_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


обавештење

Угледни час из физике

Датум: 23. Septembar 2014 16:16 Категорија: обавештење


Како слонови "разговарају", како се китови орјентишу и зашто су нам слепи мишеви толико важни, су само нека питања на која су покушали да одговоре ученици 8-3. Допринос дискусији дао је и Алекса Џудовић својим плакатом "Инфразвук".
 
    

Прочитај

Филм о Ђорђу Крстићу

Датум: 20. Septembar 2014 17:04 Категорија: обавештење

Кратак филм који је осмислила и направила наша колегиница Александра Мишић, говори о Ђорђу Крстићу, познатом српском сликару. Филм је приказан на приредби поводом Дана школе а настао је за време пројекта "Школски календар сећања" у којем је учествовало пет наставника и око двадесет ученика наше школе.   

Прочитај

Урош и ученици

Датум: 18. Septembar 2014 06:18 Категорија: обавештење

Половина наших трећака већ недељу дана проводи на рекреативној настави са својим учитељицама и другарима. Онима који су остали у школи приредили смо утешну награду – дружење с Урошем Петровићем у школској библиотеци. Присуство, наравно, није било обавезно, али је већина ученика дошла на време заједно са својим учитељицама и библиотека је зачас била препуна. Препознатљив по својим необичним књигама, оригиналан, провокативан и харизматичан, Урош је одмах увукао ученике у свет својих загонетних прича, мозгалица и провокативних питања. Библиотека је наједанпут постала својеврсна вежбаоница логичког и креативног мишљења, концентарције и активног слушања. Ученици су показали да знају да „мисле својом главом“ кад им се за то пружи права прилика и подршка. Најуспешнији и најбржи међу њима били су управо они који највише читају у школској библиотеци. Ништа необично!

   

Прочитај

Поклони за ђаке прваке

Датум: 15. Septembar 2014 22:24 Категорија: обавештење

Као и сваке године ГО Чукарица је спремила пригодне пакетиће за ђаке прваке на целој општини. Нашим првацима поклоне је уручио Ђорђе Голубовић одборник у ГО Чукарица а иначе наставник математике у 13. гимназији.

   


Прочитај

Центар за таленте у нашој школи

Датум: 13. Septembar 2014 07:53 Категорија: обавештење

Ученици IV-4, IV-5 и IV-6 су имали, 9. септембра, госте на часовима природе и друштва. Промотери Центра за таленте су им испричали разне интересантне приче а најзанимљивија је била прича о египатским мумијама. Ученици су уз добре инструкције, као прави истраживачи, припремили комаде јабука да дуго остану свеже, баш као што су то радили древни Египћани. Са Центром за таленте контакт су оствариле наставница Љиљана Иванчевић и школски психолог Марија Колунџија.
 
   

Прочитај

Да ли је

Датум: 13. Septembar 2014 07:49 Категорија: обавештење


У четвртак и петак, 11. и 12. септембра 2014, ученици 5. разреда учествовали су у радионицама „Како настаје часопис“. Радионице су одржане у школској библиотеци, а водила их је Драгица Ивановић, главна уредница часиписа за децу „Нај“ (ИК „Нова школа“) са својим сарадницима. Кроз разговор и дискусију са уредницима у првом делу радионице ученици су су били у прилици да се ближе упознају с појмовима важним за настанак и уређивање часописа (уредништво, редакција, рубрике, прелом, ислустрације итд.), а затим су се, подељени у групе, и сами нашли у улогама уредника, илустратора, критичара. Корист од заједничког рада била је обострана. Ученици су израдили креативне и вредне продукте, а уредници часописа „Нај“ добили директну повратну информацију о томе како циљна група којој се обраћају процењује њихов часопис и идеје о томе шта би могли побољшати.
 
   

Прочитај

Прваци у школској библиотеци

Датум: 11. Septembar 2014 08:24 Категорија: обавештење

Наши ђаци прваци се упознају са свим школским просторима а ове недее је на ред дошла и библиотека. У библиотеци су упознали наше библиотекарке Весну и Олгу које су им говориле о томе како да се понашају у библиотеци и када је најбоље да у њу дођу.
 
   


Прочитај

Међународни дан писмености

Датум: 11. Septembar 2014 08:13 Категорија: обавештење

 

Радионица "Информациона и медијска писменост у настави", коју смо 8. септембра одржали у школској библиотеци, уз учешће тринаесторо колега, доказ је да празници могу да се обележе и радно. У опуштеној атмосфери у међусмени присутни су размишљали о свим облицима "нове писмености" и својој одговорности у развијању програма за медијско и информационо описмењавање ученика.

 

             

Прочитај

Важно обавештење

Датум: 09. Septembar 2014 18:36 Категорија: обавештење

Обавештавамо све ученике да ће се 10. и 11. септембра одржати тестирање ученика шестог и осмог разреда из математике те ће због тога часови та два дана бити скраћени у обе смене и трајаће по 30 минута. Тестирање спроводи Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања а биће тестирани сви осмаци и шестаци у земљи.
У среду 10. септембра биће организовано тестирање за ученике осмог разреда а у четвртак 11. септембра за ученике шестог разреда. Тестирање почиње у 12 часова и траје 90 минута. 
Ученици осмог и шестог разреда из поподневне смене треба да, одговарајућег дана, дођу у школу у 12 часова а након обављеног тестирања настављају са часовима у трајању од 30 минута по важећем распореду.

Прочитај

Сређивање школе

Датум: 08. Septembar 2014 16:39 Категорија: обавештење


За време летњег распуста у нашој школи су текли радови на уређењу школског простора. Уз финансијску помоћ ГО Чукарица и  од наших личних средстава окречен је ходник од великог хола до малог улаза а у свим учионицама на другом и трећем спрату као и у библиотеци, постављене су нове тракасте завесе. Мање радове планирамо и за септембар. То ће бити обнављање паноа у учионицама на првом спрату, кречење појединих учионица, фарбање радијатора на базену...
 
           

Прочитај