_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

Пролећни распуст

Датум: 24. April 2019 09:30 Категорија: обавештење

Пролећни распуст ове школске године почиње 26. априла и траје до 5. маја. Први наставни дан је понедељак 6.мај. Тога дана црвена смена (индекси 4,5,6) похађа наставу пре подне а плава смена (индекси 1,2,3) долази у школу поподне..
Свим ученицима, родитељима и наставницима желимо срећне предстојеће празнике.

Прочитај

Пролећни вашар

Датум: 18. April 2019 10:22 Категорија: обавештење

Прочитај

Дан школе

Датум: 16. April 2019 10:36 Категорија: обавештење

Обавештавамо вас да у петак 19.4.2019. прослављамо Дан школе. Тога дана настава се неће одржавати а свечана приредба је планирана за 17 часова. Добро дошли!

 


Прочитај

Пробни пријемни испит

Датум: 09. April 2019 10:34 Категорија: обавештење

У петак 12. априла и суботу 13. априла ученици осмог разреда имаће пробни завршни испит и то по следећем распореду:
Математика  – петак 12. април од 12 до 14 часова
Српски језик -  субота 13. април од 9 до 11 часова
Комбиновани тест – субота 13. април  од 11,30 до 13,30 часова
 
Наглашавамо да :
- је пробни испит  прилика да се ученици упознају са редоследом корака, обавезама и правима у вези са завршним испитом;
- након теста из математике ученици анонимно  попуњавају  упитник који ће добити од дежурног наставника
- на пробном испиту ученици ће имати прилику  да на непознатим задацима провере своје знање у одређеној области предмета;
- резултати са завршног испита се не претварају у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика;
- резултате са завршног испита наставници треба да користе у планирању активности за припремање ученика за завршни испит;
 
Потребно је да сваки ученик, на огласној табли на спрату код зборнице, провери своје место седења и просторију у коју је распоређен за тај дан. Тест ће се у петак полагати у учионицама на првом спрату (од српског до математике 2 ) , у кабинету  географије и хемије, а у суботу у ходнику на првом спрату и у школској трпезарији.
 
Ученик који полаже пробни завршни испит мора  имати прибор за рад који подразумева  за српски језик – графитну оловку, хемијску оловку и гумицу, за математику – графитну оловку, хемијску  оловку, гумицу, троугао, лењир и шестар .
 
Од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита .
 
У петак 12. априла настава ће бити скраћена у обе смене тако што ће часови трајати по 30 минута.
 
Свим осмацима желимо пуно успеха на пробном тесту.
 
 


Прочитај

Основи безбедности деце - веб апликација

Датум: 28. Mart 2019 10:43 Категорија: обавештење

Министарство унутрашњих послова је развило електронску апликацију „Основи безбедности деце“ за мобилне телефоне коју свако дете и родитељ може да скине и да користи у циљу што веће безбедности деце.Теме које се налазе на мобилној апликацији „Основи безбедности деце“ су: Шта ради полиција?; Безбедност деце у саобраћају; Заједно против насиља; Заштита деце од злоупотребе алкохола и опојних дрога; Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа; Заштита деце од трговине људима; Заштита од пожара; Заштита од опасних материја и природних непогода и посебна картица Kутак за родитеље и особе које се старају о теби. У апликацији – Kорисни бројеви, интернет и мејл адресе, поред бројева хитних служби (192, 193 и 194), налазе се и бројеви телефона Родитељске линије, Линије за пријаву насиља у школама, Дечје линије, Линије за несталу децу, као и мејл адресе Националног центра за безбедност деце на интернету, Одељења за борбу против високотехнолошког криминала и Центра за заштиту жртава трговине људима.
Апликација у сваком тренутку пружа информације деци, ученицима, али и њиховим родитељима и старатељима како да препознају безбедносне ризике, начине превенције истих и вештине за остваривање безбедносне заштите најмлађих И потпуно је бесплатна за преузимање и можете је преузети ОВДЕ.Прочитај

INNOVATE YOUR DREAMS 2019

Датум: 21. Mart 2019 11:26 Категорија: догађања

 
Међународни пројекат у којем учествују наставници и ученици из различитих држава света. Аутор пројекта је Khurram Whiz из Пакистана. Пројекат се бави промоцијом 3 од укупно 17 одрживих развојних циљева Уједињених Нација (UN's SDGs познати и као Agenda 2030). То су следећи циљеви: 4- Квалитетно образовање, 7- Доступна и обновњива енергија и 9- Индустрија, иновације и инфраструктура. Тема пројекта: занимања будућности која још увек не постоје, улога технологије у свету промена, индустрије будућности, одрживи развој и обновљиви извори енергије. Циљ пројекта је да помогне ученицима да разумеју и да се припреме за занимања будућности. Учешће у овом пројекту су узели ученици петог разреда наше школе, тачније 5-2 и 5-1 одељења, вођени наставницом Александром Павићевић. Пројектне активности трајале су око 7 недеља, од јануара до марта 2019. године, с нагласком на следеће компетенције ученика - комуникацију, сарадњу, критичко размишљање и решавање проблема, креативност и иновативност, дигиталне компетенције. Ученици су давали конкретне предлоге за будућа занимања, бавили се проблемима у окружењу, размишљали о будућности образовања, креирали лого, покушали да укључе обновљиве изворе енергије у свакодневни живот. 


 

Прочитај

Надокнада часова

Датум: 13. Mart 2019 17:50 Категорија: обавештење


По налогу Министарства просвете, науке и технолошког развоја а по одлуци Наставничког већа, од понедељка 18.3.2019. почињемо са надокнадом часова неодржаних због продужења зимског распуста.
Надокнада ће бити реализована у наредних десет недеља кроз нулти час који ће се одржавати од 7,30 до 8,00 сваког радног дана до 31.маја 2019. године по распореду који је у припреми. Ученици млађих разреда ће имати могућност да неодржане часове реализују кроз пете и шесте часове уколико одељењски старешина донесе такву одлуку. 
Одељењске старешине су дужне да ученике свог одељења  и њихове родитеље обавесте о плану надокнаде и распореду похађања нултог часа.
Од понедељка 18. марта са надокнадом почиње плава смена а распоред надокнаде ће бити истакнут у зборници, у петак 15. марта.

Прочитај

Општинско такмичење из географије

Датум: 10. Mart 2019 12:07 Категорија: догађања


Данас је наша школа угостила око 150 најуспешнији младих географа са наше општине, ученике седмог и осмог разреда школа са Чукарице.
Решења теста можете преузети са сајта Српског географског друштва.
У току дана објавићемо бодове и ранг листу такмичара.

СЕДМИ РАЗРЕД - ранг

ОСМИ РАЗРЕД - ранг

Прочитај

Поподне у Крстићу

Датум: 09. Mart 2019 09:10 Категорија: обавештење


Поштовани родитељи будућих ђака првака, 
Позивамо вас да у четвртак 14. марта 2019. године посетите нашу школу, упознате се са учитељицама, школским простором и начином рада у првом разреду. За ваше предшколце смо припремили низ интересантних активности и спремни смо да одговоримо на сва питања која имате а тичу се уписа у први разред.

 

Прочитај

Међународни дан матерњег језика

Датум: 23. Februar 2019 08:55 Категорија: догађања


Данас се широм света обележава Међународни дан матерњег језика. Подаци кажу да постоји око 6.000 језика на којима се људи данас активно споразумевају. Према неким предвиђањима, међутим, до краја 21. века више од половине тих језика ће одумрети.

За очување матерњег језика одговорни су његови говорници.

Ученици и наставници наше школе укључиће се активно у очување матерњег језика учешћем у међушколском пројекту ,,За чистоту језика". Прва активност у пројекту јесте изложбa карикатура Бојана Јовановића ,,Сизиф у борби за српски језик и правопис". Изложба ће бити отворена од 25. фебруара до 6. марта у галерији на првом спрату школе. Позивамо вас да је посетите!

No photo description available.

Прочитај