_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

Учење на даљину

Пројекат
ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

INNOVATE YOUR DREAMS 2019

Датум: 21. Mart 2019 11:26 Категорија: догађања

 
Међународни пројекат у којем учествују наставници и ученици из различитих држава света. Аутор пројекта је Khurram Whiz из Пакистана. Пројекат се бави промоцијом 3 од укупно 17 одрживих развојних циљева Уједињених Нација (UN's SDGs познати и као Agenda 2030). То су следећи циљеви: 4- Квалитетно образовање, 7- Доступна и обновњива енергија и 9- Индустрија, иновације и инфраструктура. Тема пројекта: занимања будућности која још увек не постоје, улога технологије у свету промена, индустрије будућности, одрживи развој и обновљиви извори енергије. Циљ пројекта је да помогне ученицима да разумеју и да се припреме за занимања будућности. Учешће у овом пројекту су узели ученици петог разреда наше школе, тачније 5-2 и 5-1 одељења, вођени наставницом Александром Павићевић. Пројектне активности трајале су око 7 недеља, од јануара до марта 2019. године, с нагласком на следеће компетенције ученика - комуникацију, сарадњу, критичко размишљање и решавање проблема, креативност и иновативност, дигиталне компетенције. Ученици су давали конкретне предлоге за будућа занимања, бавили се проблемима у окружењу, размишљали о будућности образовања, креирали лого, покушали да укључе обновљиве изворе енергије у свакодневни живот. 


 

Прочитај

Надокнада часова

Датум: 13. Mart 2019 17:50 Категорија: обавештење


По налогу Министарства просвете, науке и технолошког развоја а по одлуци Наставничког већа, од понедељка 18.3.2019. почињемо са надокнадом часова неодржаних због продужења зимског распуста.
Надокнада ће бити реализована у наредних десет недеља кроз нулти час који ће се одржавати од 7,30 до 8,00 сваког радног дана до 31.маја 2019. године по распореду који је у припреми. Ученици млађих разреда ће имати могућност да неодржане часове реализују кроз пете и шесте часове уколико одељењски старешина донесе такву одлуку. 
Одељењске старешине су дужне да ученике свог одељења  и њихове родитеље обавесте о плану надокнаде и распореду похађања нултог часа.
Од понедељка 18. марта са надокнадом почиње плава смена а распоред надокнаде ће бити истакнут у зборници, у петак 15. марта.

Прочитај

Општинско такмичење из географије

Датум: 10. Mart 2019 12:07 Категорија: догађања


Данас је наша школа угостила око 150 најуспешнији младих географа са наше општине, ученике седмог и осмог разреда школа са Чукарице.
Решења теста можете преузети са сајта Српског географског друштва.
У току дана објавићемо бодове и ранг листу такмичара.

СЕДМИ РАЗРЕД - ранг

ОСМИ РАЗРЕД - ранг

Прочитај

Поподне у Крстићу

Датум: 09. Mart 2019 09:10 Категорија: обавештење


Поштовани родитељи будућих ђака првака, 
Позивамо вас да у четвртак 14. марта 2019. године посетите нашу школу, упознате се са учитељицама, школским простором и начином рада у првом разреду. За ваше предшколце смо припремили низ интересантних активности и спремни смо да одговоримо на сва питања која имате а тичу се уписа у први разред.

 

Прочитај

Међународни дан матерњег језика

Датум: 23. Februar 2019 08:55 Категорија: догађања


Данас се широм света обележава Међународни дан матерњег језика. Подаци кажу да постоји око 6.000 језика на којима се људи данас активно споразумевају. Према неким предвиђањима, међутим, до краја 21. века више од половине тих језика ће одумрети.

За очување матерњег језика одговорни су његови говорници.

Ученици и наставници наше школе укључиће се активно у очување матерњег језика учешћем у међушколском пројекту ,,За чистоту језика". Прва активност у пројекту јесте изложбa карикатура Бојана Јовановића ,,Сизиф у борби за српски језик и правопис". Изложба ће бити отворена од 25. фебруара до 6. марта у галерији на првом спрату школе. Позивамо вас да је посетите!

No photo description available.

Прочитај

Продужетак распуста

Датум: 15. Februar 2019 08:10 Категорија: обавештење


По препоруци Министарства просвете науке и технолошког развоја и решења Градске управе града Београда, школски распуст се продужава до 24. 2. 2019. године. Први радни дан у другом полугодишту је 25. 2. 2019.  године.
Одељења са индексима 1, 2 и 3 (плава смена) наставу похађају  по подне, а одељења са индексима 4, 5 и 6 (црвена смена) пре подне.

Прочитај

Зимски распуст

Датум: 31. Januar 2019 10:04 Категорија: обавештење


Према школском календару за школску 2018 / 2019. годину зимски распуст почиње у петак 1. фебруара и траје до петка 15. фебруара.
Први радни дан у другом полугодишту је понедељак 18. фебруар и те недеље одељења са индексом 1, 2 и 3 (плава смена) наставу похађају пре подне, а одељења са индексом 4, 5 и 6 (црвена смена) после подне.

Прочитај

Скраћена настава

Датум: 19. Decembar 2018 08:56 Категорија: обавештење

Због славе Свети Никола, коју прославља велики број ученика и запослених наше школе, у среду 19. децембра 2018. године настава ће бити скраћена у обе смене. Часови ће трајати 35 минута. Настава у поподневној смени почиње у 13 часова.
Настава у продуженом боравку одвијаће се по непромењеном распореду.

Прочитај

Породични дан

Датум: 19. Novembar 2018 10:17 Категорија: обавештење

Позивамо ученике и њихове родитеље да узму учешће на манифестацији "Породични дан".  У суботу, 24.11.2018., од 10.00-13.00 , позивамо сву децу од 5 до 12 година са њиховим родитељима да проведу незабораван дан намењен целој породици. "Породични дан" се одржава у улици,  Масарикова 5, Палата Београд (улаз из Краља Милана).
Очекују их креативне радионице, савремена едукација, пуно дружења и забаве. Радионице сликање и цртање, музике , играње са дидактичким играчкама, спортски полигон са мерењима(висина, тежина,…), математичке мозгалице, говорно-језичка процена логопеда, психолошка процена, игра са роботима, квизови о познавању дечјих бајки и много тога још.
Посебно уживање за све посетиоце биће извођење класичне, џез и евергрин музике, дуета који води музичке радионице у оквиру пројекта “СПОНЕ систем стимулације”, Биљана Благојевић, пијанистикиња и Никола Улемек на кларинету. Све активности су потпуно БЕСПЛАТНЕ.
Због ограниченог броја места пријављивање је обавезно! Додатне информације и пријављивање родитеља и деце на: mail: mpsspone@gmail.com,   тел.: 064 9887793, 064 2407805,    
Мрежа професионалаца Србије "СПОНЕ"

Прочитај

Конкурс за младе таленте

Датум: 17. Novembar 2018 08:23 Категорија: обавештење

Фондација за младе таленте града Београда расписала је Конкурс за доделу новчаних средстава талентованим ученицима од петог до осмог разреда основних школа, са седиштем на територији града Београда, ради набавке неопходне опреме која омогућава даље неговање талената.

Конкурс је објављен 14.11.2018. године на сајту Фондације за младе таленте на адреси: www.fondzamladebeograd.rs  (у рубрици “Конкурси”) и на сајту Града Београда на адреси: 
www.beograd.rs (у рубрици “Градски огласи, конкурси и тендери”) одакле се могу преузети:
- цео текст Конкурса 
- образац пријаве
- обавештење о обради података о личности.

Позивамо ученике од петог до осмог разреда који испуњавају услове Конкурса као и њихове родитеље, да се информишу о поменутом Конкурсу, јер верујемо да многима од њих може помоћи у неговању талената које поседују и да ће им та средства бити подстрек да се и даље труде и остварују успехе.


Прочитај