машту и да подстакне непосредну међусобну комуникацију и дружење. Када позоришна представа коју су дошли да гледају не почне, деца из публике немају другог избора него да се придруже глумцима на сцени и да кроз песму, игру и глуму, активно учествују у стварању једне потпуно нове представе.

     

Прочитај

Књижевност и слепи

Датум: 24. Novembar 2017 11:12 Категорија: догађања

Градска организација слепих Београда своју активност „Књижевност и слепи“ представила је слепим и слабовидим члановима са општине Чукарица, али и свим заинтересованим грађанима, 16. новембра 2017. године у Галерији `73, на Бановом брду. 
Позиву да учествују у радионици и да говоре стихове њима омиљених песника радо су прихватили ученици наше школе Марко Видаковић, Елена Деспинић, Бранислав Живановић, Николина Ћирић, Димитрије Николић и Петар Трифунов, као и наставница српског језика Мирјана Петровић Тешић. Ученици V 6 рецитовали су песме Мирослава Антића „Плави чуперак“, „Шашава песма“, „Плава звезда“ и „Записано у среду“, затим „Дугачку псећу песму“ Владе Стојиљковића, и „О Жилу Верну“, Петра Трифунова. 
По оцени организатора, веома запаженим и успешним наступом наши ученици дали су значајан допринос инклузији особа са инвалидитетом. Вече је протекло у изузетно топлој атмосфери и пријатном дружењу чланова Градске организације слепих Београда, учесника у књижевној радионици и гостију.

      

Прочитај

Наши певачи на

Датум: 23. Novembar 2017 17:40 Категорија: догађања

Прочитај

Тинејџерски ставови

Датум: 22. Novembar 2017 14:45 Категорија: догађања

Дечји писац Душан Пејчић посетио је нашу школу у оквиру пројекта “Тинејџерски ставови”, који је подржала Градска општине Чукарица.
Циљ ових едукативних радионица је популаризација читања код тинејџера.
Радионица је одржана у одељењу 7-5.


   

Прочитај

Green fest 2017.

Датум: 22. Novembar 2017 12:23 Категорија: догађања

И ове године, седми пут за редом, ученици који похађају наставу грађанског васпитања, са наставницом Илинком одржали су радионице на Међународном фестивалу зелене културе. На веома инспиративан и креативан начин упознали су своје вршњаке, учеснике радионица, са типовима пластичне амбалаже и њиховим дејством на организам. У другом делу радионице посетиоци су сазнали какво је дејство алкохолних, енергетских али и газираних, безалкохолних пића, на организам тинејџера. Захваљујемо се ученицима наше школе који нас увек представе на најбољи начин. Посебну захвалност исказујемо сталним предавачима Петру Витковићу и Бојани Радосављевић, бившим али стално присутним ученицима наше школе. И као што рекоше наши гости на радионици, довиђења до следеће године.Прочитај

Посета предшколаца

Датум: 15. Novembar 2017 19:29 Категорија: догађања


У понедељак 30.10.2017. године нашу школу посетили су предшколци ПУ "Свети Сава" са својим васпитачицама.
Обишли су школу, посетили час учитељице Снежана Селенић у одељењу 1/2, час математике код наставника Бобан Поповића, час географије код наставнице Биљане Ристић и час музичке културе код наставнице Александре Павићевић. Већи део времена провели су у школској библиотеци упознајући се са библиотеком и библиотекарком.
Предшколци су се вратили у вртић пуни лепих утисака. Било нам је задовољство да угостимо будуће ђаке прваке.
Посету предшколске групе организовала је наставница музичке културе Александра Павићевић.

 
Image may contain: 24 people, people smiling, people standing and people sitting

Прочитај

Представа

Датум: 15. Novembar 2017 19:26 Категорија: догађања


2. 11. 2017, ученици млађих разреда наше школе су у Центру за културу ,,Влада Дивљан'' гледали позоришну представу ,,Магична лира''.

 
  Image may contain: 2 people, people standing and people on stage   Image may contain: 3 people, people standing and people on stage

Прочитај

Дан ослобођења

Датум: 15. Novembar 2017 19:24 Категорија: обавештење


 31. 10. 2017, у ОШ ,,Љуба Ненадовић'' је одржан свечани програм поводом Дана ослобођења Чукарице у коме су учествовали и ученици 2-1 и 2-4 из наше школе.
 

Прочитај

Парк науке

Датум: 15. Novembar 2017 19:22 Категорија: обавештење


Ученици наше школе имали су прилику да посете Парк науке у Шапцу. Међу домаћинима је била и наша драга колегиница Љиљана Иванчевић, наставница физике. У организацији путовања помогла нам је ГО Чукарица а са ђацима су пошле наставнице физике Вера Вранић и Маријана Јовић Лучић.
 

Прочитај

Трка за срећније детињство

Датум: 15. Novembar 2017 19:08 Категорија: обавештење


Трка за срећније детињство 2017. традиционално се одржава у организацији Црвеног крста Чукарице. Ученици наше школе освојили су четири медаље. Честитамо АндреиТрпески, Лазару Младеновићу, Сари Бањалић и Андреју Бркићу на оствареном успеху.
 
     Image may contain: 17 people, people smiling, people standing and outdoor    No automatic alt text available.

Прочитај