_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


Вест

Градско такмичење из српског језика и језичке културе

Датум: 03. April 2024 10:18 Категорија: обавештење


Овогодишње градско такмичење из српског језика и језичке културе одржава се у ОШ "Ђорђе Крстић" за све основне школе са општина Земун, Звездара и Чукарица.

Такмичење се одржава у суботу 6.4.2024. са почетком у 9 часова. Тог дана је потребно да ученици, који се такмиче, буду у нашем школском дворишту најкасније до 8,30 часова док дежурни наставници долазе најкасније до 8,15 часова и треба да се пријаве домаћину на главном улазу у школу. Ученици такмичари код себе морају имати ђачку књижицу са овереном фотографијом, прибор за рад и по потреби флашицу воде.

Такмичење траје 90 минута а комисија за преглед задатака радиће у ОШ "Бановић Страхиња" на Чукарици.

Свим наставницима и ученицима желимо добродошлицу и успех на такмичењу!Прочитај

Општинско такмичење из географије

Датум: 09. Mart 2024 15:33 Категорија: обавештење

Услед слабе пролазности на општинском такмичењу из географије које је одржано 09.03.2024 године, Комисија за такмичења СГД-а донела је следеће одлуке: 7. разред-  на окружно/градско такмичење пласирали су се ученици који су освојили 70 и више поена; 8. разред-  на окружно такмичење пласирали су се ученици који су освојили 60 и више поена.

Рангирање ученика:
7. разред:
3. место 70-79 поена
2. место 80-89 поена
1. место 90 и више поена
8. разред:
3. место 60-69 поена
2. место 70-79 поена
1. место 80 и више поена

Ове одлуке донете су како би већи број ученика добио прилику да се пласира на следећи ниво такмичења.
Срдачан поздрав
Српско гепграфско друштво

*****
Резултати општинског такмичења из географије

Ранг листа за ученике 7. разреда са освојеним местом

Ранг листа за ученике 8. разреда са освојеним местом

Тест 7. разред

Кључ 7. разред

Тест 8.разред

Кључ 8. разред

Прочитај

Обавештење

Датум: 19. Septembar 2023 13:09 Категорија: обавештење


У ситуацији када, као школа, улажемо велики напор да обезбедимо нов школски намештај, окречимо неке школске просторије и одржавамо школу како би свима било пријатно да у њој проводимо свој радни дан, поједини ученици праве велику материјалну штету уништавајући имовину школе - ломе клупе и столице, жврљају по зидовима у школским просторијама и по фасади школе, а претходне недеље поломљени су и тушеви и ВЦ шоља у свлачионицама фискултурне сале. Овакво ружно понашање показујете баш ви, наши ученици, чиме смо јако разочарани.
Подсећам вас да су, по Правилнику о понашању ОШ „Ђорђе Крстић“,  ученици дужни да чувају школску имовину. За сваку начињену штету одговорност сносе ученици и родитељи, који имају обавезу да евентуалну штету надокнаде.
По члану Закона о основама система образовања и васпитања, обавеза свих ученика је да чувају имовину школе, као и чистоћу и њен естетски изглед, и кршење ове обавезе спада у теже повреде обавеза ученика, за које директор школе покреће дисциплински поступак на који позива ученике, њихове родитеље и остале учеснике. Као најтежу казну, за учестало кршење ове обавезе, предвиђено је да Наставничко веће, као казну, изгласа премештај ученика у другу школу.
Молим све ђаке да се у школи понашају примерно, онако како су научени у својим породицама. Школа је наша друга кућа у којој проводимо велики део дана и у којој треба да нам свима буде лепо и пријатно.
Подсећам вас да примерно понашање значи и пристојно одевање. Шортсеви, кратке сукње, кратке мајице и папуче су неприкладна одећа и обућа за школу.
Надајући се да нам је свима подједнако стало да у школи боравимо у здравом, лепом и подстицајном окружењу за учење, позивам ученике да својим понашањем покажу зрелост и одговорност.
Управа и запослени ОШ "Ђорђе Крстић"

Прочитај

Обавештење за родитеље првог разреда

Датум: 31. Avgust 2023 11:55 Категорија: обавештење

 Поштовани родитељи ђака првака,
 
У петак 1.9.2023. у 18 часова биће организован свечани пријем првака у учионицама које се налазе у приземљу школе.
Том прилико упознаћете се са својим учитељицама, добити најважније информације о начину рада у наредном периоду и преузети комплет уџбеника за први разред.
 
Одељење 1/1 – учионица 3, учитељице Маја Богдановић и Ивана Ћурчић
Одељење 1/2 – учионица 1, учитељице Данијела Ковачић и Марина Милетић.
Одељење 1/3 – учионица 2, учитељице Драгана Огњеновић и Тамара Бабић
Одељење 1/4 – учионица 4, учитељице Марија Рудеж Јањушевић и Јелица Деспотовић
Одељење 1/5 – учионица 5, учитељице Александра Ђорђевић и Александра Пантић
Одељење 1/6 – учионица 6, учитељице Теодора О
мчикус и Тамара Томић
 
Желимо вам срећан почетак школске године!
 


Прочитај

Заједно и безбедно кроз детињство

Датум: 30. Avgust 2023 12:39 Категорија: обавештење

 Поштовани ученици, наставници и родитељи,
  
Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова у школској 2023/2024. години у основним школама у Републици Србији реализују Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“. Циљеви Пројекта су подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.
У вези са тим, позивамо све ученике основних школа на територији Града Београда, да са родитељима узму учешће у промотивним радионицама које ће бити одржане 2. септембра 2023. године на Ади Циганлији, на делу „Beer Garden“ (травнати део имеђу Мега Максија и првих кафића са Макишке стране) у периоду од 10 до 18 часова.
Идеја радионице је усмерена на интерактивно дружење, како би се деци приближио рад јединица полиције и јачало њихово поверење у полицију (ронилачка и џудо екипа Жандармерије, припадници Специјалне антитерористичке јединице, ватрогасне службе, криминалистички инспектори Управе криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, припадници Агенције за безбедност саобраћаја). Како би родитељи и деца имали прилике да активно разговарају, изнесу питања, предлоге и евентуалне недоумице, у радионицама ће учестовати Министарство просвете, као и Канцеларија Повереника за заштиту равноправности. Концепт радионица осмишљен је тако да свака од њих буде интерактивна, да деца узму активно учешће у истим и да стекну основна знања на наведене теме.
Поред самих радионица учеснике очекује низ занимљивих игара и пратећег садржаја. За учеснике радионица и игара предвиђене су и симболичне награде.
Позивамо вас да заједно и безбедно започнемо нову школску годину и боље се упознамо кроз игру и дружење.
Видимо се на Ади Циганлији 2. септембра од 10 до 18 часова.
Све што је потребно да понесете је лепо расположење.
 
Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Прочитај

Почетак школске године

Датум: 23. Avgust 2023 22:32 Категорија: обавештење

Поштовани родитељи,
Свечани пријем првака је 1. септембра у 18.00 часова.
Спискови ученика првог разреда, по одељењима, биће објављени на главном улазу школе и на сајту школе 31. августа до 12.00 часова.
Град Београд је за све ученике обезбедио бесплатне комплете уџбеника, које ће ученици добити од својих одељењских старешина 1. септембра.
Школска година почиње у петак 1.9.2023. године. Плава смена  (индекси 1,2,3) почиње са наставом пре подне а црвена смена (индекси 4,5,6) поподне.
Свим ученицима, а посебно првацима желимо срећан почетак Нове школске године!


Прочитај

Хуманитарна журка

Датум: 25. Maj 2023 21:39 Категорија: обавештење


На иницијативу Ђачког парламента биће организована журка за ученике од шестог до осмог разреда наше школе. Журка је хуманитарног карактера и биће одржана у петак 26. 5. 2023. у периоду од 19 до 22 часова. Настава у поподневној смени ће бити скраћена.

Прочитај

Родитељски састанак осмака

Датум: 24. Maj 2023 10:09 Категорија: догађања


У уторак 23. маја одржан је велики родитељски састанак за родитеље чија деца похађају осми разред. Тема састанка је била упознавање родитеља са процедуром која очекује ученике током спровођења завршног испита и уписа у одабрану средњу школу или гимназију. У наставку је презентација са тог састанка а за сва додатна питања и информације стојимо на располагању родитељима и ученицима.
 

Прочитај

Обавештење

Датум: 08. Maj 2023 08:49 Категорија: обавештење

Поштовани родитељи и ученици,
Поводом немилих догађаја у нашем окружењу, Тим за заштиту ученика НЗЗД, донео је неколико значајних мера , како бисмо повећали безбедност у школи.

 • Од понедељка 8.5.2023. улази за ученике ће се закључавати у 8.00, за преподневну смену , и у 14.00 часова за поподневну смену. Отвараће се током великог одмора и  након 4. , 5.  6. часа (у зависности када ученици завршавају са наставом).
 • За време малих и великог одмора биће појачано дежурство наставника.
 • Ученицима је забрањено да за време великог одмора напуштају школско двориште.
 • Препорука је да ужину понесу од куће или купе на путу до школе.
 • Родитељи могу децу довести до улаза у школу.
 • Сваки разговор са одељенским старешином, наставником, управом школе је потребно претходно заказати телефоном.
 • У хитном случају, ученик или родитељ се обраћају дежурном наставнику.
 • Обезбеђење и дежурни наставник биће задужени за спровођење заказаних до жељеног места.
 • Поред  обезбеђења, управа школе, стручни сарадници као и помоћно особље  ће бити задужени  за праћење видео надзора (24  сервисиране камере које покривају школу ) за време трајања наставе .
 • Молимо Вас да преконтролишете контакте своје деце на друштвеним мрежама, теме разговора у препискама, садржаје торби и трудите се да увек будете у току са истим  ( не само ових дана).
 • У случају да се код Вашег детета јаве неке неуобичајене реакције (појачан страх, плач, константан смех (као неуобичајена реакција), несаница, потреба  за изолацијом,  главобоља, стомачни проблеми .... молимо Вас да одмах обавестите одељенског старешину, психолога или педагога.
 • У случају да се неко од ученика непримерено понаша са намером у односу на актуелну  ситуацију (пружање подршке насилнику, позивање на насиље, величање  лоших ауторитета итд.),  биће удаљен са наставе, позван на разговор у ПП службу, а такође ће бити позвани родитељи на разговор са управом школе и школским полицајцем.
 • Потребно је прилагодити наставни процес потребама ученика (  разговарати , померити писане провере,  редуковати градиво колико је могуће...) .
 • Такође, молимо Вас да имате разумевања и за наставни кадар, јер се сви заједно налазимо у стању шока и туговања. Верујемо да ће сви дати све од себе, како бисмо превазишли овај тежак период са што мање последица.
 
 
Београд, 7.5.2023.                                         Тим за заштиту ученика од насиља
                                                                       Прочитај

Обустава рада

Датум: 04. Maj 2023 16:11 Категорија: обавештење


Поводом велике трагедије  која се десила у ОШ "Владислав Рибникар", колектив наше школе, је одлучио да у петак 5. 5. 2023. године обустави наставу. Стаћемо на један дан, да бисмо пружили подршку породицама настрадалих и исказали велику жалост према невиним жртвама.
Наставници ће сутра у периоду од 8-12 часова бити на сњвојим радним местима, али наставе неће бити.
Продужени боравак ће радити до 12 часова.

Прочитај