_____________________
Упознајте нас

Родитељи, добродошли...

Ђачки кутак

РТС - Моја школа

Пројекат
Age is just a number


ВРШЊАЧКИ ТИМ


ЕКО ШКОЛА


ПРАТИТЕ НАС И НА...


СЛУШАЈТЕ И ГЛЕДАЈТЕ НАС


_________________


догађања

Родитељски састанак осмака

Датум: 24. Maj 2023 10:09 Категорија: догађања


У уторак 23. маја одржан је велики родитељски састанак за родитеље чија деца похађају осми разред. Тема састанка је била упознавање родитеља са процедуром која очекује ученике током спровођења завршног испита и уписа у одабрану средњу школу или гимназију. У наставку је презентација са тог састанка а за сва додатна питања и информације стојимо на располагању родитељима и ученицима.
 

Прочитај

Велики родитељски састанак

Датум: 31. Maj 2022 14:24 Категорија: догађања

Дана 25.5.2022. у ОШ "Ђорђе Крстић" одржан је велики родитељски састанак за родитеље ученика осмог разреда. На састанку је директорка школе упознала све присутне са предстојећим активностима поводом уписа у средњу школу. У наставку је презентација са тог састанка.

 

Прочитај

О корони из угла школског педагога

Датум: 26. Novembar 2020 12:05 Категорија: догађања

Прочитај

Школски часопис

Датум: 28. Maj 2020 20:43 Категорија: догађања

Драги ученици, родитељи и наставници,
 
Позивам вас да прелистате електронско издање нашег „Свитања“ на линку https://skolskicasopissvitanje.weebly.com/. Овог пролећа школски часопис радили смо у другачијим околностима, али са истим ентузијазмом и жељом да кроз његов садржај прикажемо различите таленте наших ученика и промовишемо заједничке успехе.
 
У име тима који је уредио овогодишње „Свитање“, поздрављам вас са жељом да уживате у његовим прилозима.
 
Јелена Воларов, директорка школе

Прочитај

Путевима Светог Саве

Датум: 22. Januar 2020 14:51 Категорија: догађања


Поводом Савиндана ученици наше школе, чланови драмске, рецитатоpске, ликовне и музичке секције, извешће весело дечје позорје у два чина.

Сценарио и режију потписује Бранка Брадић, наставница српског јeзика, сценографију је припремила наставница ликовне културе Весна Деспот са ученицима, за музичке делове побринула се Јасна Жугић, наставница музичке културе, ученик Вељко Петровић задужен је за визуелне и звучне ефекте а наставница Александра Божић за техничку подршку.

Верујемо да нам је доказани креативни тим ученика и наставника припремио уметничку посластицу и с нестрпљењем чекамо 27. јануар!

    

Прочитај

Родитељи помажу у професионалној оријентацији наших ученика

Датум: 15. Decembar 2019 23:15 Категорија: догађања

У уторак 10.12.2019. на часу технике и технологије, гост је била мајка наше ученице одељења 6/2 Катарине, Мирослава Спасеновић. Госпођа Мирослава је по занимању архитекта и имала је добру вољу да нашим ђацима на интересантан начин приближи своју професију како би чули информацује о том занимању.

Своје предавање је употпунила ПП презентацијом у којој су ученици видели чиме се архитектура бави, коју школу треба да заврше да би постали архитекте,  занимљивостима архитектуре и градитељства у свету и код нас.

Ученици су били јако заинтересовани, постављали су питања која их интересују и добили  одговоре на сва питања о овој лепој професији.

Још једном се захваљујемо госпођи Спасеновић на учешћу у професионалној оријентацији наших ученика и лепом дружењу.


    
 

Прочитај

Васпитање без уцене и казне

Датум: 04. Oktobar 2019 14:17 Категорија: догађања


Дечја недеља (7. - 13. 10. 2019.) ове године посвећена је обележавању 30 година од доношења „Конвеције о правима детета“ у Уједињеним нацијама новембра 1989.
Мото Дечје недеље је ове године „Да право свако, дете ужива лако“ што нас је навело да преиспитамо право на васпитање и образовање.
Позивамо вас да дођете на предавање и разговор на тему „Васпитање без уцене и казне до доброг детета и доброг ђака“ које ће одржати Милица Новковић, учитељ, педагог и неко ко се пола века бави образовањем и васпитањем деце и младих. Више о њеном раду на http://www.porodicnibukvar.org/.
Предавање је намењено деци која су први или други разред и њиховим родитељима, али не искључује и оне који су родитељи, предагози, васпитачи, професори, односно онима који желе да чују на који начин могу да се изборе са лепотом и теретом васпитања и образовања данас.
Организатори догађаја су Пријатељи деце Чукарице у сарадњи са Центром за порoдицу и младе „Породични буквар“ као и школом „Ђорђе Крстић“.
Предавање је у среду 9. 10. 2019. у свечаној сали ош „Ђорђе Крстић“ и почиње у 17:30 часова.   Добро дошли!

 

       


Прочитај

INNOVATE YOUR DREAMS 2019

Датум: 21. Mart 2019 11:26 Категорија: догађања

 
Међународни пројекат у којем учествују наставници и ученици из различитих држава света. Аутор пројекта је Khurram Whiz из Пакистана. Пројекат се бави промоцијом 3 од укупно 17 одрживих развојних циљева Уједињених Нација (UN's SDGs познати и као Agenda 2030). То су следећи циљеви: 4- Квалитетно образовање, 7- Доступна и обновњива енергија и 9- Индустрија, иновације и инфраструктура. Тема пројекта: занимања будућности која још увек не постоје, улога технологије у свету промена, индустрије будућности, одрживи развој и обновљиви извори енергије. Циљ пројекта је да помогне ученицима да разумеју и да се припреме за занимања будућности. Учешће у овом пројекту су узели ученици петог разреда наше школе, тачније 5-2 и 5-1 одељења, вођени наставницом Александром Павићевић. Пројектне активности трајале су око 7 недеља, од јануара до марта 2019. године, с нагласком на следеће компетенције ученика - комуникацију, сарадњу, критичко размишљање и решавање проблема, креативност и иновативност, дигиталне компетенције. Ученици су давали конкретне предлоге за будућа занимања, бавили се проблемима у окружењу, размишљали о будућности образовања, креирали лого, покушали да укључе обновљиве изворе енергије у свакодневни живот. 


 

Прочитај

Општинско такмичење из географије

Датум: 10. Mart 2019 12:07 Категорија: догађања

 
Данас је наша школа угостила око 150 најуспешнији младих географа са наше општине, ученике седмог и осмог разреда школа са Чукарице.
Решења теста можете преузети са сајта Српског географског друштва.
У току дана објавићемо бодове и ранг листу такмичара.

СЕДМИ РАЗРЕД - ранг

ОСМИ РАЗРЕД - ранг

Прочитај

Међународни дан матерњег језика

Датум: 23. Februar 2019 08:55 Категорија: догађања


Данас се широм света обележава Међународни дан матерњег језика. Подаци кажу да постоји око 6.000 језика на којима се људи данас активно споразумевају. Према неким предвиђањима, међутим, до краја 21. века више од половине тих језика ће одумрети.

За очување матерњег језика одговорни су његови говорници.

Ученици и наставници наше школе укључиће се активно у очување матерњег језика учешћем у међушколском пројекту ,,За чистоту језика". Прва активност у пројекту јесте изложбa карикатура Бојана Јовановића ,,Сизиф у борби за српски језик и правопис". Изложба ће бити отворена од 25. фебруара до 6. марта у галерији на првом спрату школе. Позивамо вас да је посетите!

No photo description available.

Прочитај